Hotellit kaupungissa Jyväskylä (Länsi-Suomi, Suomi)

 1. 120 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 2. 104 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 3. 61 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 4. 137 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 5. 142 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 6. 65 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 7. 125 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 8. 118 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 9. 121 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 10. 110 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024

Hotellit kaupungissa Jyväskylä

Löydä uskomattoman halpoja hotelleja kohteessa Jyväskylä, Suomi. Hae ja vertaile majoitustarjousta löytääksesi halvimmat hinnat trivago-sivustolla

 • Löydä kaikki hotellit lähellä kohdetta Jyväskylä
 • Löydä halvin hotelli kohteesta Jyväskylä!
 • Varaa aina loistavaan hintaan!

Yksi suosituimmista (Hotels, Jyväskylä)

 • 132 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 117 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 76 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

JYVÄSKYLÄ – VILKASTA ELÄMÄÄ LUONNON KESKELLÄ

Upeissa puitteissa Päijänteen rannalla sijaitseva Jyväskylä on eläväinen yliopistokaupunki , joka tunnetaan myös Keski-Suomen innovatiivisena ja monipuolisena keskuksena.

Jyväskylän sijainti eteläisen ja keskisen Suomen rajaseuduilla tekee kaupungista merkittävän liikenteen risteyskohdan. Jyväskylän ohi ei kannata kuitenkaan kulkea pysähtymättä, sillä Jyväskylä on ollut jo pitkään yksi Suomen nopeimmiten kasvavista kaupungeista. Mäkien ja metsien ympäröimän Jyväskylän tapahtumatarjonta on yllättävän laajaa, sillä kaupungissa järjestetään vuosittain jopa yli 5000 tapahtumaa!

Jyväskylän yliopiston ansiosta kaupungissa tapahtuu vilkasta muuttoliikennettä ja oman lisänsä nuorekkaaseen ilmapiiriin tuovat ympäri maailmaa saapuvat vaihto-opiskelijat. Jyväskylän maine suosittuna yliopistokaupunkina saattaakin vaikuttaa vieraalle perhematkaajille, mutta alueen huvipuistot, museot, huvipuisto sekä laskettelualueet takaavat, että myös perheen nuorimmat matkaajat innostuvat tästä kokoaan suuremmasta kaupungista.

Joten halusitpa nauttia kaupunkikulttuurista, harrastaa eri urheilulajeja, rauhoittua veden äärellä taikka lähteä ihan perinteiselle metsäretkelle kauniiseen luontoon, tarjoaa Jyväskylä oivat mahdollisuudet uusia kokemuksia etsivälle matkaajalle.

TIIVIISSÄ KESKUSTASSA KAIKKI ON LÄHELLÄ

Jyväskylän kompakti keskusta takaa, että käveymatkan päästä löytyy kaikki tarpeellinen. Lähes kokonaan kävelykaduksi rauhoitetun Kauppakadun varrella on mahdollista shoppailla, nauttia hyvästä ruuasta sekä juhlia yömyöhään viikon jokaisena päivänä.

Kadussa olevan kompassin mukaan nimetty Kompassi-aukio Jyväskylän kävelykadulla on monien paikallisten kohtaamispaikka. Kävelykatu on ainutlaatuinen myös valaistuksensa puolesta, sillä pimeän aikaan katu hehkuu sateenkaaren eri väreissä, ja kaupunki onkin yksi Suomen kaupunkivalaistuksen edelläkävijöistä. Kauppakadun varrella sijaitsevat Jyväskylän suurimmat ostoskeskukset Torikeskus, Forum ja Jyväskeskus, mutta jos näiden tarjoama valikoima ei kaikessa runsaudessaankaan onnistu shoppailuintoasi laannuttamaan, löytyy kaupungista myös paljon mainioita pikkuputiikkeja. Esimerkiksi hotellit Sokos Jyväshovi ja Cumulus Jyväskylä sijaitsevat Kauppakadun välittömässä läheisyydessä.

Jyväskylän monipuolisen ravintolatarjonnan ansiosta jokaisen vierailijan nälkään ja budjettiin löytyy varmasti sopivaa syötävää. Kaupungin kymmenien ravintoloiden ruokalistoilta löytyy makuja monesta maailman kolkasta, mutta myös perinteistä, keskisuomalaista ruokaa lähialueiden raaka-aineista valmistettuna on tarjolla. Eräs arvostettu ravintola on boutique-hotellin, Hotelli Yöpuun, yhteydessä toimiva Pöllöwaari, joka yhdistelee luovalla tavalla perinteisiä ja yllätyksellisiä makuja keskenään. Mikäli matkustat pienemmällä budjetilla, on halvat ruuat tarjolla muun muassa kaupungin laadukkaissa pizzerioissa.

Jyväskylän yöelämä on monipuolista, sillä kotoisat pubit, cocktailbaarit sekä yökerhot takaavat, että Jyväskylän yöelämässä et pääse tylsistymään. Valtaosa baareista ja yökerhoista sijaitsevat keskustan alueella, joten moneen paikkaan tutustuminen yhden illan aikana on vaivatonta.

VAUHTIA JA LIIKUNNAN ILOA ULKOILMASSA

Jyväskylä on luonnossaliikkujien ja hurjapäiden paratiisi. Kaupungin monimuotoinen luonto luo liikunnasta kiinnostuneille lähes rajattomat harrastusmahdollisuudet.

