Hotellit kaupungissa Savonlinna (Itä-Suomi, Suomi)

  119 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:elo 2024
 1. 214 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
  115 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
  97 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 2. 117 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 3. 180 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 4. 177 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 5. 280 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 6. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 7. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

Hotellit kaupungissa Savonlinna

Löydä uskomattoman halpoja hotelleja kohteessa Savonlinna, Suomi. Hae ja vertaile majoitustarjousta löytääksesi halvimmat hinnat trivago-sivustolla

 • Löydä kaikki hotellit lähellä kohdetta Savonlinna
 • Löydä halvin hotelli kohteesta Savonlinna!
 • Varaa aina loistavaan hintaan!

Yksi suosituimmista (Hotels, Savonlinna)

 • 680 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

SAVONLINNA – ENEMMÄN KUIN OOPPERAKAUPUNKI

Savonlinna on itäisen Suomen helmi, joka sijaitsee Etelä-Savon järvisessä maakunnassa. Kaupunki on tunnettu erityisesti keskiaikaisesta Olavinlinnastaan ja kesäisin järjestettävistä kansainvälisistä oopperajuhlistaan. Savonlinna on kuitenkin paljon muutakin – kaupunki on oiva yhdistelmä historiaa ja kulttuuria, vesistön rauhaa sekä savolaista leppoisaa elämänmenoa.

Olavinlinnan historia liittyy vahvasti Savonlinnan kaupungin kehittymiseen. Kaupunki muodostui vähitellen linnan ympärille, kun tila linnassa väheni ja kaikki halukkaat eivät mahtuneet asumaan linnassa. Kaupunki Savonlinnasta tuli alun perin jo vuonna 1639, mutta moninaisten vaiheiden jälkeen kaupunkioikeudet lakkautettiin pitkäksi aikaa. Itsenäinen kaupunki Savonlinna on kuitenkin ollut yhtäjaksoisesti jo lähes 250 vuotta. Kaupungin historia on pullollaan mielenkiintoisia vaiheita ja käänteitä, kaupunki on palanut useasti ja Isovihan aika vietettiin Venäjän vallan alla. Saimaan kanava ja 1900-luvun alussa rakennettu rautatie toivat kaupunkia parempien kulkuyhteyksien päähän, jonka avulla Savonlinna alkoi kasvaa ja kehittyä.

Nykyisin Savonlinnan keskusta on miellyttävän helppokulkuinen. Saimaan saarille rakennetusta keskustasta löytyy kaikki matkaajalle tärkeimmät palvelut. Toisen maailmansodan jälkeen keskustan puutaloja purettiin ja tilalle rakennettiin kerrostaloja, joten kaupunkikuva on suhteellisen moderni. Muutamia näyttäviä vanhoja rakennuksia kaupungista kuitenkin löytyy, kuten Lyseon lukion vanha rakennus, joka toimii nykyään osana kaupungintaloa. Kaupungin tuomiokirkko on näyttävää uusgotiikkaa ja vierailun arvoinen rakennus. Lisäksi Olavinlinnaa vastapäätä olevalla saarella on Linnakatu, jossa on vanhoja säilyneitä puutaloja. Linnakatu ja sen ympäristön viihtyisät kahvilat ja ravintolat ovat miellyttävä matkakohde. Matkamuistot voi ostaa helposti useista kadun lahjatavara- ja käsityöliikkeistä.

Yöpyminen Savonlinnassa käy parhaiten keskustan alueella, sillä mainioita majapaikkoja on useita. Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi viehättävä hotelli Lossiranta Lodge, joka sijaitsee Olavinlinnan kivisen saaren vastarannalla. Hotellin yhteydessä toimii myös taidegalleria, ja mikäli saavut Savonlinnaan vesiteitse omalla veneellä, voit jättää veneen hotellin laituriin.

OLAVIN LINNAN KESKIAIKAINEN TUNNELMA

Olavinlinna on yksi Suomen hyvin säilyneistä keskiaikaisista kivilinnoista, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustan tuntumassa pienellä saarella. Kaupunki on saanut nimensä linnan mukaan, sillä linnaa kutsuttiin aiemmin Savon linnaksi. Vesistön ympäröivät muurit ja korkealle kohoavat jykevät pyöreät tornit muodostavat yhden Suomen rakastetuimmista nähtävyyksistä.

Linnan historia ulottuu keskiajalle asti. Pähkinäsaaren rauhassa vedetty raja kulki nykyisen Itä-Suomen poikki, joten alueelle päätettiin rakentaa linna suojaamaan Kalmarin unionin rajaa venäläisiltä. Linnan paikaksi valikoitui tämä kalliosaari, koska salmessa virtaava vesi ei jäätynyt, ja linna pysyi valloittajilta turvassa myös talvisena aikana.

Linnan rakentaminen aloitettiin vuonna 1475 ja sitä rakennettiin lähes koko loppuvuosisata: ensin valmistui päälinna komeine torneineen ja myöhemmin esilinna. Myöhempinä vuosisatoina linnaa on eri hallitsijoiden toimista rakennettu lisää ja siihen on lisätty uusia osia palvelemaan kunkin linnanherran tarpeita.

