Hotellit kaupungissa Kuopio (Itä-Suomi, Suomi)

 1. 123 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 2. 124 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 3. 135 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 4. 132 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 5. 94 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 6. 135 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 7. 85 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 8. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 9. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 10. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

Hotellit kaupungissa Kuopio

Löydä uskomattoman halpoja hotelleja kohteessa Kuopio, Suomi. Hae ja vertaile majoitustarjousta löytääksesi halvimmat hinnat trivago-sivustolla

 • Löydä kaikki hotellit lähellä kohdetta Kuopio
 • Löydä halvin hotelli kohteesta Kuopio!
 • Varaa aina loistavaan hintaan!

Yksi suosituimmista (Hotels, Kuopio)

 • 99 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 129 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 145 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

KUOPIO – KESÄKAUPUNKI JA TALVIURHEILUN KEHTO

Pohjois-Savon maakuntakeskus Kuopio on kaunis satamakupunki Kallaveden rannalla. Kuopion sydän, perinteikäs kauppatori, on paikallisten kohtaamispaikka, jossa pääset helposti tutustumaan leppoisaan, savolaiseen elämäntyyliin.

Kuopio onkin uudistuva kaupunki, jossa kaupungin savolaiset juuret yhdistyvät viehättävän sulavasti nykyaikaan. Toria ympäröivä keskusta on vilkas, mutta luonnonrauhaakaan ei ole Kuopiosta vaikea löytää, sillä noin puolet sen pinta-alasta on metsää. Kaupungin luonnosta tekee erityisen myös sitä ympäröivä saaristo, joka kuuluu sisämaan suurimpiin saaristoihin.

Savolainen rentous yhdistettynä kaupungin tarjoamiin aktiviteettimahdollisuuksiin ja kauniiseen luontoon tekevät Kuopiosta kaupungin, jonne jokaisen kotimaastaan kiinnostuneen kannattaa matkata. Kuopiosta saa paljon jo irti viikonlopun mittaisella matkalla, mutta etenkin liikunnasta kiinnostuneiden kannattaa varata Kuopiolle useampi päivä. Kuopio onkin monipuolinen kohde, sillä kaupungin kulttuuritarjonta tasoittaa myös liikunnantäyteisempää lomaa.

Paras aika vierailla Kuopiossa on kesällä, mutta hyppyrimäkensä ja hyvien laskettelumahdollisuuksiensa ansiosta Kuopiota voidaan pitää myös yhtenä Suomen talviurheilun keskuksista. Kuopion suosio kaupunkikohteena Suomessa takaa, että sopivin hotelli on mahdollista löytää kaupungin laajasta majoitustarjonnasta.

KUOPIOSSA OLET “MUAILMAN NAVASSA”

Kuopiolaiset kutsuvat toriaan leikkisästi “muailman navaksi”, sillä tori on Kuopiossa hyvin keskeinen paikka. Liki 200-vuotias, mukulakivin päällystetty tori on yksi Suomen vilkkaimmista ja tunnetuimmista toreista, ja jonka tunnelmaan pääset helposti mukaan istuskelemalla torin penkeillä paikallisia herkkuja nauttien. Kalakukko on Kuopiossa perinteinen herkku, jota ei kannata jättää välistä. Mikäli kalakukko ei maistu, kannattaa tutustua muihin torilla tarjolla oleviin vaihtoehtoihin. Torin laidalla oleva, vuodesta 1902 lähtien palvellut, jugend-tyylinen Kuopion kauppahalli on myös vierailemisen arvoinen kohde, josta on voit löytää tuliaisia kotiin viemiseksi.

Yksi Kuopion idyllisimpiä paikkoja on Kuopion matkustajasatama, joka on yksi Järvi-Suomen vilkasliikenteisimpiä satamia. Voit hypätä itsekin laivan kyytiin ja viettää päivän vesillä risteillen. Mikäli mielummin pidät jalat maan kamaralla, satamassa on myös myyntikojuja sekä ravintoloita houkuttelevine terasseineen, joista on helppo ihailla sataman laivoja.

Torin ja sataman lisäksi yksi Kuopion tärkeimmistä nähtävyyksistä on Puijon mäen huipulla sijaitseva Puijon torni. Nykyinen torni on hallinnut kaupunkikuvaa vuodesta 1963 lähtien, mutta ensimmäinen torni rakennettiin jo 1800-luvun puolivälissä. Kaupungin tunnusmerkki tarjoaa upeat näköalat Järvi-Suomen ylle, joita voi ihailla myös ruokailun lomassa tornin huipulla olevasta, pyörivästä ravintolasta käsin.

Eräs Kuopion erikoisuuksista on myös kaupungissa vaikuttaneille henkilöille omistettujen muistolaattojen runsaus, sillä muistolaattoja on ripoteltu ympäri kaupunkia enemmän kuin missään muussa suomalaisessa kaupungissa. Turistin onkin hauska bongailla eri henkilöille omistettuja laattoja kaupungilla kierrellessään.

Sadepäivänäkään et pääse tylsistymään, sillä kaupungista löytyy useita mielenkiintoisia museoita. Luonnontieteellisen sekä kulttuurihistoriallisen museon näyttelytilat sisällään pitävä Kuopion kaupunginmuseo on Suomen kolmanneksi vanhin museorakennus ja museon vetonaulana voidaa pitää Häkä-mammuttia, joka on erityisesti lapsiperheiden suosiossa.

Taiteesta kiinnostuneiden kannattaa vierailla Pohjois-Savon aluetaidemuseonakin toimivassa Kuopion taidemuseossa, jossa on esillä suomalaista taidetta 1800-luvulta nykypäivään. Kansainvälisestikin merkittävä Suomen ortodoksinen kirkkomuseo sijaitsee myös Kuopiossa. Kannattaa myös käydä tutustumassa uusklassista tyylisuuntausta edustavaan tuomiokirkkoon.

LIIKUNNAN ILOA

Kuopio on eräs talviurheilun keskuksista Puijon mäellä sijaitsevien mäkihyppytornien ja -kisojen ansiosta. Talvisin myös esimerkiksi laskettelu, pujottelu- ja hiihtomahdollisuudet ovat Puijolla erinomaiset. Kesäisin mäellä pääsee harrastamaan urheilua esimerkiksi 9-väyläisellä golfkentällä. Ollessaan suurimmilta osin rauhoitettua luonnonsuojelualuetta, tarjoaa Puijon mäki hyvät mahdollisuudet monenlaiseen luonnossa liikkumiseen. Tahkovuoren matkailu- ja laskettelukeskus sijaitsee Kuopion Nilsiässä, noin 56 kilometrin päässä keskustasta. Tahko on yksi Suomen eteläisimmistä laskettelukeskuksista, mutta siellä olevat 23 rinnettä takaavat vauhdin huuman kaiken ikäisille laskijoille. Tahkon aktiviteettimahdollisuudet eivät kuitenkaan rajoitu pelkästään lasketteluun, vaan monenlaista liikuntaa on mahdollista harrastaa kaikkina vuodenaikoina. Kallaveden saaristo tarjoaa paljon mahdollisuuksia retkeilystä kiinnostuneille ja se on myös erittäin suosittua marjastus- ja sienestysaluetta. Alueella on mahdollista myös kalastaa ja metsästää. Saaristossa on useita kalamajoja, keittokatoksia, laavuja ja tulentekopaikkoja, joten retkeily alueella on tehty helpoksi kaiken tasoisille retkelijöille.

Penkkiurheilunkin kannalta Kuopio on tärkeä kaupunki, sillä kaikille urheilua seuraaville jalkapalloseura KuPS ja jääkiekkoseura KalPa ovat varmasti tuttuja. Kotijoukkueiden pelejä pääseekin seuraamaan usein paikallisilla kentillä ja jäillä, ja myös esimerkiksi kaupungin pesäpallostadionilla käytävät ottelut ja Sorsasalon raviradalla tapahtuvat kilpailut tuovat myös omalta osaltaan kaupunkiin urheilujuhlan tuntua. Kallaveden jäällä järjestettävä Finland Ice Marathon tuo urheilun harrastajia ja seuraajia sankoin joukoin Kuopioon joka talvi.

Mikäli haluat tasapainoittaa urheiluntäyteisen päiviäsi kylpylässä, voit ottaa rennosti kylpylähotelli Rauhalahdessa ja nauttia sen tarjoamista hemmotteluhoidoista. Kuopion Rauhalahdessa on myös mahdollista vierailla Jätkänkämpän savusaunassa, josta voit pulahtaa Kallaveden vesiin ympäri vuoden.

KULTTUURITAPAHTUMIA KUOPIOSSA

Aikoinaan myös Uppo-Nallen kotina tunnettu Kuopio on vilkas kulttuurikaupunki ja varsinkin kesällä suosittuja yleisötapahtumia järjestetään lähes viikottain. Esimerkiksi Pohjoismaiden vanhin ja laajin tanssifestivaali, Kuopio tanssii ja soi, on kansainvälisestikin arvostettu tapahtuma. Viikon mittaisen tapahtuman ohjelmaan kuuluu tanssi- ja musiikkiesityksiä kaikista tyylilajeista ja mikäli kaipaat aktiviisempaa menoa, voit myös osallistua tapahtuman tanssikursseille!

Viikonlopun mittainen Rockcock-festivaali kokoaa musiikinystävät yhteen heinä-elokuun vaihteessa. Jos mielit nauttia hyvästä musiikista, mutta et halua telttailla, kannattaa varata hyvissä ajoin huone esimerkiksi Original Sokos Puijonsarvesta, joka sijaitsee aivan festivaalialueen läheisyydessä.

Kuopion viinijuhlat vetävät vuosittain paikalle kymmeniä tuhansia henkilöitä ja kyseessä on yksi Suomen kesän yleisömäärältään suurimmista tapahtumista. Muidenkin kuin pelkästään viiniharrastajien kannattaa vierailla tapahtumassa, sillä juhlat pitävät sisällään monenlaista mielenkiintoista ohjelmaa, kuten esimerkiksi konsertteja eri musiikkityylien edustajilta. Nykytaiteen festivaali ANTI tuo kerran vuodessa taiteen sen perinteisistä esityspaikoista keskelle ihmisten arkea. Festivaalin aikana Kuopion kadut, puistot, kauppakeskukset ja muut yleiset paikat ovat tulvillaan monipuolista taidetta, joka on vapaasti kaikkien kaupungissa olevien ihailtavissa.

Halusitpa osallistua Kuopiossa jollekin vuosittain järjestettävistä tapahtumista, viettää viikon lasketteluloman upeissa maisemissa tai vain tutustua kaupungin ainutlaatuiseen ilmapiiriin, kannattaa matkan suunnittelu aloittaa hyvissä ajoin. Suosittujen tapahtumien aikaan sekä kiireisimpinä kesä- ja talvisesonkeina hotellit saattavat täyttyä jo viikkoja etukäteen. Erityisesti jos haluat matkustaa pienellä budjetilla, kannattaa tarkistaa huolella kaikki Kuopion hotellitarjoukset ja halvat majoitusvaihtoehdot.