trivagon tietosuojailmoitus

Päivitetty viimeksi joulukuussa 2022

Tämä tietosuojailmoitus koskee kaikkia trivago N.V:n ja sen tytäryhtiöiden (jäljempänä ”me” tai ”trivago”) ylläpitämiä sivustoja ja sovelluksia sekä muita palveluita ja tuotteita (jäljempänä ”palvelut”).

Kerromme tässä tietosuojailmoituksessa, miten trivago käsittelee palvelun käyttöön liittyviä henkilökohtaisia tietojasi. Henkilökohtaisilla tiedoilla tarkoitetaan mitä tahansa sellaisia tietoja, joista sinut voidaan tunnistaa joko suoraan tai epäsuorasti.

Metahakuyrityksenä trivago voi ohjata sinut kolmansien osapuolten sivustoille tai sovelluksiin. Huomaathan, että emme voi hallita kolmansien osapuolten palveluja, ja että niiden käyttöä koskevat niiden sivustoilla tai sovelluksissa julkaistut tietosuojakäytännöt tämän tietosuojailmoituksen sijaan.

Täydennämme tietosuojailmoitustamme toisinaan teknologisen kehityksen myötä tai palveluihimme tai lakeihin tehtyjen muutosten vuoksi tai muista syistä. Teemme tietosuojailmoitukseen säännöllisesti muutoksia, joten toivomme, että pidät itsesi ajan tasalla ilmoituksen sisällöstä.

1. Kuka vastaa tässä tietosuojailmoituksessa kuvattujen henkilökohtaisten tietojen käsittelystä?

trivago N.V. vastaa tässä tietosuojailmoituksessa kuvatusta tietojenkäsittelystä. trivago on Alankomaiden lainsäädännön mukaisesti perustettu yhtiö, jonka pääkonttori on osoitteessa Kesselstraße 5-7, 40221 Düsseldorf, Saksa.

Jos haluat käyttää tietosuojaoikeuksiasi tai jos sinulla on jotakin kysyttävää tästä tietosuojailmoituksesta tai henkilökohtaisten tietojesi käsittelystä trivagossa, voit ottaa yhteyttä tiimiimme lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@trivago.com.

Jos haluat ottaa suoraan yhteyttä tietosuojavastaavaamme, lähetä sähköpostia osoitteeseen privacy@trivago.com otsikolla ”Tietosuojavastaavalle”. Huomaathan, että tähän osoitteeseen lähetetyt viestit eivät ole automaattisesti luottamuksellisia eikä niitä lue pelkästään tietosuojavastaava. Jos haluat viestiä tietosuojavastaavamme kanssa luottamuksellisesti, ilmoita tästä meille viestissäsi, jotta voisimme varmistaa viestinnän luottamuksellisuuden.

2. Oikeutesi

Sinulla on alla kuvatut henkilökohtaisia tietojasi koskevat oikeudet. Osiossa 1 on kuvattu, miten voit ottaa meihin yhteyttä oikeuksiesi käyttämiseksi.

2.1 Yleiset oikeudet

Sinulla on asianmukaisten lakisääteisten ehtojen mukaisesti seuraavat tietosuojaoikeudet: oikeus saada tietoja (EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 13), oikeus saada pääsy tietoihin (tietosuoja-asetuksen artikla 15), oikeus tietojen poistamiseen (tietosuoja-asetuksen artikla 17), oikeus tietojen oikaisemiseen (tietosuoja-asetuksen artikla 16), oikeus käsittelyn rajoittamiseen (tietosuoja-asetuksen artikla 18) ja oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen (tietosuoja-asetuksen artikla 20).

2.2. Oikeus peruuttaa suostumus

Sinulla on oikeus peruuttaa meille aiemmin antamasi suostumus milloin tahansa. Tällöin emme enää jatkossa käsittele suostumukseen liittyviä henkilökohtaisia tietojasi. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella ennen peruuttamista tapahtuneen käsittelyn lainmukaisuuteen.

2.3 Oikeus vastustaa oikeutettujen etujen perusteella tapahtuvaa henkilökohtaisten tietojen käsittelyä

Jos käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi oikeutettujen etujen perusteella, sinulla on oikeus vastustaa käsittelyä milloin tahansa henkilökohtaisista syistä. Jos vastustat henkilökohtaisten tietojesi käsittelyä, emme enää jatka niiden käsittelyä – lukuun ottamatta tilanteita, joissa käsittelylle on olemassa painavat, etujesi, oikeuksiesi ja vapauksiesi edelle menevät oikeudelliset perusteet, ja tilanteita, joissa käsittely auttaa oikeudellisten vaatimusten täytäntöönpanoa, toteuttamista tai puolustamista.

2.4 Oikeudet vastustaa suoramarkkinointia

Jos käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi suoramarkkinointitarkoituksissa, sinulla on oikeus vastustaa käsittelyä milloin tahansa. Lisätietoja kaikentyyppisen suoramarkkinoinnin vastustamisesta on osiossa 6.1.

2.5 Oikeus valittaa valvontaviranomaisille

Sinulla on myös oikeus valittaa toimivaltaisille tietosuojaviranomaisille, jos uskot, että henkilökohtaisia tietojasi käsitellään sovellettavien tietosuojalakien vastaisesti. Voit ottaa yhteyttä mihin tahansa tietosuojaviranomaiseen missä tahansa Euroopan unionin jäsenvaltiossa, ja erityisesti omassa asuinmaassasi. trivagon toimivaltainen valvontaviranomainen on: Landesbeauftragte für Datenschutz und Informationsfreiheit Nordrhein-Westfalen, Kavalleriestr. 2-4, 40213 Düsseldorf, Saksa, puhelin: 0211/38424-0, sähköposti: poststelle@ldi.nrw.de.

3. Mitä tietoja keräämme sinusta

Saatamme käsitellä seuraavantyyppisiä henkilökohtaisia tietoja, kun käytät palveluitamme:

 • Käyttäjätiedot
  • Jäsentilin luomista varten kerätyt henkilökohtaiset tiedot, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi ja salasanasi.
  • Yhteystietosi ja muut meille ilmoittamasi tiedot, kuten postiosoitteesi, ikäsi, sukupuolesi, asuinmaasi, sosiaalisten verkostojen profiilisi, tiimillemme lähettämäsi viestit, palautteesi, kommenttisi, vastauksesi kyselyihin tai haastatteluihin sekä osallistumisesi kampanjoihimme.
 • Käyttötiedot
  • Tiedot palveluidemme käyttötavoista – mukaan lukien palveluihimme antamasi hakutiedot (kuten matkakohde, päivämäärä, yöpyjämäärä ja valuutta), katsomasi tarjoukset ja napsauttamasi linkit.
  • Markkinointiviestintäämme liittyvä toimintasi: voimme kerätä tietoja tavastasi käsitellä suoramarkkinointiviestejämme, kuten uutiskirjeitämme ja push-viestejämme (voimme esimerkiksi analysoida uutiskirjeidemme avaamiskertoja tai niissä olevien linkkien napsauttamista).
 • Varaustiedot: kun käytät palveluitamme ja napsautat niissä johonkin majoitustarjoukseen johtavaa linkkiä, tarjouksen julkaissut verkkovaraussivusto voi lähettää meille kyseisellä sivustolla mahdollisesti tekemääsi varaukseen liittyviä henkilökohtaisia tietoja.
 • Sijaintitiedot: voimme käsitellä likimääräisiä sijaintitietoja IP-osoitteesi perusteella (maa- tai paikkakuntatasolla). Lisäksi voimme etukäteissuostumuksellasi toimittaa matkapuhelimeesi GPS-tietojen pohjalta räätälöityjä hakutuloksia.
 • Pankkitiedot: vaikka emme osallistu suoraan majoituksen varaus- ja maksuprosessiin, saatamme joskus pyytää sinulta pankkitietosi esimerkiksi korvauksen maksamiseksi.
 • Tekniset tiedot: esimerkiksi IP-osoite, evästeet, tunnistetiedot (istunto-, käyttäjä- ja laitetunnus), käyttötila-/HTTP-tilakoodi, selainohjelmisto ja -versio, käyttöjärjestelmä ja sen käyttöliittymä, internetyhteyden tarjoaja sekä kieli- ja muut asetukset.

4. Miksi ja miten käytämme henkilökohtaisia tietojasi

Jäljempänä kerrotaan, (i) miksi keräämme henkilökohtaisia tietojasi ja miten käytämme niitä, (ii) mikä on kunkin keräystarkoituksen oikeusperusta ja (iii) minkätyyppisiä henkilökohtaisia tietoja käytämme. Henkilökohtaisia tietojasi voidaan käyttää seuraavasti:

 • Palveluidemme tarjoaminen, esimerkiksi auttamisesi majoitushintojen ja tarjousten vertailussa ja tarpeisiisi sopivan majoituksen löytämisessä.
  • Oikeusperustat: sopimuksen täytäntöönpano ja suostumus.
  • Käytettävien henkilökohtaisten tietojen tyypit: käyttäjätiedot, käyttötiedot, varaustiedot, sijaintitiedot ja tekniset tiedot.
 • Turvallisen ja luotettavan palveluympäristön luominen ja ylläpito, trivago-käyttäjätilisi mukaan lukien.
  • Oikeusperustat: lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen ja oikeutettu etu.
  • Käytettävien henkilökohtaisten tietojen tyypit: käyttötiedot ja tekniset tiedot.
 • Palvelujemme käyttötapojen tunteminen ja mahdollisesti lähettämäsi palautteen käyttäminen palvelujemme parantamiseen sekä alan trendien tunnistaminen ja uusien tuotteiden ja ominaisuuksien kehittäminen käyttökokemuksesi parantamiseksi.
  • Oikeusperustat: suostumus ja oikeutettu etu.
  • Käytettävien henkilökohtaisten tietojen tyypit: käyttäjätiedot, käyttötiedot, varaustiedot ja tekniset tiedot.
 • Palveluitamme tai niihin liittyviä palveluita koskevan suoramarkkinointiviestinnän lähettäminen sinulle, mukautettujen tai mukauttamattomien mainosten näyttäminen sinulle palveluissamme ja kolmansien osapuolien sivustoilla sekä kampanjoidemme (kuten arvontojen) hallinnointi.
  • Oikeusperustat: suostumus ja oikeutettu etu.
  • Käytettävien henkilökohtaisten tietojen tyypit: käyttäjätiedot, käyttötiedot ja tekniset tiedot.
 • Viestintä kanssasi sekä kysymyksiisi ja kommentteihisi vastaaminen ja asiakaspalvelun tarjoaminen.
  • Oikeusperustat: sopimuksen täytäntöönpano ja oikeutettu etu.
  • Käytettävien henkilökohtaisten tietojen tyypit: käyttäjätiedot, käyttötiedot, varaustiedot ja pankkitiedot.
 • Kolmansien osapuolten, kuten palveluissamme lueteltujen varaussivustojen, kanssa solmimiemme sopimusten mukaisten velvoitteiden täyttäminen.
  • Oikeusperustat: sopimuksen täytäntöönpano ja oikeutettu etu.
  • Käytettävien henkilökohtaisten tietojen tyypit: käyttäjätiedot, käyttötiedot ja varaustiedot.
 • Lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen, lainvalvontaviranomaisten pyyntöihin vastaaminen, petosten estäminen sekä oikeudellisten vaatimusten laatiminen, esittäminen tai puolustaminen.
  • Oikeusperustat: lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen, oikeutettu etu ja sopimuksen täytäntöönpano.
  • Käytettävien henkilökohtaisten tietojen tyypit: käyttäjätiedot, käyttötiedot, varaustiedot ja tekniset tiedot.