Olavinlinnan keskiaikainen tunnelma on käsin kosketeltava ja siellä vierailu unohtumaton kokemus. Sen nimikin viittaa keskiaikaisuuteen, sillä Pyhä Olavi on ritarien suojelupyhimys. Vaikka aikoinaan saarelle pääsy oli tehty hankalaksi, nykyisin linnaan kulkemista on helpotettu, sillä saarelle vie ponttonisilta. Nykyään Olavinlinna on yksi Suomen suosituimmista nähtävyyksistä ja siellä järjestetään paljon erilaisia tapahtumia. Olavinlinna on Savonlinnan oopperajuhlien pitopaikka. Silloin linna täyttyy kuukaudeksi oopperasta ja niistä nauttimaan tulleista musiikinystävistä.

Savonlinna vetää matkailijoita puoleensa erityisesti kesäisin, jolloin myös kaupungin hotellit täyttyvät nopeasti. Kesäkuukausien aikana kaupungin väkiluku kasvaa huomattavasti, joten myös majoituspaikoille on enemmän kysyntää. Kaupungissa on useita ainoastaan kesäisin toimivia hotelleja ja muita majoitusliikkeitä, ja erityisesti oopperajuhlien aikaan edulliset hotellit voivat olla kiven alla.

OOPPERAJUHLIEN NÄYTTÄVÄ KAUPUNKI

Savonlinnan oopperajuhlat on kuukauden mittainen kansainvälinen oopperafestivaali, joka tuo kaupunkiin oopperamusiikkia ja ihmisiä ympäri maailman.

Kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu oopperalaulaja ja kulttuuripersoona Aino Ackté järjesti ensimmäiset oopperajuhlat jo vuonna 1912. Hän oli vaikuttunut linnan potentiaalista oopperajuhlien esittämispaikkana ja kauniista järvimaisemasta sen ympärillä. Hän itse toimi ensimmäisten oopperoiden solistina. Juhlat järjestettiin viisi kertaa, jonka jälkeen juhlien järjestämisessä oli vuosikymmenten tauko. Nykyisin juhlat on järjestetty yhtäjaksoisesti jo vuosikymmeniä.

Oopperajuhlat ovat kasvaneet valtavaksi spektaakkeliksi, jossa linnan kiviseinät kuulevat kotimaisten oopperoiden kantaesityksiä sekä klassisia oopperoita Toscasta Taikahuiluun. Savonlinna on myös useiden merkittävien ulkomaalaisten oopperatalojen vierailukohde.

Kulttuurinystävät löytävät Savonlinnasta kuitenkin muutakin kuin oopperaa, vaikka kaupunki onkin siitä erityisen tunnettu. Kaupungin maine kulttuurikaupunkina kasvoi oopperajuhlien perustamisen myötä. Savonlinnan monipuolinen teatteri on toiminut jo 1800-luvun loppupuolelta, ja sen ohjelmistoon kuuluu monia mielenkiintoisia esityksiä. Savonlinnasalissa kaupungin keskustassa järjestetään isompien teatteriesitysten lisäksi konsertteja ympäri vuoden. Lisäksi kaupungissa palvelee kesäteatteri, kaksi elokuvateatteria ja useita museoita ja gallerioita.

Hotelli Seurahuone aivan kaupungin ydinkeskustassa kauppatorin rannassa on kulttuuri-ihmiselle hyvä vaihtoehto. Kesäisin hotellilla on tarjolla tunnettu Muikkuterassi, jossa voi perinteistä suomalaiste kesäherkkua. Kesällä Savonlinnaan matkaavan kannattaakin olla ajoissa liikkeellä, sillä hyvä hotellitarjous saattaa mennä nopeasti.

LUONNONRAUHAA SAIMAAN RANNOILLA

Savonlinna on hyvä vaihtoehto myös rauhallisemmalle lomamatkalle - Savonlinnaa ympäröi kaunis Saimaan järvi. Olavinlinna sijaitsee kaupungin keskustan läpi kulkevassa Kyrönsalmessa, jossa virtaa kahden Saimaan selän vesi.

Saaret ja vesistöt ovat erottamaton osa Savonlinnaa. Riihisaaressa aivan kaupungin keskustan läheisyydessä pääsee tutustumaan aitoon maalaismaisemaan. Saaressa toimii Savonlinnan maakuntamuseo, jonka laiturissa on kesäisin vanhoja höyrylaivoja.

Punkaharjun kylä on nykyisin osa kuntauudistusta kohdannutta Savonlinnaa, jonka samanniminen harju on osa jääkauden aikana syntyneitä luonnonmuodostelmia. Punkaharjun ympäristössä oleva luonnonsuojelualue on yksi maamme kauneimmista. Punkaharjun kansallismaisema järvineen ja kapeine niemineen on jokaisen luontoa rakastavan pakollinen matkakohde, jolle on vaikea olla menemättä sydäntään.

Kylpylähotelli Best Western Spahotel Casino sijaitsee omalla saarellaan vesistön äärellä. Hotelli on koko perheen suosikki, jossa viihtyy varmasti jokainen. Lapset voivat polskutella erillisessä lastenaltaassa ja aikuiset voivat rentoutua monissa kylpylän erilaisissa altaissa tai saunoissa. Hotellin rannassa on mahdollisuus uida läpi vuoden. Kylpylähotellin pihapiirissä toimii myös kesähotelli.

Savonlinnassa on oma tunnelmansa, jota ei kannata jättää kotimaan matkailijan kokematta. Halvat hotellit löytyvät parhaiten, kun on muistaa tarkistaa tarjoukset mahdollisen usein.

Our top-rated cheap hotels in Savonlinna

 • 290 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:elo 2024

Usein kysytyt kysymykset kohteesta Savonlinna