Hotellit kaupungissa Porvoo (Etelä-Suomi, Suomi)

  149 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:kesä 2024
  113 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:kesä 2024
 1. 130 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:kesä 2024
 2. 89 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:kesä 2024
 3. 204 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 4. 214 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 5. 178 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:kesä 2024
 6. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 7. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 8. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

Hotellit kaupungissa Porvoo

Löydä uskomattoman halpoja hotelleja kohteessa Porvoo, Suomi. Hae ja vertaile majoitustarjousta löytääksesi halvimmat hinnat trivago-sivustolla

 • Löydä kaikki hotellit lähellä kohdetta Porvoo
 • Löydä halvin hotelli kohteesta Porvoo!
 • Varaa aina loistavaan hintaan!

PORVOO - HISTORIAA JA PUUTALOIDYLLIÄ

Porvoo tunnettu ansaitusti yhtenä Suomen viehättävimmistä kaupungeista. Kaupunki on pullollaan historiaa ja kiinnostavia tarinoita, jonka vanhankaupungin pastellinsävyiset puutalot ja mukulakivikadut luovat äärimmäisen tunnelmallisen miljöön. Porvoossa matkailija voi tuntea palaavan ajassa taaksepäin, sillä keskiaikainen asemakaava ja joenvarren punamultaiset venevajat muistuttavat menneestä ajasta.

Uudenmaan maakunnassa viitisenkymmentä kilometriä Helsingistä itään päin sijaitseva Porvoo on Suomen toiseksi vanhin kaupunki. Alueelta on löytynyt merkkejä asutuksesta jo kivikaudelta asti, mutta 1200-luvulta asti alueella on ollut vakituista asututusta ja kaupunki Porvoo on ollut jo vuodesta 1380 lähtien.

Kaupungin historiaan mahtuu monenlaisia värikkäitä vaiheita, kuten tarina tanskalaisista merirosvoista, jotka 1500-luvulla polttivat ja tuhosivat kaupungin. Porvoolla oli aikoinaan tärkeä asema Räävelin eli Tallinnan kauppakaverina ja se ehti välillä olla myös yksi Suomen suurimmista kaupungeista. Porvoossa järjestettiin Suomen historian kannalta tärkeät valtiopäivät vuonna 1809, jossa yhteiskunnan eri säädyt kokoontuivat. Nykyään Porvoo on miellyttävän kokoinen matkakohde, joka on kaunis kaupunki elää ja vierailla. Monella myös oma mökki Porvoon kauniilla saaristoseudulla.

Majoitus Porvoossa käy hyvin monissa sen viihtyisissä majapaikoissa. Kaupungin hotellit ovat hyviä ja ovat sijoittuneet enimmäkseen idylliseen Vanhaan Porvooseen. Yöpyminen vanhassakaupungissa on unohtumaton kokemus. Huoneistohotelli Pariisin Ville sijaitsee aivan vanhan kaupungin sydämessä. Ylellisissä huoneistoissa on olo- ja makuuhuone sekä osassa huoneistoissa on jopa oma sauna. Hotellin yhteydessä toimii kesäisin viiniravintola ja terassi, jolla istuskellen voi ihastella joella kulkevia veneitä.

HISTORIAN SIIPIEN HAVINAA VANHASSA PORVOOSSA

Vanha Porvoo on kaupungin historiallinen osa ja puutaloalue, jonka viehättävät värikkäät puiset talot ovat enimmäkseen 1700- ja 1800-luvuilta.

Kuten monet muutkin Suomen kaupungit, Porvoo on palanut useasti vihollisten toimesta sekä vahingossa. Pahimmin kaupunki paloi vuonna 1760, jolloin palo sai alkunsa erään rouva Holmin keittiöstä - tarinan mukaan rouva oli keittänyt kalasoppaa. Kesä oli ollut kuiva ja talot rakennettu niin lähelle toisiaan, että vain kolmasosa kaupungin taloista säilyi. Kaupunki rakennettiin uudelleen vanhojen perustusten päälle, joten asemakaava jäi samanlaiseksi, jollainen se oli ollut jo keskiajalta lähtien. Porvoon katuja tallatessa sitä kävelee keskiaikaisia katuja pitkin! Osa taloista rakennettiin uudelleen tiilestä, kuten teki vahingosta viisastuneena myös porvari Johan Holm.

Tunnetuin Vanhan Porvoon rakennuksista on vanha tuomiokirkko, joka on kohdannut kovia vuosien aikana. Se on rakennettu alun perin 1400-luvulla, mutta tuhoutunut palossa useasti. Aina se on kuitenkin korjattu uudestaan ja edelleen näyttävänä hallitsee maisemaa keskustan kupeessa olevalta pieneltä kukkulalta. Kirkko on upea esimerkki keskiajan arkkitehtuurista, ollen yksi Suomen tärkeimmistä historiallisista rakennuksista. Kirkko on suosittu hääpaikka etenkin kesäaikaan, ja siellä vierailu kuuluu jokaisen Porvoossa kävijän listalle.

Vanhan Porvoon sydämessä on heti palon jälkeen 1760-luvulla rakennettu raatihuone. Tiilestä muurattu raatihuone puisine torneineen on Porvoon symboli , jonka edustalla olevalla aukiolla pidetään markkinoita ja erilaisia tapahtumia. Raatihuoneessa on toiminut jo 1800-luvun lopulta Porvoon museo, jonka näyttelyt kertovat kaupungin historiasta. Museossa on myös esillä usean kansallisesti merkittävän taiteilijan teoksia - sieltä löytyy oman kylän poikien Albert Edelfeltin ja kuvanveistäjä Ville Vallgrenin taidetta.