5. Kenelle jaamme tietosi

Voimme jakaa henkilökohtaisia tietojasi seuraavien vastaanottajaryhmien kanssa, jos jakamiselle on asianmukainen oikeusperusta:

 • Täysin omistamamme tytäryhtiöt.
 • Todennuskumppanit: esimerkiksi kirjautuessasi palveluihimme kolmannen osapuolen palveluiden, kuten Facebookin, Googlen tai Applen, kautta.
 • Meille tietojenkäsittelypalveluita toimittavat ulkopuoliset palveluntarjoajat, kuten verkkoisännöinti- ja tallennuspalveluiden tarjoajat, asiakaspalveluntarjoajat, viestintäpalveluiden tarjoajat, tietoturva- ja petostentorjuntapalveluiden tarjoajat, perintätoimistot sekä analytiikka-, mainos- ja markkinointipalveluiden tarjoajat.
 • Itsenäisinä rekisterinpitäjinä meille palveluita toimittavat palveluntarjoajat, kuten tietoturva- ja petostentorjuntapalveluiden tarjoajat, sosiaalisen median verkostot sekä mainos- ja markkinointipalveluiden tarjoajat.
 • Liikekumppanit, joiden kanssa saatamme tarjota tuotteita tai palveluita. Tarjoamme tällaisia palveluita omien palveluidemme kautta yhteistyössä kolmansien osapuolten kanssa.
 • Ulkopuoliset matkapalveluiden tarjoajat, kuten hotellit, lentoyhtiöt, autovuokraamot, vakuutusyhtiöt, majoituspaikkojen omistajat ja matkaopas- ja ohjelmapalveluiden tarjoajat.
 • Lainvalvontaviranomaiset. Laittoman toiminnan sekä valtioon tai yleiseen turvallisuuteen kohdistuvien uhkien torjuminen, havaitseminen ja oikeuteen vieminen sekä ihmishenkiin kohdistuvien uhkien torjuminen.
 • Osana yritysjärjestelyjä, kuten fuusiota, yrityskauppoja, yritysten yhdistymistä tai omaisuuden myyntiä.

Jos siirrämme tietoja palveluntarjoajillemme, ne voivat käyttää niitä ainoastaan tehtäviensä suorittamiseen. Olemme valinneet valtuuttamamme palveluntarjoajat huolella. Ne ovat sitoutuneet sopimuksella noudattamaan ohjeitamme ja toteuttavat tarvittavat tekniset ja organisatoriset toimenpiteet. Me myös seuraamme niiden toimintaa säännöllisesti.

6. Palvelukohtaiset tiedot

6.1 Uutiskirje

Tarjoamme uutiskirjeitä, joissa voi olla inspiroivaa matkailusisältöä, linkkejä kyselyihin tai arvontoihin, muistutuksia palveluissamme tekemistäsi hauista sekä uutisia meidän tai kumppaneidemme tarjoamista palveluista.

Kun tilaat uutiskirjeen suoraan palvelujemme kautta, saat sähköpostiviestin, jossa pyydämme sinua vahvistamaan, että olet antamasi sähköpostiosoitteen haltija. Jos et vahvista rekisteröitymistä 24 tunnin sisällä, henkilökohtaiset tietosi poistetaan kuukauden kuluttua.

Jos et halua enää vastaanottaa uutiskirjeitämme, voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa uutiskirjeidemme alatunnisteessa olevan Peruuta tilaus -linkin kautta tai ottamalla yhteyttä tietosuojatiimiimme edellä osiossa 1 kuvatulla tavalla.

6.2 trivago-käyttäjätili

trivago-käyttäjätilin luominen on vapaaehtoista, mutta sitä voidaan vaatia joidenkin palvelujemme toimintojen täysimääräiseen hyödyntämiseen.

Voit hallinnoida ja muokata kaikkia trivago-käyttäjätililläsi olevia tietoja tai poistaa ne. Huomaathan, että poistamme trivago-käyttäjätilisi automaattisesti, jos se on ollut käyttämättömänä tietyn aikaa.

6.3 Business Studio

Jos käytät Business Studiota, saat henkilökohtaisen, salasanalla suojatun käyttäjätilin, jolle tallennettuja tietoja voit tarkastella ja hallinnoida itse. trivago Business Studio -tiliä käyttävät hotellinpitäjät voivat saada suoraan tietoja uusista toiminnoista ja lisäominaisuuksista.

7. Tietoja evästeistä

Aina, kun käytät palveluitamme, käytämme evästeitä ja muita verkkoseurantatekniikkoja. Kerromme tässä osiossa, mitä evästeet ovat, miten trivago käyttää niitä ja miten voit hallita asetuksiasi.

7.1 Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka ladataan laitteellesi, kun vierailet sivustoilla tai sovelluksissa. Evästeiden ohella voimme käyttää muita seurantatekniikoita, kuten verkkojäljitteitä, tunnisteita, pikseleitä (verkkosivuille sijoitettuja kuvapisteitä, joista näkee, onko sivuja katseltu) tai ohjelmistokehityspaketteja (SDK:ita eli sovelluksiin tallennettua seurantatekniikkaa). Tässä osiossa evästeistä ja muista seurantatekniikoista käytetään yhteisnimitystä ”evästeet”.

Evästeiden avulla sivustot voivat tunnistaa käyttäjien laitteet, tallentaa tietoja käyttäjien katselemasta ja käyttämästä sisällöstä sekä mukauttaa käyttökokemusta (esimerkiksi muistamalla valinnat ja asetukset).

Evästeet voidaan jakaa seuraaviin luokkiin:

 • Toimittajan perusteella:
  • Ensisijaiset evästeet ovat trivagon sivustoilleen ja sovelluksiinsa sijoittamia.
  • Toissijaisia evästeitä käyttävät sivustoillamme ja sovelluksissamme ulkoiset palveluntarjoajat, kuten mainoskumppanit, tietoturvapalveluiden toimittajat ja sosiaalisen median kumppanit.
 • Keston mukaisesti:
  • Istuntoevästeet: Nämä evästeet poistetaan automaattisesti, kun suljet selaimen.
  • Pysyvät evästeet: Nämä evästeet poistetaan automaattisesti tietyn ajan kuluttua, ja ajat voivat vaihdella evästekohtaisesti. Voit halutessasi poistaa nämä evästeet selaimesi tietoturva-asetuksista.

7.2 Miten trivago käyttää evästeitä?

trivago sekä toissijaisia evästeitä sivustoillamme tai sovelluksissamme hyödyntävät ulkoiset palveluntarjoajat käyttävät edellisessä osiossa kuvattuja evästeitä seuraavasti:

 • Välttämättömät evästeet: Nämä evästeet ovat palvelujemme käytön kannalta välttämättömiä. Emme voi tarjota palveluitamme asianmukaisesti ilman näitä evästeitä.
 • Toiminnalliset evästeet: Näiden evästeiden avulla sivustomme ja sovelluksemme muistavat tekemäsi valinnat (esimerkiksi valitsemasi kielen ja valuutan) ja voivat näin tarjota parannettuja toimintoja ja mukautettuja ominaisuuksia. Jos et salli näitä evästeitä, jotkin tai mitkään toiminnoista eivät välttämättä toimi kunnolla.
 • Suorituskykyevästeet: Nämä evästeet ovat joko meidän tai joissakin tapauksissa liikekumppaneidemme asettamia, ja niiden kautta voimme kerätä tietoja palvelujemme toiminnasta (eli mitä sivuja tarkastellaan ja käytetään eniten tai vähiten). Käytämme tietoja palvelujemme ylläpitämiseen, kehittämiseen ja parantamiseen. Jos et salli näitä evästeitä, emme tiedä, milloin olet vieraillut sivustoillamme ja sovelluksissamme, emmekä voi seurata niiden toimintaa.
 • Markkinointievästeet: Mainoskumppanimme asettavat näitä evästeitä sivustojemme ja sovellustemme kautta. Kumppanimme voivat käyttää niitä profiilin luomiseen kiinnostuksenkohteistasi ja mahdollisimman osuvien mainosten näyttämiseen ulkopuolisilla sivustoilla. Jos et salli näitä evästeitä, näet vähemmän räätälöityjä mainoksia.

Jotkin sivustoillemme ja sovelluksiimme asetetuista evästeistä tulevat liikekumppaneiltamme.

Käytämme sivustomme perustoimintojen tarjoamiseen sivuston toiminnan kannalta välttämättömiä työkaluja oikeutettujen etujemme pohjalta. Tällaisissa tapauksissa päätelaitteisiin pääsy ja tietojen tallentaminen on välttämätöntä ja tapahtuu EU-maiden sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivin täytäntöönpanolakien perusteella sekä Saksassa TTDSG-lain osion 25 kohdan 2 mukaisesti.