Kaupungin laidalla sijaitsevassa elämyskeskus Laajiksessa on tarjolla monenlaista tekemistä vuodenajasta riippumatta. Talvisin Laajiksessa riittää puuhaa niin aloitteleville kuin edistyneillekin laskettelijoille, sillä 12 rinteen valikoimasta löytyy vaihtoehtoja lapsille sopivista rinteistä aina mustaan rinteeseen saakka. Laskettelun ollessa kelien puolesta mahdotonta, voi hurjapäät vaikkapa seikkailla puihin rakennetuilla köysiradoilla Laajiksen Seikkailupuistossa tai harrastaa esimerkiksi alamäkiajoa ja enduroa, sillä hissi vie pyöräilijät ylös Laajavuoren huipulle asti. 18-väyläinen ammattilaisrata ja 9-väyläinen aloittelijoille tarkoitettu rata pitävät huolen siitä, että myös kaiken tasoiset frisbeegolffarit pääsevät harjoittamaan taitojaan.

Laajavuorelta löytyy majoitusvaihtoehtoja monenlaisiin tarpeisiin. Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuori sijaitsee vain 300 metrin päässä Laajiksen eturinteestä, ja palvelee niin vapaa-ajan matkustajia kuin liike- ja kokousvieraitakin. Monipuolisuutensa ansiosta kylpylä on hyvä paikka rentoutua ja nautiskella, mutta missä vesipedotkaan eivät ehdi tylsistyä. Hostelli Laajis on edullinen majoitusvaihtoehto rinteiden läheisyydestä, mikäli matkustat pienemmällä budjetilla esimerkiksi isomman ryhmän kanssa.

Ulkoilusta kiinnostuneen on mahdollista löytää erilaisia luontoreittejä niin Laajavuorelta kuin kaikkialta muualtakin Jyväskylästä, sillä seudulla on yhteensä yli 500 kilometriä retkeilyreittejä. Esimerkiksi Huhtila-Halssila -alue on erinomaista seutua luonnossa liikkumiseen.

Jyväsjärvi tarjoaa ensiluokkaiset mahdollisuudet vesiurheiluun; alueelta löytyy esimerkiksi paljon hyviä melontareittejä, olosuhteet kalastukselle ovat otolliset ja Päijänteen puhtaissa vesissä uiminen on nautinnollista. Vesiurheilun parissa vietetyn päivän kruunaa parhaiten sauna ja yleisiä saunoja löytyy esimerkiksi Mämminiemen virkistyalueelta tai Lehtisaaresta.

TAPAHTUMIA JA TEKEMISTÄ YMPÄRI VUODEN

Jyväskylän maailmanlaajuisesti tunnetuin tapahtuma on varmasti Neste Oil Rally , joka tuo vuosittain kaupunkiin kymmeniätuhansia autourheilun ystäviä ympäri maailmaa. Suomen rallina ja Jyväskylän suurajoinakin tunnetulla kilpailulla on yli viisikymmenvuotiset perinteet, tehden siitä yhden Pohjoismaiden suurimmista yleisötapahtumista. Rallien aikaan eri majoitukset ovat usein loppuunvarattuja, joten hotellivaraus kaupungista kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Jyväskylässä järjestetään myöskin Alvar Aalto Symposium sekä Alvar Aallon kansainvälinen Design -seminaari, joihin sadat suunnittelijat ja arkkitehdit matkustavat kaikkialta maailmasta. Jyväskylä on Alvar Aallon nuoruuden kotikaupunki, ja Jyväskylässä ja sen ympäristössä sijaitseekin lähes 50 hänen suunnittelemaansa rakennusta; voit myös myös vierailla suositussa Alvar Aalto -museossa. Arkkitehtuurista kiinnostuneen kannattaa Jyväskylän matkallaan käydä myös ihailemassa kaksi ja puoli vuosisataa vanhaa, Unescon maailmanperintölistalla olevaa Petäjänveden puukirkkoa, joka edustaa pohjoismaisen puuarkkitehtuurin taidonnäytettä.

Muita käymisen arvoisia museoita ovat muun muassa ilmailumuseo sekä Keski-Suomen luontomuseo. Luontomuseo sijaitsee kaupungin maamerkin, vesi- ja näkötorni Vesilinnan, yhteydessä Harjun kaupunginosassa. Harju on vierailemisen arvoinen kohde, joka muodostaa oman, tärkeän osansa kaupungin ainutlaatuiseen tunnelmaan.

Harju on osa jääkauden aikaista Sisä-Suomen reunamuodostumaa, ja jonka huipulle pääset kipuamaan Neron portaiksi nimettyjä kiviportaita pitkin. Paikallisilla on rakkaille kiviportaille monta nimeä, joten ei kannata kummastua mikäli kuulet puhuttavan myös “Tiedon portaista” taikka “Harjun portaista”. Rappusten päässä palkintona odottaa upeat näkymät Jyväskylön yli Jyväsjärvelle saakka – tarjous josta ei kannata kieltäytyä! Harju on myös tunnettu Harjun iltasoitostaan, joka on toiminut paikalliselle merkkinä kesän alkamisesta jo vuodesta 1976 lähtien.

Jyväsjärven rannalla sijaitseva niemi, Lutakko, on yksi Jyväskylän viihtyisimmistä kaupunginosista, jonka alueella sijaitsee yksi Suomen tunnetuimmista elävän musiikin klubeista, Tanssisali Lutakko. Mikäli yöpyminen Lutakon järvimaisemissa kiehtoo, on hotelli Solo Sokos Paviljonki erinomainen majoitusvaihtoehto.

Jyväskylä on kaikenikäisille sopiva kohde, jonne kannattaa matkata kaikkina vuodenaikoina. Voit saavutttaa kaupungin vaivattomasti julkisilla yhteyksillä kaikkialta Suomesta, jonka ansiosta Jyväskylä onkin vaivaton viikonloppukohde, jossa saa myös helposti vietettyä pidemmänkin loman. Hyvä majoitus kannattaa aina ja sopiva yöpaikka saattaa löytyä tarkistamalla uusimmat hotellitarjoukset.