Hotellit kaupungissa Pori (Länsi-Suomi, Suomi)

 1. 119 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 2. 111 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 3. 65 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 4. 127 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 5. 104 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 6. 50 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 7. 134 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 8. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 9. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 10. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

Hotellit kaupungissa Pori

Löydä uskomattoman halpoja hotelleja kohteessa Pori, Suomi. Hae ja vertaile majoitustarjousta löytääksesi halvimmat hinnat trivago-sivustolla

 • Löydä kaikki hotellit lähellä kohdetta Pori
 • Löydä halvin hotelli kohteesta Pori!
 • Varaa aina loistavaan hintaan!

Yksi suosituimmista (Hotels, Pori)

 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • 85 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

PORI – MUUTAKIN KUIN JAZZIA

Satakunnan maakuntakeskus Pori on tunnettu erityisesti Yyterin pitkistä hiekkarannoistaan, kansainvälisestä jazzfestivaalistaan ja jääkiekkojoukkueestaan, mutta kaupunki tarjoaa paljon muutakin. Pori on mainio yhdistelmä merellistä tunnelmaa, kaupungin vilinää sekä aktiivista kulttuurielämää. Kirjurin vehreä luoto ja joenvarren ravintolalaivat ovat parhaita paikkoja viettää valoisaa kesäyötä, ja talven tullen voi lämmitellä jossain kaupungin mainioista ravintoloista. Tekemistä riittää ympäri vuoden, ja erityisesti kulttuurin ystäviä hemmotellaan erilaisilla tapahtumilla.

Pori perustettiin Kokemäenjoen suulle Selkämeren rannikolle. Kaupungin pitkä historia ulottuu vuoteen 1558 asti, jolloin Ruotsin Juhana Herttua käski lähiseudun asukkaiden muuttavan Kokemäenjoen suulle samana vuonna perustettuun kaupunkiin. Vaikka alussa asukkaat olivat vastentahtoisia, kaupunki jäi sille paikalleen ja vähitellen kehittyi tärkeäksi satama- ja tehdaskaupungiksi.

Porin historiaan mahtuu useita tulipaloja, joista tuhoisimman vuonna 1852 tapahtuneen jälkeen kaupungin keskustan asemakaava tehtiin ruutumuotoon. Kaupunkikuvaan tuo persoonallisuutta ja raikkautta kaksi ristikkäin kulkevaa puistokatua, joista toinen päättyy Raatihuoneenpuistoon. Puisto on saanut nimensä uusklassismia edustavan kauniin raatihuoneen mukaan, ja C. L. Engelin suunnittelema raatihuone on kaupungin eräs näyttävimmistä rakennuksista. Raatihuoneen ympäristö on Porin vanhinta aluetta, jonka näyttävät kivitalot ja joen vartta kulkevat mukulakiviset kadut ovat kauniita. Lähellä sijaitsee myös Keski-Porin uusgoottinen kirkko ja sen vehreä puisto.

Yöpyminen Porissa käy mukavasti monissa sen laadukkaissa hotelleissa. Majoitusvaihtoehdot ovat sijoittuneet kahteen osaan kaupunkia: keskustasta että kauempaa meren rannasta löytyvät monet edulliset hotellit. Keskustassa kaupungin palvelut ovat parhaiten saavutettavissa, mutta mikäli mielii lomallaan enemmän luonnonrauhaa, kannattaa etsiä hotelli rannan läheltä. Yksi keskustan vaihtoehdoista on hotelli Scandic Pori. Hotellin sijainti on lyömätön: lähellä ovat kaikki keskustan ostosmahdollisuudet ja kulttuuritarjonta. Erityisesti kesäisin kannattaa olla valppaana, että varmasti löytyy juuri se sopivin hotellitarjous.

MONIPUOLINEN MUSIIKKIKAUPUNKI

Porilla on ollut tärkeä rooli suomalaisen rockmusiikin historiassa. Dingon, Mamban ja Yön ollessa suosionsa huipulla 1980-luvulla, Pori oli yksi suosituimpia suomalaisia rockkaupunkeja: porirockista puhuttiin jopa omana alalajinaan! Kaupungissa rockilla on tärkeä osa kaupungin ilmapiirissä, vaikka suurin kukoistus koettiinkin vuosikymmeniä sitten.

Tunnetuin Porin musiikkitapahtumista on yksiselitteisesti Pori Jazz, joka on yksi Suomen suosituimmista musiikkifestivaaleista. Jo vuodesta 1966 aloittanut jazzfestivaali vetää kaupunkiin vuosittain valtavasti väkeä ja Kirjurinluoto täyttyy musiikista ja siitä nauttimaan tulleista ihmisistä. Pori Jazz on myös yksi Euroopan tunnetuimmista jazzfestivaaleista, tehden siitä yhden Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista kesätapahtumista. Festivaalin aikaan kaupungin majapaikat täyttyvät nopeasti, joten hotellit kannattaa varata hyvissä ajoin, ja erityisesti halvat hotellit voivat olla kiven alla.

Onneksi Porin musiikkitapahtumat eivät pelkkään jazzjammailuun jää, vaan toiset musiikkigenret ovat myös hyvin edustettuna. Kirjurinluodolla rokataan Porisperessä, ja Pori Folk tuo kaupunkiin monipuolisesta kansanmusiikkia. Pori Sinfonietta on kaupungin tasokas orkesteri, joka esiintyy pääosin kaupungin keskustassa olevassa konserttisalissa. Monipuolisessa kulttuuri- ja tapahtumakeskus Promenadikeskuksessa on konserttisalin lisäksi elokuvateatteri ja ravintola.

MIELENKIINTOISTA HISTORIAA JA KULTTUURIA

Porin historia kulttuurikaupunkina on pitkä, sillä Suomen Kansallisteatteri aloitti uransa aikoinaan juuri nimenomaan Porissa ennen siirtymistään Helsinkiin. Teatteri tuli jäädäkseen Poriin, sillä nykypäivänäkin Porin teatterielämä on vilkasta.

Kansallistaiteilija Akseli Gallen-Kallelan syntymäpaikka oli Pori. Vaikka hän vaikutti elämässään pääosin muualla, löytyy Porista yksi tärkeä työnsä: Juseliuksen mausoleumin freskot Käppärän hautausmaalla. Yksi Porin tärkeimmistä nähtävyyksistä on Suomen ainoa mausoleumi, joka tarjoaa näyttävää uusgoottilaista tyyliä.

Liikemies F. A. Jusélius rakennutti näyttävän hautakappelin tyttärensä Sigridin kuoltua tuberkuloosiin vain 11 vuoden iässä. Jusélius oli surun murtama ja halusi lapselleen mahdollisimman kauniin viimeisen leposijan. Valkoiseen marmoriarkkuun tehtiin päivänkakkaran terälehdet, koska se oli hänen tyttärensä Sigridin lempikukka. Akseli Gallen-Kallela maalasi mausoleumiin näyttävät freskot, mutta valitettavasti freskot tuhoutuivat myöhemmin tulipalossa. Gallen-Kallelan poika Jorma maalasi ne sen jälkeen uudelleen isänsä luonnosten pohjalta. Jusélius perusti tyttärensä nimeä kantavan säätiön, joka jakaa tukirahoja lääketieteellisiin tutkimuksiin. Tyttärensä menehtymisestä ei tämä liikemies kuulemma koskaan täysin toipunut, ja ajan hänet jättäessä myös hänet haudattiin samaan mausoleumiin muutama vuosikymmen tyttärensä kuoleman jälkeen.

Porissa toimii useita tasokkaita museoita, joista Porin taidemuseo on yksi tärkeimmistä. Museo sijaitsee Raatihuoneen takana olevassa näyttävässä historiallisesti arvokkaassa Pakkahuoneessa, joka itsessään on jo näkemisen arvoinen kohde. Museon kokoelmiin kuuluu monien kuuluisien suomalaisten töitä Helena Schjerfbeckistä Tyko Salliseen, ja museosta löytyy myös uudempaa kansainvälistä taidetta.

Kulttuuri-ihmiselle sopiva yöpymispaikka on torin laidalla oleva hotelli Original Sokos Hotel Vaakuna. Oivan sijaintinsa ansiosta hotellista pääsee helposti kulkemaan kaupungin kulttuuririentoihin.

AJANVIETTOA YYTERIN KAUNIILLA HIEKKARANNALLA

Vaikka Pori rakennettiin aikoinaan meren rantaan, maankohoamisen seurauksena kaupungin keskusta sijaitsee nykyisin kymmenen kilometriä sisämaahan päin. Meren rannalla sijaitseva alue on nimeltään Meri-Pori, jossa toimivat kaupungin satamat. Yksi Suomen suosituimmista ja kauneimmista hiekkarannoista sijaitsee myös Meri-Porin alueella.

Yyteri on Porin ylpeys, jonka pitkä vaaleahiekkainen ranta vetää alueelle ihmisiä jopa ympäri vuoden. Kesäaikaan nautitaan meren aalloista ja pehmeästä rantahiekasta uiden ja aurinkoa ottaen, tai nautitaan musiikista ulkoilmakonserteissa. Rannalla voi harrastaa erilaisia urheilulajeja, sillä esimerkiksi surffaamiseen Yyteri on yksi Suomen parhaimpia paikkoja. Rannalla voi bongata rantapalloa pelaavia ja mikäli palloilulajit ei täysin ole oma juttu, kannattaa kokeilla vaikkapa frisbeegolfia.

Yyterissä toimii ympäri vuoden myös mainio Yyterin kylpylähotelli, jossa vesi on aina sopivan lämmintä kesän valon ollessa muisto vain. Hotelli on mainio vaihtoehto koko perheelle, sillä lapset varmasti viihtyvät kylpylän altaissa ja saunoissa. Suosittu majoitusvaihtoehto alueella on myös Yyterin leirintäalue, joka on useimmiten karavaanarien tai mökkeilijöiden suosima vaihtoehto. Majoitusta miettiessä kannattaa muistaa, että halpa tarjous löytyy yleensä vain etsimällä!

Porissa on muutakin kaunista kuin meri ja sen rannat. Jazz-festivaalien ja muiden tapahtumien pitopaikka, Kirjurinluoto, sijaitsee Kokemäenjoessa kaupungin edustalla. Luoto on kasvanut lähelle kaupunkia, jonne pääsee kulkemaan useampaakin siltaa pitkin. Luoto on viehättävää aluetta vaikkapa päiväkävelylle.

Kirjurinluoto Areena –konserttipuiston lisäksi alueella toimii myös Kirjuriluodon kesäteatteri. Luodon eläimistö on runsasta, ja saarella elelee myös paljon erilaisia lintuja. Päiväkävely Kirjurinluodolla on mukava ajanviettotapa mihin vuodenaikaan tahansa.