Käytämme lisätoimintojen tarjoamiseen suostumuksesi pohjalta muita kuin välttämättömiä (eli valinnaisia) työkaluja. Tässä tapauksessa päätelaitteisiin pääsy ja tietojen tallentaminen tapahtuu EU-maiden sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivin täytäntöönpanolakien perusteella sekä Saksassa TTDSG-lain osion 25 kohdan 1 mukaisesti Tietoja käsitellään näillä työkaluilla vain, jos olet antanut tähän etukäteissuostumuksesi.

Jos henkilökohtaisia tietoja siirretään EU:n ulkopuolisiin maihin (kuten Yhdysvaltoihin), lue osio 8 (”Siirto muihin maihin”), jossa kuvataan myös tällaiseen tiedonsiirtoon liittyvät riskit.

7.3 Miten evästeasetuksia hallitaan?

Voit perua suostumuksesi ei-välttämättömien evästeiden käyttöön tai muuttaa sitä milloin tahansa sivustojemme alatunnisteessa olevan linkin kautta tai asettamalla selaimesi estämään evästeet. Saat lisätietoja evästeiden estämisestä selaimesi Ohje-osiosta. Räätälöityjen mainosten estämisestä on lisätietoja osoitteissa www.youronlinechoices.com ja www.youradchoices.com.

Jos käytät mobiililaitetta, voit todennäköisesti hallita evästeitä laitteen käyttöjärjestelmän asetuksista. Saat lisätietoja laitteen valmistajan antamista ohjeista. Jos estät evästeet, jotkin palvelujemme osat eivät välttämättä toimi suunnitellulla tavalla tai eivät toimi lainkaan.

8. Siirto muihin maihin

Koska liiketoimintamme on kansainvälistä, saatamme jakaa henkilökohtaisia tietojasi eri maissa toimiville tytäryhtiöillemme sekä kumppaneillemme ja palveluntarjoajillemme. Näin ollen henkilökohtaisia tietojasi voidaan käsitellä maissa, joiden tietosuojalait voivat poiketa EU:n tai asuinmaasi laeista.

Jos kyseisiin maihin ei sovelleta tietosuojan riittävyyttä koskevaa Euroopan komission päätöstä, varmistamme lisätoimenpiteillä, että henkilökohtaisten tietojesi siirrossa noudatetaan sovellettavia lakeja, kuten Euroopan komission julkaisemia vakiosopimuslausekkeita.

Jos tietoja siirretään kolmanteen maahan eikä tietosuojan riittävyyttä koskevaa päätöstä tai asianmukaisia suojatoimenpiteitä noudateta, kyseisen kolmannen maan viranomaiset voivat ehkä kerätä ja analysoida tietoja, eikä oikeuksiesi toteutumista voida tällöin taata.

9. Miten trivago suojaa tietojasi?

Koska olemme sitoutuneet suojaamaan henkilökohtaiset tietosi, olemme ryhtyneet asianmukaisiin teknisiin ja organisatorisiin toimenpiteisiin tietojen suojaamiseksi tahattomalta tai tahalliselta manipuloinnilta, katoamiselta, tuhoutumiselta ja luvattomalta käytöltä. Käytämme suojaukseen esimerkiksi pseudonymisointia, salausta, palomuureja ja käytönvalvontaa. Suojaustoimenpiteemme tarkistetaan säännöllisesti ja pidetään teknisen kehityksen tasalla.

10. Milloin tietosi poistetaan?

Säilytämme henkilökohtaisia tietojasi sovellettavien lakien mukaisesti ja vain niin kauan kuin on tarpeen tai sallittua niihin tarkoituksiin, joita varten tiedot on alun perin kerätty. Tämän jälkeen poistamme tiedot viipymättä, jollei meidän tarvitse säilyttää niitä niiden lakisääteisen vanhentumisajan päättymiseen asti (esimerkiksi todisteina yksityisoikeudellisissa kanteissa tai kirjanpito- ja verolakeihin liittyvistä syistä), tai jollei niiden käsittelyn jatkamiseen ole jotakin muuta tietosuojalain mukaista oikeusperustaa. Anonymisoimme tiedot, jos aiomme käyttää niitä pitkäaikaisiin tilastollisiin tarkoituksiin.