Hotellit kaupungissa Turku (Länsi-Suomi, Suomi)

 1. 119 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
  123 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
  114 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 2. 78 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 3. 123 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 4. 136 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 5. 105 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 6. 120 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 7. 60 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 8. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

Hotellit kaupungissa Turku

Löydä uskomattoman halpoja hotelleja kohteessa Turku, Suomi. Hae ja vertaile majoitustarjousta löytääksesi halvimmat hinnat trivago-sivustolla

 • Löydä kaikki hotellit lähellä kohdetta Turku
 • Löydä halvin hotelli kohteesta Turku!
 • Varaa aina loistavaan hintaan!

Yksi suosituimmista (Hotels, Turku)

 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • 116 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 132 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 119 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 116 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 106 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 78 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 69 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

TURKU – VARSINAINEN SUOMALAINEN KAUPUNKI

Turku, tuo Suomen entinen pääkaupunki on kaunis ja mielenkiintoinen matkakohde. Vaikka se on monien huonojen vitsien kohde ja kokenut tuhoisia tulipaloja, se on historiallisesti merkittävä kaupunki vierailla tai viipyä vähän pidempäänkin. Turusta löytyy tekemistä ja näkemistä moneen makuun, sillä kaupungin kulttuuri ja historia ovat Suomen mittakaavassa ainutlaatuisia. Kaupungista löytyy varmasti myös sopiva hotelli jokaiseen tarpeeseen.

Eräs Turun tunnusmerkeistä on kaupunkia halkova Aurajoki, ja kaupungin nähtävyydet sijoittuvat joen kummallakin puolen. Joenvartta käveleminen on mukavaa mihin vuorokaudenaikaan tahansa, mutta erityisesti iltaisin laivojen valojen heijastuessa veteen jokirannan tunnelma on ainutlaatuinen.

Joenvarren monissa jokilaivoissa on ravintoloita ja kahviloita, löytyypä laivoista yökerhojakin. Hyvällä säällä laivojen kannella istuminen virvokkeita tai ruokaa nauttien on kaupungissa vierailun kohokohtia. Laivaravintolat toimivat kuitenkin usein ympäri vuoden.

Kauniit sillat ylittävät joen moneen otteeseen, ja niitä käyttämällä pääsee mukavasti “tois pual jokke”, mutta Föri on jokaisen kaupungissa vierailevan koettava. Föri on hauska oranssi kevyen liikenteen lossi, joka ylittää joen siinä kohdin, kun siltoja ei ole lähettyvillä. Paikalliset käyttävätkin Föriä ahkerasti jokapäiväistä elämäänsä helpottaakseen. Se on toiminut työssään jo yli sata vuotta, ja joen jään ollessa tarpeeksi paksu sen tilalle rakennetaan jääsilta. Föri on ilmainen ja matka kestää muutaman minuutin. Hyppää kyytiin, vaikka ei varsinaisesti olisikaan tarvetta! Oman lisänsä tuo kaupungin murteella kirjoitettu kyltti, joka kieltää lähtemästä “minhekkäs”, ennen kuin Föri on “kii kaijas”.

Turun uusi keskusta on Aurajoen länsipuolella ja pääosin uudempaa rakennuskantaa. Keskustan sydämenä on kauppatori, jonka ympärillä on kaupungin parhaimmat ostosmahdollisuudet. Turun laidalla sijaitsee Carl Ludvig Engelin suunnittelema ortodoksinen kirkko, joka on vuodelta 1938. Kauppatorilla sijaitsee myös Turun ruotsalainen teatteri, joka kantaa Suomen vanhimman teatterin titteliä.

Useat kaupungin hotellit sijaitsevat keskustan alueella, ja sieltä onkin helppo kulkea eri puolille kaupunkia. Kylpylähotelli Caribia on varsinkin lapsiperheiden suosikki, hotellin alueelta löytyy useita ravintoloita ja monipuolinen kylpyläosasto, jossa voi nautiskella useissa uima-altaissa ja hurjastella vesiliukumäissä.

SEKOITUS HISTORIAA JA NYKYPÄIVÄÄ

Turku on Suomen vanhin kaupunki, jonka historia ulottuu aina 1200-luvulle asti, mutta tarkkaa perustamisvuotta ei tiedetä. Aurajoen laaksossa asutusta on ollut jo rautakaudelta asti.

Tuomiokirkko, joka on koko Suomen ainoa keskiaikainen basilika, vihittiin käyttöön jo vuonna 1300. Yli 700 vuotta tuomiokirkko on seissyt kaupungin maamerkkinä ja sitä pidetään koko maan kansallispyhäkkönä. Kirkon sijainti pienellä kukkulalla Aurajoen varressa on mahtava ja kirkko hallitsee alueen maisemaa, ollen edelleenkin Turun korkein rakennus. Kirkkoon on haudattu paljon tärkeitä ihmisiä kuten piispoja ja sotapäälliköitä ja kauniit hautakappelit kiertävät kirkon seinustoja. Tuomiokirkkomuseossa voi tutustua tarkemmin kirkon historiaan rakennusvaiheisiin.

Toinen tärkeä kirkko Turussa on uusgotiikkaa edustava Mikaelinkirkko, joka rakennettiin 1900-luvun alussa. Mikaelinkirkon ympäristössä sijaitsee viehättävä Port Arthurin puutalokaupunginosa, joka toimi aikoinaan työläisten asuinalueena. Turussa on myös muita hyvin säilyneitä puutaloalueita, joissa on ainutlaatuinen tunnelma. Asunto turkulaisessa puutalossa onkin monen unelma. Luostarinmäen puutaloalue on ainoa, joka säilyi kaupungin vuoden 1827 palosta ja alueella sijaitsee nykyään käsityöläismuseo.

Tuomiokirkon läheisyydessä sijaitsee Vanha Suurtori, joka kuuluu jokaisen kaupungissa käyvän matkailijan tärkeimpiin nähtävyyksiin. Historiallisesti tärkeä tori oli aikoinaan kaupungin vanha keskusta ja monen maamme tärkeimmän tien solmukohta. Torilla on pitkä ja mielenkiintoinen historia, ja kaupungin monien palojen seurauksena myös Suurtori on muuttanut muotoaan useasti. Kaupungin vuoden 1827 palon jälkeen Engel suunnitteli kaupunkiin uuden asemakaavan. Torille rakennettiin kolme uutta taloa ja loput rakennettiin uudelleen vanhojen perustusten päälle.

Suurtorin vanhoista rakennuksista tunnetuimpia on Vanhan Raatihuoneen lisäksi Brinkkalan talo, jonka parvekkeelta on luettu joulurauhan julistus vuosittain jo vuodesta 1886 lähtien. Matkailu Turussa onkin suosittua joulun aikoihin, sillä julistuksen kuunteleminen paikan päällä kuuluu olennaisena osana monen turkulaisen sekä ulkopaikkakuntalaisen jouluperinteisiin. Suurtorilla järjestetään talvisin myös viihtyisät joulumarkkinat, jossa voi muun muassa nauttia perinteisestä tiernapoikien esityksestä.

SUOMEN VANHIMMAN SATAMAN KOTIPAIKKA

Turku on tärkeä satamakaupunki. Turun satama on Suomen vanhin satama, jonka varhaisin maininta on 1100-luvun puolestavälistä. Satamasta kulkee sekä henkilö- että rahtiliikennettä, ja satamaan pääsee myös junalla. Turun-matkan yhteydessä voi helposti tehdä päiväreissun joko Tukholmaan tai viehättävälle Ahvenanmaalle. Turun ainutlaatuinen saaristo on todella kaunis kymmenine tuhansine saarineen, ja sanotaanpa jopa että kerran Turun saaristossa vierailleen on pakko palata uudelleen alueen kauneuden vuoksi.

Sataman lähellä yksi ainutlaatuisimmista majoituspaikoista on varmasti Laivahostel Borea. Se on ankkuroitu pysyvästi Aurajokeen, ja siellä voi yöpyä ympäri vuoden. Laivassa nukkuminen peittoaa mielenkiinnossa varmasti monet perinteiset hotellit! Halvat vaihtoehdot kaupungissa yöpymiseen löytyvätkin hostellista, mutta kohdalle saattaa sattua monesti myös hyvä hotellitarjous.

Yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä on Turun linna , joka sijaitsee sataman lähettyvillä. Linnan historia alkaa jo 1280-luvulta, mutta sitä on korjattu ja laajennettu useaan otteeseen. Se on toiminut historiansa aikana hallintolinnana, kenraalikuvernöörin virka-asuntona, vankilana sekä varastona. Linnassa on toiminut Turun kaupungin historiallinen museo jo 1800-luvun lopulta. Toisen maailmansodan pommitukset vaurioittivat linnaa, ja sodan jälkeen linnaa restauroitiin vuosikymmenet. Nykyisin suurin osa linnan huoneista on alkuperäisessä asussaan. Linna on tunnettu myös salaperäisistä tarinoistaan - eleleepä linnassa tarinan mukaan myös myyttinen Turun linnan tonttu-ukko.

KULTTUURIN JA MUSIIKIN KEHTO

Kulttuurin ystäville Turku tarjoaa paljon. Yksi kaupungin tärkeimmistä museoista on varmasti Turun taidemuseo, jonka kansallisromanttinen museorakennuskin on näkemisen arvoinen. Taidemuseon kokoelmiin kuuluu erityisesti vanhempaa suomalaista taidetta, mutta myös surrealismi ja poptaide ovat merkittävässä roolissa. Museon vaihtuvissa näyttelyissä pääset tutustumaan monenlaisiin mielenkiintoisiin taiteilijoihin sekä Suomesta että ulkomailta.

Aboa Vetus & Ars Nova on mielenkiintoinen yhdistelmä uutta ja vanhaa. Aboa Vetuksessa sijaitsee aito maanalainen rauniokortteli, jonka mukana voi sukeltaa Suomen vanhimman kaupungin historiaan, ja Ars Nova on keskittynyt nykyaikaan. Musiikista kiinnostuneille tärkeä tutustumiskohde on Sibelius-museo, joka on Suomen merkittävin musiikkimuseo. Kuvanveistotaiteesta kiinnostuneille mielenkiintoinen on Wäinö Aaltosen museo Aurajoen rannassa modernistisessa rakennuksessa.

Samppalinnan kesäteatteri on teatterista kiinnostuneiden kestosuosikki, jonka ohjelmistossa on monipuolista tarjontaa. Kirjastoihmisten suosikki on kaupungin uusi kirjasto, jonka arkkitehtuuri on mielenkiintoista ja näyttävää.

Turku on tunnettu myöskin lumoavastaan Ruissalon saarestaan, jossa järjestetään Suomen vanhin yhtäjaksoisesti tapahtuva rockfestivaali, Ruisrock. Ruisrock tuo kaupunkiin maailman tunnetuimpia artisteja ja yhtyeitä, kooten vuosittain yhteen vajaa satatuhatta musiikin ystävää. Festivaalin rantalava on legendaarinen - muilla festivaaleilla tuskin voi uida tai kahlata meressä katsellen ruotsinlaivoja samalla kuunnellen lempiyhtyeidensä musiikkia.

Ruissalon alue on Suomessa ainutlaatuinen. Saaressa sijaitsee hyviä lenkkeily- ja pyöräilymaastoja ja kesäisin parempaa piknikpaikkaa on hankala löytää. Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha on kuin keidas, jossa voi tutustua mielenkiintoisin kasveihin. Alueella sijaitsevien pitsihuviloiden viehättyvyys korostuu kauniin luonnon ympäröimä. Ruissalo onkin hyvä vaihtoehto Turussa lomailevalle, sillä siellä sijaitsee tunnettu Ruissalon kylpylä, jonka kattava valikoima hemmotteluhoitoja takaa onnistuneen kylpyläloman.

Our top-rated cheap hotels in Turku

 • 156 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 125 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 105 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 114 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 174 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 69 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 90 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • 130 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:huhti 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden