Hotellit kaupungissa Oulu (Pohjois-Suomi, Suomi)

  122 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:kesä 2024
 1. 120 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:kesä 2024
  140 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:kesä 2024
 2. 126 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:kesä 2024
  107 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:kesä 2024
 3. 147 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:kesä 2024
 4. 131 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:kesä 2024
 5. 125 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 6. 94 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:kesä 2024
 7. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

Hotellit kaupungissa Oulu

Löydä uskomattoman halpoja hotelleja kohteessa Oulu, Suomi. Hae ja vertaile majoitustarjousta löytääksesi halvimmat hinnat trivago-sivustolla

 • Löydä kaikki hotellit lähellä kohdetta Oulu
 • Löydä halvin hotelli kohteesta Oulu!
 • Varaa aina loistavaan hintaan!

Yksi suosituimmista (Hotels, Oulu)

  103 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:kesä 2024
  99 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:kesä 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
  96 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:kesä 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

OULU – POHJOIS-POHJANMAAN VALKEA KAUPUNKI

Oulu, tuo meren, tervan ja jääkiekon kaupunki on Pohjois-Pohjanmaan helmi. Suomen viidenneksi suurin kaupunki tunnetaan erityisesti opiskelija- ja teknologiakaupunkina, mutta se on tunnettu myös Toripolliisista, ilmakitaransoiton MM-kisoista ja kaupunkia ympäröivästä kauniista luonnosta meren äärellä. Oulu sijaitsee liikenteen solmukohdassa, ja sinne pääseekin kätevästi maan pääväyliä pitkin joko autolla tai junalla. Kaupungin lentokenttä on Suomen toiseksi vilkkain heti Helsinki-Vantaan jälkeen. Helsingistä lentoja on päivittäin useita ja matka taittuu pilvien yllä vain noin tunnissa. Miksi et siis tekisi viikonloppureissua Pohjois-Suomeen?

Oulussa riittää näkemistä ja tekemistä jokaiselle. Sopiva majoitus löytyy varmasti jokaiseen makuun, olit sitten liikematkalla, reissussa kaveriporukalla tai perheen kanssa. Kaupungin ostosmahdollisuudet ovat hyvät ja ravintoloita on paljon. Opiskelijakaupungin maine takaa, että iltaelämä on virkeää ja monipuolista. Kulttuurin ystäville kaupunki tarjoaa monenlaisia tapahtumia teatterista ja konserteista musiikkijuhliin ja festivaaleihin, mielenkiintoisia museoitakin on monia. Oulun taidemuseossa on monipuolisia vaihtuvia näyttelyitä ja Pohjois-Pohjanmaan museossa voi tutustua maakunnan historiaan ja nykyaikaan.

Urheiluihmisille Oulu on tärkeä, sillä liigajoukkue Kärpät on Oulun ylpeys ja ilta Oulun energia -areenalla jääkiekon parissa on varmasti unohtumaton - kauppatorilla onkin vietetty monet kultajuhlat. Ulkoilumahdollisuudetkin ovat mainiot, kaupungista löytyy paljon hienoja lenkkeilymaastoja , ja rantoja pitkin on mukava kävellä rauhallisestikin. Talvella voi ulkoilla meren jäällä, jossa on loistava mahdollisuus harrastaa erilaisia urheilulajeja kuten hiihtoa ja lumikenkäilyä.

TORIPOLLIISI VALVOO OULUSSA

Oulu on kotipaikka Toripolliisille, joka on varmasti kaikille tuttu Kaarlo Mikkosen valmistama paksu pronssinen patsas. Patsas on seissyt Kauppatorilla jo vuodesta 1987 ja saanut innoituksensa ja nimensä toripoliiseista, jotka työskentelivät alueella vuosikymmeniä sitten pitämässä järjestystä yllä. Hauska tapa ilahduttaa kaveria on kirjoittaa kortti ja pudottaa se kauppatorilla olevaan postilaatikkoon, jolloin tulevassa postileimassa on Toripolliisin kuva.

Oulun kauppatori on muutenkin mielenkiintoinen paikka, sillä Torinranta on toiminut kauppapaikkana jo 1700-luvulta lähtien. 100-vuotiaan kauppahallin lisäksi torin erikoisuutena ovat vanhat aitat, joissa toimii kahviloita, ravintoloita ja erilaisia käsityömyymälöitä. Aittakahviloiden lisäksi myös torin puolelta löytyy kahviloita, joihin on mukava istahtaa katselemaan kaupungin vilinää. Torilta löytyy ostettavaa ja nähtävää varmasti jokaiselle , ja alueella on ympäri vuoden erilaisia markkinoita ja muita tapahtumia. Kauppatorilta on mahdollisuus lähteä pienille risteilyille ja katsella kaupunkia mereltä käsin. Torinrannassa on myös vierasvenesatama, johon saapuu matkailijoita ympäri Pohjanlahtea.

Kävelykatu Rotuaari on keskustan sydän. Kadulle ja sen ympärille on keskittynyt paljon kauppoja, ja ostosten tekeminen sujuu helposti, koska kaupungin keskusta on sopivan kompakti. Rotuaarin pallo on tunnettu kohtaamispaikka, mutta ihmisiä voi tavata myös kävelykadun viihtyisissä kahviloissa, joissa voi juoda hyvät kahvit kaupungilla kiertelyn lomassa. Keskusta on hyvää seutua kaupungissa yöpymiseen, sillä sieltä käsin kulkeminen kaupungin eri osiin on vaivatonta. Oulun hotellit ovatkin laadukkaita ja niissä on monipuolisia palveluita.

