Hotellit kaupungissa Hämeenlinna (Etelä-Suomi, Suomi)

 1. 124 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 2. 170 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 3. 124 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 4. 140 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 5. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 6. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 7. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 8. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

Hotellit kaupungissa Hämeenlinna

Löydä uskomattoman halpoja hotelleja kohteessa Hämeenlinna, Suomi. Hae ja vertaile majoitustarjousta löytääksesi halvimmat hinnat trivago-sivustolla

 • Löydä kaikki hotellit lähellä kohdetta Hämeenlinna
 • Löydä halvin hotelli kohteesta Hämeenlinna!
 • Varaa aina loistavaan hintaan!

HÄMEENLINNA – HÄMEEN KAUNIS LINNAKAUPUNKI

Hämeenlinna on eloisa Kanta-Hämeen kaupunki, joka sijaitsee Helsingistä pohjoiseen vievän junaradan varrella. Kaupunki on erityisesti tunnettu samaa nimeä kantavasta keskiaikaisesta linnastaan , mutta tämä Vanajaveden rantakaupunki on paljon muutakin. Hämeenlinnan kompakti keskusta ja sitä ympäröivä kaunis luonto on oiva yhdistelmä vaikkapa ihanan rentouttavalle viikonloppumatkalle.

Yöpyminen Hämeenlinnassa sujuu leppoisasti monissa kaupungin mainioista yöpaikoista. Hotellit ovat kaupungissa sijaitsevat pääasiallisesti keskustan alueella, ja löytyypä kaupungista kylpylähotelli sekä myös kauniita kartanohotelleja.

Junalla kaupunkiin saapuva matkailija kohtaa ensimmäisenä näyttävän punatiilisen rautatieaseman, joka on yksi kaupungin tunnusmerkeistä. Rautatieasema on yksi maamme upeimmista rautatieasemista, samalla ollen myös yksi vanhimmista rautatieliikennepaikoista. Helsingin ja Hämeenlinnan välinen rautatie avattiin jo vuonna 1862. Yli kymmenen vuotta Hämeenlinna oli Helsingistä pohjoiseen kulkevan radan pääteasema, ennen kuin junayhteys Tampereelle avautui. Kaupungin sijainti Helsingin ja Tampereen puolessavälissä takaa, että rautatieasema on Hämeenlinnan koosta huolimatta vilkas.

KAUPUNGIN MONIPUOLINEN KESKUSTA

Hämeenlinna on muuttanut kokoaan ja muotoaan monien kuntaliitosten myötä, mutta itse keskusta on pysynyt yhtenäisenä ja napakkana. Keskustassa on paljon sieviä rakennuksia, joista monella on pitkä ja mielenkiintoinen historia. Kaupunki paloi pahasti 1831, jonka jälkeen Carl Ludvig Engel suunnitteli kaupunkiin uuden asemakaavan. Tori jäi omalle paikalleen keskelle kaupunkia, jossa se oli ollut jo 1700-luvulta alkaen. Hämeenlinnassa, kuten monessa muussakin suomalaisessa kaupungissa, tori on kaupungin sydän, jonka ympäristössä sijaitsee kaupungin tärkeimmät rakennukset, kuten raatihuone ja kirkko.

Kirkko sijaitsee torin itälaidalla ja kantaa kaupungin vanhimman rakennuksen titteliä. Rooman Pantheonista innoituksen saanut rakennus on valmistunut jo 1700-luvun lopulla. Rakennus on muuttunut useasti rakentamisensa jälkeen, joten pantheonmainen luonne ei ole enää niin voimakas kuin aikoinaan - kirkko on kuitenkin yksi Hämeenlinnan pakollisista nähtävyyksistä. Kirkolle katselemaan mennessä kannattaa muistaa varata aikaa, sillä sen edustalla olevassa puistossa viihtyy pidemmänkin tovin nauttien torin tohinasta.

Useat kaupungin hotellit sijaitsevat keskustassa. Hyvä vaihtoehto yöpymiseen on esimerkiksi hotelli Emilia, joka sijaitsee kävelykadun varrella aivan lähellä toria. Emilia on kodikas ja edullinen hotelli, jossa on helppoa nukkua hyvät yöunet.

HÄMEEN LINNAN PITKÄ HISTORIA

Hämeenlinna on historiallinen kaupunki, sillä Vanajaveden äärellä on ollut asutusta jo esihistoriallisella ajalla. Hämeen linnan rakentaminen aloitettiin jo keskiajalla, ja sen jälkeen kaupunki on vähitellen kehittynyt nykyisenlaisekseen. Hämeen linna sijaitsee lähellä keskustaa, joten on helppo löytää hotelli linnan läheisyydestä.

