Hotellit kaupungissa Rovaniemi (Lappi, Suomi)

 1. 128 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
  87 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 2. 96 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 3. 97 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 4. 138 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 5. 81 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 6. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 7. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 8. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 9. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

Hotellit kaupungissa Rovaniemi

Löydä uskomattoman halpoja hotelleja kohteessa Rovaniemi, Suomi. Hae ja vertaile majoitustarjousta löytääksesi halvimmat hinnat trivago-sivustolla

 • Löydä kaikki hotellit lähellä kohdetta Rovaniemi
 • Löydä halvin hotelli kohteesta Rovaniemi!
 • Varaa aina loistavaan hintaan!

Yksi suosituimmista (Hotels, Rovaniemi)

 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • 81 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 235 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • 96 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 153 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 106 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

ROVANIEMI – JOULUPUKIN JA NAPAPIIRIN KAUPUNKI

Lapin maakunnan keskus Rovaniemi on eloisa kaupunki, jonne saapuu matkailijoita ympäri maailman ihailemaan revontulia, Joulupukkia ja yötöntä yötä. Vaikka Rovaniemi on tunnettu suosiostaan ulkomaalaisten matkailijoiden keskuudessa, kaupunki tarjoaa paljon nähtävää myös kotimaan matkaajalle.

Rovaniemen alueen historia ulottuu aina 8000 vuoden taakse, mutta aktiivista asutusta alueella on ollut vasta muutama sata vuotta. Kaupungin kasvaminen alkoi 1800-luvun loppupuolella erityisesti tukinuiton myötä – nykypäivänäkin saatat nähdä perinteistä muistuttavan tukinuittonäytöksen Ounasjoella. Kaupunki kehittyi vähitellen vilkkaaksi kauppapaikaksi, jossa monet ympäri maata ja muualtakin tulleet kohtasivat. Ennen toista maailmansotaa Rovaniemi oli tärkeä kaupunki, mutta Lapin sodan yhteydessä se tuhoutui pahasti ja kaupunki jouduttiin rakentamaan uudestaan. Nykyinen Rovaniemen keskusta on Alvar Aallon suunnittelema. Aalto suunnitteli Rovaniemelle kuuluisuuttakin niittäneen poronsarvikaavan, joka on saanut nimensä poroa muistuttuvasta muodostaan.

Rovaniemen keskustassa on vielä nähtävissä muutamia vanhoja rakennuksia, jotka selvisivät sodan tuhoista. Yksi säilyneistä rakennuksista on vanha postiautovarikko, jonka tiloissa toimii nykyään kulttuuritalo Korundi. Kulttuurikeskuksessa järjestetään tapahtumia ja konsertteja; siellä sijaitsee myös Rovaniemen taidemuseo, joka käsittää suomalaista nykytaidetta ja vaihtuvia näyttelyitä. Vanhaan Rovaniemeen pääsee tutustumaan myös kotiseutumuseossa, jossa on aitoa maalaistalon tunnelmaa.

Ounasjoen rannalla sijaitsee tiedekeskus Arktikum, jonka yhteydessä toimivat Lapin maakuntamuseo ja Arktinen keskus - varaa siis tarpeeksi aikaa tälle kompleksille. Maakuntamuseo on oiva paikka tutustua pohjoisen Suomen historiaan, kulttuuriin ja luontoon. Sen tehtävänä on kerätä ja ylläpitää Lapin kulttuurihistoriallista ja luonnontieteellistä aineistoa. Arktinen keskus on Lapin yliopiston ylläpitämä tutkimuslaitos ja tiedekeskus, joka tutkii arktisen alueen kehittämistä. Mielenkiintoinen vierailukohde on tiedekeskuksen ylläpitämä näyttely, joka esittelee arktista aluetta.