Tuomiokirkko on kaupungin korkein rakennus ja yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä. Paikalla on ollut kirkko jo 1600-luvun alusta, mutta se on tuhoutunut useasti ja kirkon nykyinen ulkoasu on Carl Ludvig Engelin käsialaa. Koska kaupunki on palanut useasti, yhtenäistä vanhaa kaupunkia ei varsinaisesti ole, mutta säilyneiden rakennusten joukossa on monia erittäin kauniita yksilöitä. Engel suunnitteli tuomiokirkon lisäksi myös lyseon ja Vanhan pappilan. Uudemmasta arkkitehtuurista mielenkiintoisimpia ovat varmasti Marjatta ja Matti Jaatisen suunnittelemat kaupunginteatteri ja kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, jotka sijaitsevat torinrannassa tekosaarella. Alue on varsinkin iltavalaistuksessa erittäin kaunis, kun valot syttyvät ja heijastuvat veteen.

RUUTIKELLARIN RÄJÄHDYKSEN JÄLKEISIÄ NÄHTÄVYYKSIÄ

Oulu on tunnettu saaristaan. Oulun linna, josta tulee kaupungin ruotsinkielinen nimi Uleåborg, valmistui jo 1500-luvun lopussa saarelle, joka nykyisin tunnetaan Linnansaarena. Saarella olevat linnanrauniot ovat kaupungin perustamisvuonna 1605 rakennetusta kolmannesta linnasta. Linna kuitenkin tuhoutui vajaa pari sataa vuotta rakentamisensa jälkeen salamaniskusta aiheutuneesta ruutikellarin räjähdyksessä. Vanhan ruutivaraston päälle rakennettiin 1875 tähtitorni, joka on edelleen yksi Oulun maamerkkejä. Tähtitornissa toimii kesäisin viehättävä kahvila.

Idyllisessä Pikisaaressa sijaitsee kaupungin vanhin puurakennus, joka toimii nykyään Merimiehenkotimuseona. Saari on tunnettu myös taiteilijoistaan ja käsityöläisistään. Turkansaaressa sijaitsee ulkomuseo, jossa voi palata ajassa taaksepäin 1600-luvun pohjoispohjalaiseen maalaismiljööseen. Liikematkailijalle hyvä vaihtoehto on yöpyminen esimerkiksi hotelli Lasaretissa, joka sijaitsee Oulujoen suistossa kauniilla Lasaretinsaarella.

Nallikarin uimaranta Hietasaaressa on suosittu ajanviettopaikka. Vaikka rantaelämä painottuukin luonnollisesti kesäaikaan, uimarannan ympäristössä on paljon erilaisia aktiviteetteja ympäri vuoden. Kesällä pitkä hiekkaranta on erittäin suosittu, mutta myös talvella Nallikari vetää ihmisiä - kylpylähotelli Break Sokos Hotel Eden on koko perheen suosikki. Monipuolisesta kylpylästä löytyy jokaiselle jotakin. Uima- ja porealtaiden lisäksi Edenissä on monta saunaa ja lasten suosikki, vesiliukumäki. Perhematkalle myös huoneistohotelli on usein hyvä ja edullinen vaihtoehto.

JOS KAIKKI MAAILMAN IHMISET SOITTAISIVAT ILMAKITARAA

Oulu on mainio vaihtoehto matkustaessa lasten kanssa. Lasten suosikkina Oulussa on myös edellä mainitun kylpylähotelli Edenin lisäksi tiedekeskus Tietomaa, josta myös vanhempi löytää mielenkiintoista tekemistä. Suomen ensimmäisessä tiedekeskuksessa on paljon nähtävää, ja 3D-näytös jättielokuvateatterissa on jännittävä kokemus. Tietomaan näköalatornista, vanhasta vesitornista, avautuu komeat maisemat yli kaupungin.

Oulun ympärillä oleva luonto on ainutlaatuinen. Perämeren saaristo on erittäin kaunista ja Oulusta voi tehdä päiväreissuja vaikkapa Hailuotoon, Perämeren suurimmalle saarelle. Kesällä saareen pääsee lautalla, mutta talvella jään ollessa tarpeeksi paksua saareen voi huristella mantereelta myös jäätietä pitkin. Saaren luonto on kauniin karua ja idylliset puutalot henkivät vanhaa aikaa.

Erilaiset tapahtumat vetävät kaupunkiin ihmisiä ympäri vuoden. Oulun Musiikkijuhlat on vuosittainen klassisen musiikin tapahtuma. Oulun juhlaviikot elokuussa on kaupungin kesän kohokohta. Aiemmin tervakaupunkina tunnettu Oulu järjestää joen jäällä vuosittain Tervahiihdon, joka on maailman vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty hiihtotapahtuma. Kesäisin taas soudetaan Tervasoutu-tapahtumassa. Oulun ainutlaatuisin tapahtuma on kuitenkin varmasti musiikkivideofestivaalien yhteydessä olevat ilmakitaransoiton MM-kisat , jotka on järjestetty jo vuodesta 1996 lähtien. Eräs Suomen erikoisimmista tapahtumista houkuttelee vierailijoita ympäri maailmaa parantamaan maailmaa. Tapahtuman järjestäjät ovat vakuuttuneita, että maailma olisi parempi paikka elää jos ihmiset vain soittaisivat enemmän ilmakitaraa. Ja helppohan tuota on uskoa kun katselee ilmakitaristien taidonnäytteitä ja innostusta.

Erityisesti tapahtuminen aikaan kannattaa suunnitella matkaa hyvissä ajoin, hotellit täyttyvät nopeasti. Vertaa hintoja niin löydät parhaat halvat hotellitarjoukset. Tulit Ouluun kuitenkin milloin vain, matkasi tulee olemaan varmasti täynnä mielenkiintoista tekemistä.

Usein kysytyt kysymykset kohteesta Oulu