Hotellit kaupungissa Tampere (Länsi-Suomi, Suomi)

 1. 89 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 2. 87 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 3. 104 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 4. 138 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 5. 111 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 6. 128 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 7. 139 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
  55 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
  Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
  Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

Hotellit kaupungissa Tampere

Löydä uskomattoman halpoja hotelleja kohteessa Tampere, Suomi. Hae ja vertaile majoitustarjousta löytääksesi halvimmat hinnat trivago-sivustolla

 • Löydä kaikki hotellit lähellä kohdetta Tampere
 • Löydä halvin hotelli kohteesta Tampere!
 • Varaa aina loistavaan hintaan!

Yksi suosituimmista (Hotels, Tampere)

 • 120 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 121 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 120 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 131 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 131 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 114 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 79 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

TAMPERE – TYÖLÄISKULTTUURIA KOSKEN VARRELLA

Tampere on Suomen kolmanneksi suurin kaupunki ja tunnettu erityisesti Tammerkoskesta, Näsinneulasta, Särkänniemen huvipuistosta ja Pispalan haulitornista. Tämä Pirkanmaan maakuntakeskus ja mustamakkaran kotipaikkakunta on myös Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki, ollen vuosikymmeniä yksi kotimaan suosikkikohteista.

Tampereen läpi Näsijärvestä Pyhäjärveen virtaa Tammerkoski. Kosken varressa olikin Ruotsin kuningas Kustaa III:n mielestä otollinen paikka uudelle kaupungille, ja Tampere perustettiin vuonna 1779. Vähitellen kaupungista kehittyi huomattava teollisuuskaupunki. Vanhojen tehtaiden punatiiliset rakennukset hallitsevatkin edelleen keskikaupungin katukuvaa. Tammerkosken alue on idyllisintä Tamperetta, jonka varrella on mukava käveleskellä ja katsella virtaavaa vettä. Tammerkoskessa onkin kolme voimalapatoa. Hotelli Tammer on klassinen hotellirakennus ja sijaitsee lähellä Tammerkoskea. Kaupungin muutkin hotellit ovat keskittyneet lähinnä keskustan alueelle, josta onkin helppo tutustua Suomen Manseen.

Tampereen pääkatu on Hämeenkatu, joka alkaa rautatieasemalta ja päätyy Hämeenpuistoon. Kadun varrella on paljon erilaisia ostosmahdollisuuksia ja monia kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Hämeenpuisto on esplanadityylinen puisto ja sitä on mukava käveleskellä päästä päähän. Puiston varrella sijaitsee useita tärkeitä rakennuksia, kuten esimerkiksi erikoisempaa arkkitehtuuria edustava kaupungin pääkirjasto Metso.

Keskutori sijaitsee Hämeentien varrella, ja sitä ympäröi monet kauniit rakennukset. Tampereen vanha kirkko on otettu käyttöön jo vuonna 1825. Kirkon vieressä on Tampereen teatteri, joka on Tampereen Työväen Teatterin ohella toinen kaupungin suurista teattereista. Teatteria vastapäätä sijaitsee kaupungin raatihuone, joka nykyisin toimii edustustilana ja siellä järjestetään erilaisia tapahtumia. Keskustorin ympäristössä on monia kauniita jugendtyylisiä rakennuksia, joissa on upeita yksityiskohtia.

Laukontori sijaitsee parin korttelin päässä Keskustorista. Tammelantorin ohella Laukontori on kaupungin alkuperäisiä paikkoja syödä kaupungin erikoisuutta, mustamakkaraa , ja onpa torilta helppo löytää edullinen kuppi kahvia. Torin rannasta voi lähteä myös pienelle risteilylle kesäisin – jopa Hämeenlinnaan saakka.

VANHAA TEHDASMILJÖÖTÄ

Tampere on tunnettu työläiskaupunkina ja eräs kaupungin tunnetuimmista tehtaista on ollut Finlaysonin tehdas, joka perustettiin jo vuonna 1820. Tehtaan rakennukset ovat edelleen paikallaan, vaikka niitä ei enää käytetä kankaiden tekemiseen. Alueella on monia kauniita punatiilisiä rakennuksia, joissa toimii erilaisia yrityksiä, toimistoja, kahviloita ja museoita. Tunnetuin vanhoista rakennuksista on varmasti Plevna, jossa oli aikoinaan huimat 1200 kutomakonetta. Nykyään Plevnassa toimii elokuvateatteri ja suosittu ravintola. Finlaysonilla on myös oma kirkkonsa! Alue on ehdottomasti yksi kaupungin mielenkiintoisimmista, ja siellä saa miellyttävästi ajan kulumaan. Finlaysonin alueella toimii myös mielenkiintoinen ja ehdottomasti erikoislaatuinen Vakoilumuseo, joka on ainoa laatuaan Euroopassa.

Museokeskus Vapriikki sijaitsee Tammerkosken rannalla Tampellan tehtaan entisessä verstaassa, Finlaysonin vastarannalla. Vapriikissa toimii useita museoita kuten Tampereen luonnontieteellinen museo, Postimuseo ja Kenkämuseo. Ei myöskään ole ihme, että Suomen Jääkiekkomuseo sijaitsee jääkiekkokaupunki Tampereella. Vapriikin tiloissa on myös näyttelytiloja, joissa pyörii erilaisia näyttelyitä ja muita tapahtumia. Vapriikki on monipuolisen tarjontansa ansiosta yksi Suomen suosituimmista museoista.