Kaupungin laadukkaat hotellit ovat sijoittuneet pääasiassa joko keskusta-alueelle tai napapiirin tietämille kaupungin pohjoispuolelle, jossa sijaitsevat Joulupukkia katsomaan tulleiden tärkeimmät nähtävyydet. Edullinen vaihtoehto kaupungissa yöpymiseen on joko huoneistohotelli tai mökki, joita löytyy erityisesti kaupunkia ympäröivältä maaseudulta. Hotelli kannattaa etsiä ajoissa, niin saat parhaat hotellitarjoukset. Keskustassa yöpyville mainio vaihtoehto on esimerkiksi hotelli Pohjanhovi.

JÄTKÄNKYNTTILÄLTÄ LUONTOON

Pohjoinen napapiiri kulkee noin kahdeksan kilometriä Rovaniemen keskustan pohjoispuolella. Maantieteellisesti napapiirihän tarkoittaa rajaa, jonka sisäpuolella olevalla alueella ainakaan yhtenä yönä vuodessa aurinko ei laske ollenkaan. Vastaavasti talvipäivänseisauksen aikoihin aurinko pysyttelee koko ajan horisontin alapuolella. Rovaniemellä on mahdollista kokea yöttömien öiden taika sekä kaamoksen tuoma tyyneys..

Vaikka Suomen kesä on valoisa missä päin maata tahansa, on aivan omaa luokkaansa valvoa kesäisenä yönä ja nähdä auringon paistavan koko yön läpeensä. Aamuyöllä usvan noustessa ja porojen käyskennellessä niityillä on helppo ymmärtää, miksi ihmiset palaavat Rovaniemelle ja Lappiin vuosi vuoden jälkeen. Vaikka napapiirin pohjoispuolella talven pimeimpänä aikana vallitsee kaamos, lumi heijastaa ja kuu valaisee kulkua. Vuoden ensimmäisinä kuukausina Rovaniemessä matkailu on erityisen rauhoittavaa valon määrän kasvaessa, ja luonnon ja hangen olevan puhtaimmillaan.

Lapissa on eteläistä Suomea huomattavasti paremmat mahdollisuudet nähdä revontulia, jotka loistavat erityisesti syksyisin ja kevättalvella. Vaikka tarinoissa revontulten sanotaan syntyvän ketun hännän huiskimisesta hangilla, todellisuudessa syynä ovat aurinkotuulen hiukkaset niiden osuessa ilmakehään. Oli miten oli, taivaalla voimakkaan värisinä tanssivien valojen näkeminen kirkkaan tähtitaivaan alla on kokemus, jota ei helposti unohda.

Kaupungissa on hyvät ulkoilumahdollisuudet, ja hiihtäminen Rovaniemellä onnistuu hyvin kaupungin hoidettuja latuja pitkin. Hurjapäät voivat harrastaa moottorikelkkailua, ja erilaiset safarit ovat suosittuja. Kaupungin keskustan tuntumassa sijaitsee Ounasvaaran hiihtokeskus, jossa onnistuu monenlaiset talviurheilulajit. Laskettelurinteitä on useita, ja ne sopivat sekä vasta-alkajille että edistyneemmille. Alueen hiihtoladut ovat hyvässä kunnossa ja rinnettä pääsee alas myös talvikelkalla erillistä rinnettä pitkin. Hiihtokeskuksen lähettyvillä sijaitsee Lapin urheiluopisto ja sen yhteydessä SantaSport, jonka kylpylähotelli on erityisesti lapsiperheiden suosiossa.

Rovaniemi on tunnettu kauniista luonnostaan , jossa on tarjolla mielenkiintoisia kohteita luontoon halajaville. Napapiirin retkeilyalue Rovaniemen lähellä tarjoaa hyviä melontamahdollisuuksia upeissa, luontoaluetta halkovissa koskissaan, mutta tarjoaa myös esteettömiä retkeilymahdollisuuksia. Kesän lopulla voit viettää päivän alueella poimien kenties Lapin ikonisimpia marjoja, lakkoja. Rovaniemen eteläpuolella Rautiosaaren kylässä sijaitsee mielenkiintoinen luonnonnähtävyys: Sukulanrakan kallioilla sijaitsee jääkaudella mannerjään sulaessa syntyneitä hiidenkirnuja, kun virtaava vesi pyöritti kiviä ja lohkareita. Yksi kirnuista on nimeltään Paholaisen liemikirnu ja se on suurin Suomesta löytyneistä hiidenkirnuista. Alueen ympäri kiertää Hiidenpolku, jonka pitkospuista ja rappusista koostuvaa reittiä kulkien näkee hyvin alueen luonnonmuodostelmat. Hiidenkirnuille voi tehdä Rovaniemeltä helposti päiväretken, ja alueella on hyvin hoidettu kota, jossa voi paistaa vaikka makkarat.

JOULUPUKKI – NAPAPIIRIN TODELLINEN SANKARI

Rovaniemen tunnetuin henkilö on yksiselitteisesti oma Joulupukkimme. Vaikka Joulupukin taustalla on legenda Pyhästä Nikolauksesta, maailmalla hyvin tiedetään, että oikea Pukki asuu Korvatunturilla, Suomen Lapissa. Koska Korvatunturi sijaitsee kuitenkin syrjässä, 1950-luvulta lähtien Joulupukki on häntä tapaamaan tulleita henkilöitä helpottaakseen viettänyt aikaa Rovaniemellä. Joulupukin Pajakylässä hän on tavattavissa vuoden jokaisena päivänä. Korvatunturin osoitteeseen (Joulupukki, 99999 Korvatunturi) lähetetty posti menee kyllä perille Pajakylän pääpostiin virallisemman osoitteen lisäksi. Rovaniemi onkin Joulupukin virallinen kotikaupunki.

Pajakylässä on joulu ympäri vuoden, tontut touhuavat ja joululaulut soivat. Joulupukkia pääsee tapaamaan Kammarissa, jossa voi jutella mukavia tai kertoa vuoden aikana tehdyt tuhmat teot, jos uskaltaa. Pukki jaksaa aina kuunnella ja hymyillä.

Pääpostiin, joka on osa maamme virallista postilaitosta, saapuu satoja tuhansia kirjeitä joka vuosi ympäri maapallon. Postista saa samalla reissulla ostettua tuliaiset, joista ilahtuu varmasti niin lapset kuin aikuiset.

Paikan päältä postitettuihin kirjeisiin ja kortteihin tulee hieno erikoisleima. Hauskana yksityiskohtana on joulukirjelaatikko, johon pudotetut kortit toimitetaan perille vasta seuraavaksi jouluksi, oli vuodenaika mikä hyvänsä. Joulukortteja lähettäville ja siitä vuosittain stressaavalle idea on loistava – hoida huoli alta pois jo vaikka alkuvuodesta tai lomareissulla keskellä Lapin kesän yötöntä yötä!

Napapiirin-matkan yöpyminen käy hyvin myös Joulupukin pajakylässä. Lomakylä, Santa Claus Holiday Village tarjoaa mökkihuoneistoja, jotka ovat erityisesti suunniteltu lapsiperheille. Tunnelmallisissa mökeissä viihtyvät aikuisetkin mutta lapsilla on erityisen mukavat oltavat, sillä Lomakylä järjestää erilaisia aktiviteetteja ympäri vuoden. Talvella voi hiihtää ja laskea mäkeä, ja Joulupukin voi onneksi tavata vuoden jokaisena päivänä.

Erityisesti joulun aikaan kaupunkiin matkaavien kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, kaupungin hotellit täyttyvät nopeasti, ja halvat majapaikat voivat olla kiven alla. Kannattaakin siis seurata tilannetta, usein kohdalle saattaa sattua oiva hotellitarjous.

Our top-rated cheap hotels in Rovaniemi

 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden