Hotellit kaupungissa Vaasa (Länsi-Suomi, Suomi)

 1. 118 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 2. 64 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 3. 134 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 4. 151 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 5. 62 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 6. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 7. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 8. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 9. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 10. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

Hotellit kaupungissa Vaasa

Löydä uskomattoman halpoja hotelleja kohteessa Vaasa, Suomi. Hae ja vertaile majoitustarjousta löytääksesi halvimmat hinnat trivago-sivustolla

 • Löydä kaikki hotellit lähellä kohdetta Vaasa
 • Löydä halvin hotelli kohteesta Vaasa!
 • Varaa aina loistavaan hintaan!

VAASA - POHJANMAAN MERELLINEN KAUPUNKI

Eloisa Vaasa on Pohjanmaan maakunnan keskus, jonka merellinen tunnelma viehättää monia kaupunkiin matkaavia. Vaasa on suosittu matkailukohde erityisesti kesällä, mutta kaupungista löytyy tekemistä ympäri vuoden. Kaunis vanhakaupunki huokuu historiaa ja kulttuurin ystäviä hemmotellaan monipuolisilla palveluilla ja tapahtumilla. Ostosmahdollisuudet ovat hyvät ja lapsillekin löytyy kiinnostavaa tekemistä – Vaasa on siis mainio koko perheen kaupunki, jossa viihtyy varmasti jokainen kotimaan matkailun ystävä.

Vaasan kaupunkikuva on hieno yhdistelmä näyttävää vanhaa arkkitehtuuria, kauniita idyllisiä puutaloja ja uudempaa rakennuskantaa. Kaupungissa on useita mielenkiintoisia rakennuksia, kuten 1800-luvun lopulla valmistunut uusromanttinen kaupungintalo. Vaasan kirkko on näyttävä goottilainen rakennus. Vaasasta löytyy myös Suomen vanhin vesitorni, joka on näyttävän näköinen jugend-rakennelma. Kaupungin kauppatorilla seisoo Suomen Vapaudenpatsas, joka pystytettiin sisällissodan päättymisen kunniaksi. Torin ympäriltä löytyvät myös parhaimmat ostosmahdollisuudet, kuten vanha Kauppahalli. Sieltä löytää hyvät tuliaiset ja kauppahallin kahvilassa kannattaa nauttia halvat kahvit ostosten tekemisen lomassa.

Kaupungin monipuoliset hotellit ja muut majapaikat palvelevat matkalaisia. Kaupungin palvelut ovat helposti saavutettavissa keskustasta käsin. Vaasan keskusta on kompakti, jonka ansiosta kaupunkiin on helppo tutustua kävellen paikasta paikkaan.

Yksi majoitusvaihtoehto Vaasassa yöpymiseen on hotelli Original Sokos Royal Vaasa, joka sijaitsee aivan rautatieaseman lähettyvillä kaupungin keskustassa. Yöpyminen hotellissa tapahtuu joko sen vanhemmalla matalalla puolella tai hotellin uudessa osassa, jonka ylimmän kerroksen saunaosastosta ja uima-altaalta voi ihailla kaupunkia yläilmoista käsin. Hotelli on erityisesti liikematkaajien suosiossa.

HISTORIALLINEN VANHA VAASA

Vaasan pitkä historia on pullollaan vaiherikkaita tapahtumia, sillä kaupunki perustettiin jo 1600-luvun alussa. Perustamisensa jälkeen Vaasa on ehtinyt olla viralliselta nimeltään myös Nikolainkaupunki sekä myös toiminut sisällissodan aikana Suomen väliaikaisena pääkaupunkina.

Vanha Vaasa on kulttuurihistoriallisesti arvokas paikka ja vierailun arvoinen osa kaupunkia. Seitsemän kilometrin päässä kaupungin nykyisestä keskustasta olevalle paikalle perustettiin aikoinaan Vaasan kaupunki.

Alueella oli jo keskiajalla ollut Korsholmin linna, joten alue oli sopivaa seutua kaupungin perustamiselle. Linnasta ei valitettavasti ole enää mitään jäljellä, mutta sen paikalle on pystytetty muistomerkki. Kuten monia muitakin suomalaisia kyliä historiansa aikana myös Vaasan kaupunkia kohtasi tuhoisa tulipalo vuonna 1852. Vanha kaupunki paloi pahasti, ja kaupunki päätettiin rakentaa uudelleen nykyiselle paikalleen. Palossa tuhoutuneen Pyhän Marian kirkon rauniot ovat edelleen pystyssä, ja mielenkiintoinen vierailukohde Vaasassa vierailevalle. Kirkon jykevät muurit ja luonnon vähitellen valtaamat alueet muodostavat hienon kontrastin. Muita Vanhan Vaasan näyttävimpiä rakennuksia on entinen Vaasan hovioikeus, joka toimii nykyisin Mustasaaren kirkkona.

Ainoassa palossa säilyneessä yksityistalossa Wasastjernassa toimii nykyisin Vanhan Vaasan museo. Vanhassa Vaasassa voi yrittää etsiä myös Kadonneita puutarhojen jäänteitä, mikäli osaa tarkasti katsoa. Vaikka hotellit sijaitsevat pääasiallisesti Vaasan nykyisessä keskustassa, Vanhaan Vaasaan on helppo tutustua pyörän selästä.

MERELLISEN KAUPUNGIN TUNNELMAA

Kaupunkia ympäröivä meri tuo kaupunkiin omanlaisensa tunnelmansa. Vaasa on historiansa aikana ollut tärkeä merenkulku- ja laivanrakennuskaupunki sekä tärkeä tervakaupan keskus. Merikaupungin historiaan pääsee tutustumaan mielenkiintoisessa merimuseossa, joka toimii yhdessä Palosaaren rannan vanhoissa, suolaa säilöntään tarkoitetuista makasiineista. Tällä paikalla toimi aikoinaan tärkeä satama, mutta nykyinen satama sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella.

Vaasa tarjoaa myös hyvän yhteyden vierailla Ruotsin puolella Uumajassa, sillä Vaasan satamasta kulkee laivayhteys näiden kahden kaupungin välillä.

Vaasan edustan saariston kauneus on huomattu myös kansainvälisesti, sillä Merenkurkun saaristo on UNESCOn maailmanperintölistalla ainoana suomalaisena luontokohteena. Ruotsin kanssa jaettu maailmanperintökohde on lisätty listaan sen ainutlaatuisen maankohoamisen ansiosta. Jääkauden aikana valtava jäämassa painoi maata alaspäin, ja jään sulaessa maa alkoi vähitellen nousta luoden edelleen uusia saaria. Vaasassa sijaitsevassa Pohjanmaan museossa voi tutustua monen muun mielenkiintoisen asian lisäksi myös erityisesti Merenkurkun saariston luontoon, sillä sen yhteydessä sijaitseva luontokeskus Terranova esittelee saariston luontoa mielenkiintoisella tavalla.

Yksi Merenkurkun kauniista saarista on Raippaluoto, joka sijaitsee aivan Vaasan vieressä olevassa Mustasaaren kunnassa. Raippaluoto on tullut tunnetuksi erityisesti samannimisestä, Suomen pisimmästä sillastaan. Saarella on muutakin nähtävää kuin silta – Raippaluodon äärimmäisen viehättävä puutaloidylli pikkukylän tunnelmineen tekevät alueesta erittäin miellyttävän vierailukohteen vaikkapa päiväretkelle. Merenkurkun rannikon punamultaiset venemajat ja kalastajaveneet, majakat ja kalakeiton tuoksu vievät kuin ajassa taaksepäin.

KULTTUURIN YSTÄVÄN KAUPUNKI

Vaasa on vilkas yliopistokaupunki ja eräs suomenruotsalaisen kulttuurin keskuksista. Kaupungista löytyy useita mielenkiintoisia museoita ja tasokkaita taidegallerioita. Vaasan taidehalli sijaitsee näyttävässä kaupungintalon rakennuksessa, ja vaihtuvissa näyttelyissä pääsee tutustumaan nykytaiteen uusiin sankareihin. Toinen huomionarvoinen taide-elämys on vanhassa kauniissa Tullipakkahuoneessa oleva Kuntsin modernin taiteen museo, joka sisältää Kuntsin säätiön näyttävän taidekokoelman sekä vaihtuvia näyttelyitä.

Kulttuuriystävän majoitus sujuu miellyttävästi Astorissa. Hotelli sijaitsee aivan kaupungin ytimessä, jonka yli sata vuotta vanhat puitteet ovat ylellisestä tunnelmasta pitävän vaihtoehto. Jo rakennus itsessään on näkemisen arvoinen, jonka huoneissa ja yleisissä tiloissa on arvokas sekä viehättävä tunnelma.

Vaasan kaupunginteatteri tarjoaa esityksiä teatterinystäville, jonka tarjonta ulottuu komediasta klassikkoihin. Teatterissa käynnin jälkeen kannattaa jatkaa iltaa Vaasan laadukkaissa ravintoloissa, kuten esimerkiksi Brassier & Bar Fondiksessa. Ravintola on ollut toiminnassa jo vuodesta 1964, joten kaupungissa matkaava saa varmasti nauttia aidosta paikallisesta ruokakulttuurista!

KOKO PERHEEN LOMAKOHDE

Vaasa tarjoaa paljon tekemistä myös lasten kanssa matkustaville perheille. Saaristoristeilyllä on koko perheen helppo viihtyä, ja laivan kannelta käsin on helppo ihailla Merenkurkun saaristoa – ja oppaan johdolla opit varmasti enemmän tästä ainutlaatuisesta saaristosta.

Kylpylähotelli Rantasipi Tropiclandia on erityisesti perheen pienempien suosiossa. Tropiclandia suosittu vesipuisto, jossa on tarjolla monenlaisia liukumäkiä, uima-altaita sekä muita vesiaktiviteetteja. Aikuisempaan makuun kylpylähotelli tarjoaa hemmotteluhoitoja, joten hotelli ei ainoastaan vain lapsiperheiden suosiossa. Mikäli loma kylpylässä kiinnostaa, kannattaa tarkistaa hotellitarjoukset säännöllisesti.

Tropiclandian lähettyvillä oleva Vaskiluodon kaunis saari tarjoaa hyviä mahdollisuuksia retkeilyyn ulkoilmassa. Halpa vaihtoehto lomamatkalla on pakata eväät reppuun ja lähteä tiirailemaan monia saarella asuvia lintuja. Kannattaa siis hypätä pyörän selkään ja nauttia matkan varrella olevista kauniista maisemista.

Vaasan lomaan on helppo yhdistää myös muita Vaasan lähialueiden kohteita, sillä esimerkiksi alueella on monia mielenkiintoisia kotimuseoita, joissa pystyy kokemaan vanhanajan maaseudun tunnelma - Pohjanmaan tyyliin.