Mikäli perinteinen hotelli ei houkuta, on Raatihuoneentorin laidalla sijaitseva sievä majatalo Old Town B&B Ida-Maria oiva vaihtoehto. Yöpyminen täällä tapahtuu samoissa huoneissa, joissa jopa itse Akseli Gallen-Kallela aikoinaan asusteli.

RUNEBERGIN TORTUN KOTIPAIKKAKUNTA

Vanhan Porvoon jatkeeksi Carl Ludvig Engel suunnitteli 1800-luvulla uuden empiretyylisen kaupunginosan ruutukaavaan. Puinen kaupunginosa oli tarkoitus tuhota maan tasalle ja tilalle rakentaa modernimpaa aluetta, mutta siltä onneksi säästyttiin. Nykyisin Vanha Porvoo on suojeltu.

Empirekaupunginosan tärkein rakennus on Runebergin kotitalo. Kansallisrunoilijamme ja Maamme-laulun sanoittaja J. L. Runeberg asui Porvoossa kaksikymmentäviisi viimeistä elinvuottaan. Täällä Runeberg söi vaimonsa Fredrikan tekemiä torttuja aamiaiseksi punssin kera. Torttujen historiasta ja reseptistä ei ole täyttä varmuutta, mutta porvoolaisen sokerileipuri Astoniuksen sanotaan leiponeen samantyylisiä vadelmaleivoksia.

Runebergin vanhassa kotitalossa on nykyisin kotimuseo. Talo puutarhoineen ovat eräistä Porvoon tärkeimmistä nähtävyyksistä. Se on Suomen ensimmäinen kotimuseo, joka perustettiin vain muutama vuosi runoilijan ja hänen vaimonsa kuoleman jälkeen: koti on lähes samassa asussa kuin se oli Runebergin eläessä. Porvoossa juhlitaan Runebergin päivää näyttävästi ja osassa kaupungin kahviloista tarjoillaan torttuja ympäri vuoden. Kannattaakin testata, mistä kahvilasta löytyy se paras Runebergin torttu!

Toinen tärkeä porvoolainen oli Albert Edelfelt, jonka ateljeemuseo sijaitsee historiallisen Haikon kartanon lähellä. Kartano sijaitsee meren rannalla muutaman kilometrin päässä Porvoon keskustasta. Edelfelt rakennutti kartanon maalla olevan kesäpaikkansa pihapiiriin ateljeen, ja vietti siellä kesät maalaten ja saaden innoitusta merestä ja seudun asukkaista. Ateljeemuseossa voi tutustua Edelfeltin elämään Porvoossa ja tärkeimpiin teoksiin.

Haikon kartanossa toimii nykyisin tasokas kylpylähotelli ja konferenssikeskus. Hotelli on rakennettu vanhaan kauniiseen kartanoon ja laajennettu myöhemmin sen ympärille. Kartano on suosittu juhlapaikka esimerkiksi häille, sillä myös sitä ympäröivä puisto on erittäin kaunis. Haikon kartanossa nukkuu hyvin ympäri vuoden - varaa matkasi ajoissa, niin löytyy helpoiten sopivin hotellitarjous.

LÄMMINHENKINEN MATKAKOHDE YMPÄRI VUODEN

Porvoo on oiva matkakohde sekä kesäpäivien auringonpaisteessa tai talven horroksessa. Useimmat kaupungin hotellit ovat auki ympäri vuoden. Kaikissa vuodenajoissa on oma tunnelmansa. Talvella sievät joulumarkkinat ja hitaasti putoava lumi tuo täydellistä vanhan ajan jouluista tunnelmaa. Halvat joululahjat saattavat löytyä Raatihuoneen edessä olevilta joulumarkkinoilta, jossa monet kojut palvelevat joulupuuhissa olevia. Kaupungin tunnelmallisissa kahviloissa on mukava istua juomassa kaakaota ja lämmitellä ulkoilman palelluttamia varpaita. Talvinen Porvoo on ehdottomasti yksi Suomen viehättävimpiä ja tunnelmallisempia paikkoja.

Vaikka talvi on Porvoossa kaunis, on kesäisessä Porvoossa ihanaa saaristomaista tunnelmaa. Kaupunki ei kuitenkaan sijaitse meren rannalla vaan Porvoonjoen yläjuoksulla. Joenvarren ikonisissa punaisissa aitoissa varastoitiin ennen kahvia ja tupakkaa, mutta nykyisin niissä toimii monenlaisia ravintoloita. Matka merelle on kuitenkin lyhyt ja Suomenlahdelle on helppo lähteä veneilemään kaupungin keskustan tuntumasta. Erilaiset tapahtumat vetävät kaupunkiin väkeä, luoden huolettoman tunnelman. Kesäisin on myös mahdollista kulkea Helsingistä Porvooseen aidolla vanhalla Lättähattu-junalla.

Helsinkiin matka taittuu myös veneellä vain muutamassa tunnissa – ja kesäisellä merellä leppoisampaa tekemistä Suomen kesässä on vaikea löytää!

Usein kysytyt kysymykset kohteesta Porvoo