Suosittu kylpylähotelli Tampereen Kylpylä sijaitsee Tampereen suurimman järven, Näsijärven rannalla. Yli sata vuotta vanhan Lapinniemen vanhan puuvillatehtaan tilat kunnostettiin kylpylähotellia varten.

MUNKKEJA JA PUUTALOJA

Tampere on tunnettu kauniista luonnostaan. Näsijärvi on järvistä tunnetuin, mutta Tampereen alueella on jopa kaksisataa järveä tai lampea. Kaupungin luontoa hallitsevat monet kauniit harjut ja harjuista tunnetuin, Pyynikinharju, onkin maailman suurin soraharju. Pyynikinharjulla sijaitsee yksi kaupungin tunnusmerkeistä, Pyynikin näkötorni, josta avautuu näkymät yli kaupungin. Se ei ole kuitenkaan paikan ensimmäinen torni, sillä ensimmäinen puusta tehty vaurioitui sisällissodassa, ja uusi torni valmistui vuonna 1929. Varo hameenhelmojen kanssa, huipulla tuulee! Näkötornin kahvila on kuuluisa munkeistaan, joita tullaan syömään kauempaakin.

Pyynikin kesäteatteri on Pyynikissä sijaitseva ulkoilmateatteri, joka on erityisesti tunnettu pyörivästä katsomostaan. Kesäteatterin ohjelmistoon kuuluu lähinnä kotimaista draamaa ja komediaa. Pyynikin kaupunginosa, kuten myös vieressä sijaitseva Pispala on tunnettu kauniista vanhoista puutaloistaan. Pispalan maamerkkinä toimii haulitorni, jota käytettiin aikoinaan haulien valmistamiseen. Vaikka haulitehdas lopetti toimintansa jo 1970-luvulla, on torni kaupunginosan maamerkki ja hauska muisto menneestä. Pispala on erityisesti aiemmin tunnettu taiteilijoiden ja kirjailijoiden asuinpaikkana. Vanhojen puutalojen välissä on mukava käveleskellä ja Pispalan portaita ovat monet juosseet, askelmia niissä ainakin riittää. Pispalassa ollessaan kannattaa vierailla myös Suomen vanhimmassa edelleen toiminnassa olevassa yleisessä saunassa, Rajaportin saunassa.

Näsinneulan näköalatorni sijaitsee Särkänniemen alueella, ollen yksi Tampereen maamerkeistä. Sanotaan, että hyvällä säällä tornin huipulta voi nähdä jopa 20 kilometrin päähän. Illallinen Näsinneulan huipulla olevassa ravintolassa onkin varmasti ikimuistoinen. Romanttiseen iltaan voi hyvin yhdistää kävelyn Näsinpuistossa, jonka helmi Milavida eli Näsilinna kutsuu uppoamaan vanhaan aikaan museossaan tai sievässä kahvilassaan.

TAPAHTUMIA LAPSILLE JA AIKUISILLE

Tampere on vilkas kulttuurikaupunki, ja kaupungissa järjestetään monenlaisia tapahtumia ympäri vuoden. Kaupunkifestivaali Tammerfest on erityisesti nuorten suosiossa. Festivaali tuo kaupunkiin monia artisteja ja niitä kuulemaan tulevia ihmisiä. Tapahtumien aikaan majoitusvaihtoehdot täyttyvät yleensä nopeasti, joten halvat hotellit voivat olla kiven alla. Eräs halpa vaihtoehto kaupungissa yöpymiseen on hostelli. Kansainvälistä tunnustusta saanut Dream Hostel onkin monen reppureissaajan suosikki Tampereella yöpyessä.

Särkänniemen huvipuisto on lasten ja lastenmielisten suosikki. Huvipuistossa riittää näkemistä ja tekemistä koko päiväksi. Lapsille mukava ajanviettopaikka on myös kaikille tutun Pikku Kakkosen leikkipuisto ja muumikirjoihin perustuva museo Muumilaakso. Museossa on noin 2000 alkuperäistä Tove Janssonin muumiteosta ja on ehdottomasti vierailun arvoinen myös muille muumeista kiinnostuneille.

Tampereen taidemuseossa on erityisesti kotimaista taidetta 1800- ja 1900-luvuilta ja mielenkiintoisia vaihtuvia näyttelyitä. Taidemuseon alaisuudessa toimii myös Tampereen nykytaiteen museo. Sara Hildénin taidemuseossa on kokoelma suomalaista ja ulkomaalaista nykytaidetta.

Taidetta voi kaupungissa nähdä myös menemättä museoihin: Tampereen kauniissa harmaagraniittisessa kansallisromanttisessa tuomiokirkossa on Hugo Simbergin maalaamia kuuluisia freskoja. Alttarin molemmilla puolilla olevat Haavoittunut enkeli ja Kuoleman puutarha ovat monelle tuttuja, mutta kirkossa on myös muita Simbergin töitä.

Kulttuurikaupunkina Tampere on Suomen suosituimpia. Edellä mainittujen teatterien lisäksi Tampereelta löytyy muita pienempiä teattereita, joissa on monipuolista ohjelmistoa ympäri vuoden. Erilaisia konsertteja järjestään eri puolilla kaupunkia, ja Tampere-talo on konserttisaleista suosituin.

Matkailu Pirkanmaalla on mukavaa ja antoisaa. Tekemistä ja nähtävää on paljon, ja kaupungista löytyy varmasti jokaiselle sopiva hotelli. Kohdalle saattaa monesti sattua mukava tarjous, josta Tampereen lomasta haikailevan ei kannata kieltäytyä.

Our top-rated cheap hotels in Tampere

 • 137 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 116 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 92 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • 71 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden