Hotellit kaupungissa Joensuu (Itä-Suomi, Suomi)

  67 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
  138 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 1. 140 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 2. 131 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 3. 125 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:elo 2024
 4. 101 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 5. 83 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:elo 2024
 6. 131 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:elo 2024
 7. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 8. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

Hotellit kaupungissa Joensuu

Löydä uskomattoman halpoja hotelleja kohteessa Joensuu, Suomi. Hae ja vertaile majoitustarjousta löytääksesi halvimmat hinnat trivago-sivustolla

 • Löydä kaikki hotellit lähellä kohdetta Joensuu
 • Löydä halvin hotelli kohteesta Joensuu!
 • Varaa aina loistavaan hintaan!

Yksi suosituimmista (Hotels, Joensuu)

 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

JOENSUU – ILOISEN ROCKIN KAUPUNKI

Joensuu, tuo Pohjois-Karjalan maakuntakeskus ja Ilosaarirockin kotikaupunki on mainio kohde kulttuuri-, musiikki- tai maaseutumatkailuun. Monipuolinen kulttuuritarjonta ja mielenkiintoiset luontonähtävyydet Saimaan rannalla ovat mainio yhdistelmä, jotka houkuttelevat viettämään kaupungissa mielenkiintoisen loman.

Joensuu on erityisesti tunnettu kesätapahtumistaan, mutta kaupunki sykkii elämää läpi koko vuoden. Olit sitten hippipakulla liikenteessä kesän festarikiertueella, työmatkalla tai haluat viettää rentouttavan viikonlopun järvenrannalla, Joensuussa yöpyminen käy mainiosti sen monissa majapakoista.

Joensuun historia ulottuu pitkälle kivikauteen - alueella on pitkä ja mielenkiintoinen historia, johon liittyvät niin Laatokan muinaiskarjalainen kulttuuri, rautakauden elämä kuin ortodoksisen uskonnon vaikutuskin. Kaupungin kiinnostavaan historiaan pääsee tutustumaan parhaiten Pohjois-Karjalan museossa , joka sijaitsee aivan kaupungin ytimessä torin laidalla kulttuuri-, museo- ja matkailukeskus Carelicumissa. Museon monipuoliset vaihtuvat näyttelyt ja esinekokoelmat kertovat historiasta mielenkiintoisella tavalla. Samasta rakennuksesta löytyy myös kaupungin matkailuinfo, josta kannattaa käydä selvittämässä Joensuun ajankohtaiset tapahtumat.

Monet kaupungin hotellit sijaitsevat tiiviissä keskustassa, josta käsin kaupungin eri osiin kulkeminen on helppoa. Hotelli Greenstar on hyvä vaihtoehto kaupunkiin saapuvalle, sillä hotellin sijainti keskellä keskustaa on lyömätön. Ympäristöystävällisyyteen panostava Greenstar tarjoaa muun muassa latausmahdollisuuden sähköautolla liikkuvalle.

MONIPUOLINEN KULTTUURIKAUPUNKI

Kulttuurista kiinnostunut löytää tästä Itä-Suomen helmestä paljon mielenkiintoista näkemistä ja tekemistä. Tiesitkö, että Joensuussa sijaitsee yksi Suomen vanhimmista elokuvateattereista? Kino Tapio on ollut toiminnassa samalla paikalla jo vuodesta 1927. Aivan kaupungin keskustassa sijaitsevassa kauniissa vanhassa talossa oleva elokuvateatteri on klassikko, jossa järjestetään vuosittain rockelokuvafestivaalit. Joensuu on kaiken kaikkiaan kokoaan suurempi kulttuurikaupunki, josta tekemistä löytyy varmasti moneen makuun.

Kaupungin keskustassa on vanhan elokuvateatterin lisäksi muitakin kauniita rakennuksia. Elien Saarisen suunnittelemassa, myöhäisjugendia ja kansallisromantiikkaa yhdistelevässä kaupungintalossa toimii myös Joensuun kaupunginteatteri. Keskustan vanhoissa kauniissa puisissa rakennuksissa sijaitseva Taitokortteli yhdistää kaupungin pienet käsityöläispuodit ja kahvilat saman korttelin yhteyteen. Kulttuurikorttelista voi löytää vaihtuvia näyttelyitä ja pieniä yrittäjiä, ja jonka sisäpihalla järjestetään markkinoita. Alueella kulkeminen on kiinnostavaa, sekä oiva keino tutustua kaupungin historiaan ja nykypäivän käsityöläisiin.

Yksi kaupungin kauneimmista rakennuksista on keskustassa sijaitseva, vuonna 1887 valmistunut Pyhän Nikolaoksen kirkko. Puisessa kirkossa on kauniita yksityiskohtia, joita kannattaa jäädä tutkailemaan. Myös Joensuun luterilainen kirkko on näyttävä, jonka ympärillä oleva Kirkkopuisto on eräs kaupungin parhaista paikoista kesäiselle piknikille.

Joensuun taidemuseo on kulttuurista kiinnostuneille pakollinen nähtävyys. Taidemuseo Onni toimii 1800-luvun lopulla rakennetussa näyttävässä rakennuksessa aivan kaupungin keskustassa. Rakennus toimi aikoinaan lyseona, mutta 1980-luvulta alkaen on taidemuseo toiminut tässä kaupungin uusrenessanssisessa maamerkissä. Vaihtuvat näyttelyt täydentävät monipuolista kokoelmaa, jossa ovat edustettuina niin antiikin taide kuin myöhempien aikojen kotimaiset ikonit ja tuoreemmat maalaustaiteen helmet.

Jos tulet tutustumaan kaupungin kulttuuritapahtumiin, varaa majoitus vaikkapa Cumulus-hotellista. Hyvin varusteltu hotelli sijaitsee aivan kaupungin keskustassa lähellä taidemuseo Onnia, jonka huoneissa voit nukkua hyvin kaupungin kulttuuririennoissa vietetyn päivän jälkeen.

ROCKFESTIVAALIEN HURMAA

Joensuun kesän ehdoton kohokohta on rockfestivaali Ilosaarirock. Suomen tunnetuimpiin festareihin kuuluva Ilosaarirock vetää kaupunkiin tuhatmäärin ihmisiä joka kesä. Ilosaarirock sai nimensä keskustan tuntumassa sijaitsevan saaren mukaan, jossa festivaali ennen järjestettiin. Ilosaari kävi kuitenkin liian ahtaaksi suositulle festarille, ja nykyisin täyttää sen sijaan Laulurinteen kesäjuhlakeskuksen.

Suosionsa säilyttänyt Ilosaarirock on Ruisrockin jälkeen Suomen toiseksi vanhin rockfestivaali, jossa festivaalin lämmin ja ainutlaatuinen ilmapiiri ei ole kärsinyt alueen laajennuksesta huolimatta. Mikäli kesäyön viileys ei teltassa houkuta, ja mieluummin haluaisi nukkua pehmoisessa sängyssä hotellin mukavuuksista nauttien, kannattaa hotellivaraus tehdä mahdollisimman hyvissä ajoin. Joensuussa festareiden aikaan halvat hotellit menevät nopeasti, sillä festivaali vetää jopa 20 000 ihmistä jokaisena juhlapäivänä!

Ilosaarirock ei toki ole ainoa kaupungin musiikkifestivaaleista, vaan Joensuussa tapahtuu läpi koko vuoden. Nostalginen festivaali Ilovaarirock järjestetään Ilosaaressa, jonka ideana on muistella menneitä aikoja ja perinteisiä rockyhtyeitä. Joensuussa on myös omat musiikkijuhlansa ja syksymmällä kaupunkiin matkaavat gospelin ystävät. Musiikki onkin ollut pitkään tärkeä osa kaupungin identiteettiä, ja moni suomalainen yhtye on kotoisin juuri Joensuun seudulta. Tiesitkö esimerkiksi että Alangon veljekset ovat kotoisin Joensuusta?

Muita kaupungissa järjestettäviä kulttuuritapahtumia ovat muiden muassa syksyinen kirjallisuustapahtuma sekä erilaiset elokuvatapahtumat. Kaupunkifestivaalien, kuten Joen yön aikana kaupunki täyttyy aktiviteetistä ympäri vuorokauden. Nämä eivät ole Joensuun kesätapahtumien veroisia kävijämagneetteja, mutta ehdottomasti kokemisen arvoisia mikäli Joensuussa lomailee näiden aikaan.

LÄHDE POHJOIS-KARJALAAN

Joensuun sijainti Järvi-Suomessa takaa, että löydät lomallesi useita hurmaavia uimarantoja. Auringon lämmittävän järviveden äärellä on mukava rentoutua ja nauttia kauniista kesäilmasta uiden, eväitä syöden tai vaikka aurinkoa ottaen. Seudulla yöpymiseen ei tarvitse välttämättä pysytellä kuitenkaan Joensuun keskusta-alueella vaan ympäröivien seutujen hotellit ovat myös mainioita. Pohjois-Karjala on paljon enemmän kuin Joensuu.

Suomen tunnetuimpiin kansallismaisemiin kuuluva Kolin kansallispuisto sijaitsee Joensuun lisäksi myös kahden muun kunnan alueella. Kolin kylpylähotelli Sokos auttaa rentoutumaan hektisen arjen keskellä. Hotelli sijaitsee Joensuusta reippaan ajomatkan päässä, mutta matkaa Kolille harvempi matkailija katuu: Kolin kauniit luonnonmaisemat vaarojen sekä järvien puhkomassa luonnossa valloittavat varmasti vähän paatuneemmankin sydämen. Alueen luontoon pääsee tutustumaan tarkemmin Kolin luontokeskus Ukossa, josta vierailija lähtee hieman viisaampana itäsuomalaisesta vaaraluonnosta ja muista alueen luonnon erikoisuuksista.

Saimaan, tuon Suomen suurimman ja tunnetuimman järven, rannat ulottuvat Joensuun laitamille. Saimaa on myös koti Suomen ainutlaatuisimmalle eläimelle, Saimaannorpalle. Maailman harvinaisen hylje on maamme ylpeys, mutta myös jatkuva huolenaihe uhanalaisuutensa vuoksi. Mikäli Saimaa kiehtoo saimaannorppien vuoksi, paras aika bongata norppia on touko- ja kesäkuussa, jolloin mahdollista osallistua järjestetylle norppasafarille. Muistathan kunnioittaa oppaan ohjeita, sillä saimaannorppa on erittäin uhanlainen!

Jos kuitenkin haluaa yöpyä kaupungissa nauttien kaupungin palveluista, edullinen vaihtoehto on Linnunlahden leirintäalue. Perinteisten leirintäaluevaihtoehtojen kuten teltan ja matkailuauton tai -vaunun lisäksi alueella voi majoittua myös lomahuoneistoissa. Edulliset huoneistot on varusteltu omalla saunalla! Pako kotiseuduilta viikonlopuksi tai pidempikin lomamatka sujuu mainiosti täällä luonnonrauhassa.

Usein kysytyt kysymykset kohteesta Joensuu