Käyttöehdot

trivago on hotellihintojen vertailusivusto, joka tarjoaa tietoa eri majoitusmahdollisuuksista (esimerkiksi hotelleista ja loma-asunnoista), matkailukohteista sekä matkustamiseen liittyvistä palveluista.

1. Ehtojen kattavuus

1.1 Nämä käyttöehdot voivat muuttua ja pätevät kaikkiin trivagon palveluihin, joita tarjotaan suoraan tai välillisesti (esimerkiksi kolmansien osapuolten kautta) internetissä, mobiililaitteissa, sähköpostitse tai puhelimitse.

1.2 Käyttämällä trivagon sivustoa vakuutat, että olet lukenut, ymmärtänyt ja hyväksynyt nämä ehdot, samoin kuin tietosuojan ja evästeiden käytön.

2. trivagon palvelut

2.1 trivagon sivustolla vertailet kolmansien osapuolien palveluita trivagon järjestelmän avulla.

2.2. Lisäksi joidenkin hotellien kohdalla käyttäjillä on mahdollisuus varata valittu hotelli suoran yhteyden kautta hotellivaraussivustoilta (kolmansilta osapuolilta) ("trivago Express Booking" ja "trivago Book & Go"). Tämän seurauksena varaus tehdään suoraan hotellivaraussivustolla, ei trivagon sivustolla. Tällaisissa tapauksissa trivago ei ole matkanjärjestäjä tai sopimussuhteessa käyttäjään, vaan se toimii ainoastaan välittäjänä, joka tarjoaa teknisen yhteyden kolmannen osapuolen hotellivaraussivustoon. Tekemällä varauksen kolmannen osapuolen verkkosivustolla käyttäjät sitoutuvat noudattamaan kyseisen varaussivuston ehtoja. Nämä ehdot ovat nähtävissä kolmannen osapuolen verkkosivustolla. Kun varaus on tehty kolmannen osapuolen verkkosivustolla, varaussivuston ja käyttäjän välille syntyy sopimus, eikä sopimusta näin ollen synny käyttäjän ja trivagon välille. trivago ei ole sopimusosapuolena hotellivarauksissa, ja kaikki käyttäjän hotellivaraukseen liittyvät vaatimukset tulee esittää kolmannelle osapuolelle (varaussivustolle) eikä trivagolle. Epävarmuuksien välttämiseksi trivago Express Booking- tai trivago Book & Go -palvelun avulla tehtäviä varauksia ei katsota yhdistetyiksi matkavarauksiksi, joihin sovelletaan Euroopan parlamentin ja neuvoston 25.11.2015 antamaa pakettimatkoihin ja yhdistettyihin matkajärjestelyihin liittyvää direktiiviä (EU) 2015/2302.

2.3 trivago voi myös näyttää tarjouksia matkakohdetuotteista, kuten esimerkiksi kiertoajeluista, tapahtumista, nähtävyyksistä, risteilyistä ja muista. trivago ei tarjoa, omista eikä hallitse mitään matkatuotteita, joita voisit varata alustamme kautta ("matkatuotteet"). Matkatuotteet ovat kolmansien osapuolten ("matkatuotteiden tarjoaja") omistuksessa ja valvonnassa tai saatavilla niiden kautta joko suoraan (esim. matkanjärjestäjä) tai välittäjän (esim. verkkomatkatoimisto) kautta. Matkatuotteiden tarjoajat vastaavat matkatuotteista ja kaikista varauksiin liittyvistä sopimuksista. Varaukseesi sovelletaan matkatuotteen tarjoajan ehtoja ja tietosuojakäytäntöjä, joten sinun on hyväksyttävä ja ymmärrettävä nämä ehdot. Lisäksi varaukseesi sovelletaan myös varaamasi matkatuotteen yksittäisen operaattorin ehtoja, jos ne eroavat matkatuotteiden tarjoajan ehdoista, joten sinun on hyväksyttävä ja ymmärrettävä myös nämä ehdot.

2.4 Nämä ehdot eivät vaikuta mihinkään hotellin tai matkapalvelujen tarjoajan ja käyttäjän välisiin sopimuksiin.

3. trivago Community ja jäsenalue

3.1. Käyttäjillä on mahdollisuus halutessaan liittyä trivago Communityyn (tästä lähtien kutsutaan nimellä ”Community”) ja/tai luoda jäsentili trivagon jäsenalueelle. Yhteisöön liittyvät käyttäjät voivat julkaista itse tuottamaansa sisältöä ja osallistua aktiivisesti alustan kehittämiseen hallinnollisten toimintojen avulla. Muut käyttäjät voivat lukea sisältöä ilmaiseksi.

3.2. Käyttäjällä on mahdollisuus hallita hakujaan ja tallentaa niitä Communityssa. Tilin luomiseksi käyttäjiä pyydetään antamaan henkilökohtaisia tietoja. Käyttäjänimeä lukuun ottamatta henkilökohtaiset tiedot eivät näy muille käyttäjille. Lisätietoja voit lukea sivulta Tietosuoja. Jos suljet tilisi, kaikki antamasi käyttäjätiedot poistetaan pysyvästi.

3.3. Rekisteröityneellä käyttäjällä voi olla ainoastaan yksi käyttäjätili. Käyttäjä on itse vastuussa ilmoittamiensa tietojen täydellisyydestä ja oikeellisuudesta.

3.4. Käyttäjä on itse vastuussa salasanastaan ja käyttäjätiedoistaan sekä niiden luottamuksellisesta käytöstä. Käyttäjä on myös vastuussa käyttäjätilinsä käytöstä trivagossa. Käyttäjän ei tule paljastaa käyttäjätietojaan kolmansille osapuolille.

3.5. Käyttäjän on ilmoitettava trivagolle välittömästi käyttäjätunnuksen tai salasanan luvattomasta käytöstä.

4. Yksityisyyden suoja, sähköpostimarkkinointi

4.1 Henkilötietosuoja on trivagon ykkösprioriteetti, ja trivago on sitoutunut tähän rekisteriselosteella. Lisätietoja voit lukea täältä.

4.2 trivago kerää, käsittelee ja käyttää henkilökohtaisia tietoja (tästä eteenpäin "tiedot") vain, jos olemme saaneet käyttäjän suostumuksen siihen tai, jos lainsäädäntö sallii tietojen keräämisen, käsittelyn ja käytön.

4.3 trivago kerää, käsittelee ja käyttää tietoja, jotka ovat välttämättömiä trivagon tarjoamien palveluiden ja/tai verkkosivun/sovellusten käytölle ja toiminnalle.

4.4 trivago lähettää kausittaista tuoteinformaatiota rekisteröityneille käyttäjille ainoastaan rekisteröinnin yhteydessä tai myöhempänä ajankohtana saadun suostumuksen jälkeen. Suostumus voidaan perua milloin tahansa kirjallisella ilmoituksella postitse tai sähköpostilla. Suostumus tuoteinformaatiota sisältävien sähköpostien vastaanottamiseksi rekisteröityy, kun käyttäjä on vastaanottanut trivagon lähettämän vahvistussähköpostin ja klikannut siinä olevaa linkkiä.

5. Käyttäjien vastuu

5.1 Käyttäjä on vastuussa trivagoon lataamansa materiaalin käyttöoikeuksista (tekstit, kuvat, arvostelut, linkit, jne.). Käyttäjä vahvistaa, että hänellä on lailliset oikeudet materiaaliin, eikä hän näin loukkaa kolmansien osapuolten käyttöoikeuksia.

5.2 Käyttäjä ei käytä trivagon palveluita luodakseen sisältöä, joka
  • esittää mainosta
  • ei ole yhteydessä mainittuun kontekstiin
  • sisältää aiheetonta tai tahallisesti väärää tietoa
  • on moraalitonta, pornografista tai muulla tavalla loukkaavaa
  • loukkaa kolmansien osapuolien oikeuksia, erityisesti tekijänoikeuksia
  • muulla tavalla rikkoo voimassaolevia lakeja tai täyttää rikoksen tunnusmerkit
  • sisältää viruksia tai muita ohjelmia, jotka aiheuttavat haittaa ohjelmistoille ja laitteille tai voivat johtaa tietokoneen käyttöön ei-halutulla tavalla
  • sisältää kyselyjä tai ketjuviestejä
  • on suunnattu keräämään muiden käyttäjien henkilötietoja erityisesti kaupallisessa tarkoituksessa.
5.3 Käyttäjä lupaa olla käyttämättä ohjelmia ja toimintoja luodakseen automatisoituja sivulatauksia tai sisältöä trivagoon.

5.4 Jos käyttöehdoissa on puutteita, trivago pidättää oikeuden poistaa sisältöä ilman syyn kertomista, lykätä yhteisössä ansaittujen suoritusten maksamista tai poistaa käyttäjä pysyvästi trivagon yhteisöstä. Oikeus nostaa syyte rikollisesta toiminnasta pysyy muuttumattomana.

6. Tilin poistaminen

6.1 trivago pidättää oikeuden estää käyttäjän pääsy omalle tililleen ja poistaa käyttäjän rekisteröityminen viikon sisällä siitä, kun trivago on saanut tietoonsa todisteita verkkosivun väärinkäytöstä. Käyttäjä voi myös poistaa oman käyttäjätilinsä tämän ajan kuluessa. Oikeus tilin välittömään poistamiseen pätevästä syystä pysyy muuttumattomana.

7. Vastuu materiaalista

7.1 trivago ei ole vastuussa käyttäjien ja/tai varaussivustojen tuottaman sisällön oikeellisuudesta, laadusta, tarkkuudesta, luotettavuudesta tai uskottavuudesta. trivago ei tarjoa neuvoja majoituksen tai muiden matkatuotteiden valintaa koskien.

7.2 Kaikki sopimukset, jotka syntyvät palvelun tarjousten kautta muodostuvat trivagon käyttäjän ja ulkopuolisen sopimuskumppanin välille. trivago ei koskaan ota matkanjärjestäjän tai matkatoimiston roolia. Näiden toimijoiden tai matkatoimistojen yleiset liiketoiminta- ja sopimusolosuhteet pätevät - erityisesti oikeus peruuttaa tai vetäytyä. Vastuussa oleva varaussivusto on aina taho, johon tulee olla yhteydessä varauksiin, maksuihin tai tarjouksiin liittyvissä asioissa. trivago ei ota osaa sopimuksiin tai vaatimuksiin käyttäjän ja varaussivustojen välillä ja säilyy näin laillisesti vapaana ja vaikutuksien ulkopuolella.

7.3 trivago ei ole vastuussa varaussivustojen tai yhteisön jäsenien trivagoon lataaman sisällön oikeellisuudesta. Varaussivustot/yhteisö tuottavat kyseistä sisältöä julkaistavaksi trivagossa. trivagolla ei ole vaikutusvaltaa tähän tietoon (kuten kuviin, kommentteihin, arvosteluihin jne.). Käyttäjien tuottama ja julkaisema materiaali ei edusta trivagon kantaa eikä trivago pidä tätä sisältöä omanaan.

7.4 Yhteisön käyttäjien tai varaussivustojen tuottamat hyperlinkit, mainosbannerit, majoitusten tiedot, turistinähtävyydet tai paikat jne. eivät edusta trivagon suosituksia eivätkä ole trivagon tuottamaa tietoa. Teknisistä syistä johtuen varaussivustoilta saadut hinnat eivät päivity reaaliajassa. Tämän vuoksi on mahdollista, että varaussivuston hinta ei vastaa trivagossa näkyvää hintaa. trivago ei takaa hinta- ja saatavuustietojen paikkansapitävyyttä.

7.5 trivago ei ota vastuuta sellaisista teknisistä toimintavirheistä, joiden syy ei ole trivagon vastuualueella tai ylivoimaisen esteen aiheuttamista vahingoista. trivago ei takaa tietojen häiriötöntä saatavuutta ja voi vapaasti valita olla saavuttamattomana tietyn ajan huoltotoimenpiteitä varten.

8. Muutokset käyttöehtoihin

Rekisteröinnin yhteydessä hyväksytyt käyttöehdot pätevät trivagoa käytettäessä. Rekisteröidyt käyttäjät saavat tiedon muutoksista sähköpostin välityksellä. Käyttäjät voivat myös ladata ja tulostaa käyttöehdot itselleen.

9. Käytössä oleva lainsäädäntö ja tuomiovalta

Käytössä oleva lainsäädäntö perustuu Saksan liittotasavallan lakeihin. Liiketaloudellisten henkilöiden tai yksilöiden, joilla ei ole Saksassa yleistä oikeuspaikkaa, kohdalla sovelletaan Düsseldorfin tuomioistuinta. Muutoin noudatetaan lainsäädäntöä. Saksankielinen versio on määräävä.