Linna on ehdottomasti kaupungin tunnetuin nähtävyys. Linna on yksi Suomen vanhoista valtakunnanlinnoista, joka rakennettiin 1200-luvun loppupuolella. Hämeen linnan pitkään historiaan mahtuu paljon monenlaisia vaiheita isostavihasta Venäjän keisarikunnan valtauksiin ja pitkään ajanjaksoon vankilana.

Hämeen linnan tarkasta rakentamisajankohdasta ei ole täyttä varmuutta, mutta todennäköisesti sen rakentaminen aloitettiin 1200-luvun lopulla Birger-jaarlin tekemän ristiretken jälkeen. Se rakennettiin aikoinaan rajalinnaksi, mutta Pähkinäsaaren rauha vuonna 1323 siirsi rajan kauemmaksi. Linnan sijainti tärkeiden reittien solmukohdassa oli kuitenkin ihanteellinen, joten linnan tärkeys säilyi.

1500-luvulla linna oli yhtä tärkeä kuin Turun ja Viipurin vastaavat, sillä hovit pitivät niissä paikkaansa. Myöhemmin moninaisten vaiheiden ja eri historiallisiin tapahtumiin liittyvien laajennusten ja korjausten jälkeen linna saavutti nykyisen ulkomuotonsa. Sitä muokkasivat kuitenkin vielä sodat ja tulipalo, mutta sen aktiivinen historia eli vielä 1950-luvulle asti, jolloin vankilatoiminta linnassa lakkasi. Sen jälkeen linnaa on korjattu useaan otteeseen ja se on nykyään avoinna yleisölle. Linnassa toimii useampi museo, joissa pystyy uppoutumaan sen pitkään ja moninaiseen historiaan. Linna ja sen yhteydessä olevat museot muodostavat kokonaisuuden, joihin on helppo tutustua yhteisellä lipulla.

MONIPUOLINEN KULTTUURIKAUPUNKI

Historiallisten kohteiden lisäksi Hämeenlinna on myös mainio kulttuurikaupunki, jossa matkailija voi nauttia monipuolisesta kulttuurista. Teatteri ja taide, konsertit ja kirjallisuus ovat helposti kaupungissa vierailevan saavutettavissa. Hämeenlinna on erityisesti kesäisin matkailijoiden suosiossa, jolloin kaupungissa jytää muun muassa Wanaja Festival.

Yksi kaupungin mielenkiintoisimmista vierailukohteista on kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas. Verkatehdas vetää alueelle ihmisiä maanlaajuisesti, jonka monipuoliset kulttuuritapahtumat ovat kuuluja ympäri Suomea. Vanaja-sali on kompleksin tärkein tila, mutta sen lisäksi rakennuksessa toimivat elokuvateatteri, kaupunginteatteri ja kaupunginmuseo. Täältä on helppo koko Hämeenlinnan tärkeimmät kulttuuritapahtumat. Rakennuksessa vierailijoita palvelevat myös useat tasokkaat ravintolat.

Verkatehtaan historia ulottuu 1800-luvun lopulle saakka. Sotien aikana Verkatehtaan tärkeys kasvoi johtuen sotilaspukujen valtavasta kysynnästä, mutta 1960-luvulla tehtaan toiminta loppui. Tyhjäksi tehdas ei kuitenkaan jäänyt, vaan sen jälkeen rakennuksissa toimivat yksityiset yrittäjät. Myöhemmin kaupungin aloitteesta rakennukset remontoitiin ja niihin perustettiin vähitellen monipuolisia kulttuuripalveluita.

Hämeenlinnan taidemuseo on vihitty käyttöön jo vuonna 1952. Se on rakennettu usean vanhan ja historiallisesti tärkeän rakennuksen yhteyteen. Niistä ensimmäinen pystytettiin Engelin suunnittelemaan kruununmakasiiniin, joka toimi Venäjän vallan aikana viljavarastona. Taidemuseon kokoelmiin sisältyy kattava otos tasokasta suomalaista kuvataidetta. Vierailijoita palvelevat myös usein vaihtuvat mielenkiintoiset näyttelyt.

Kulttuurimatkailija yöpyy parhaiten kaupungin keskustassa, josta on lyhyt kävelymatka eri puolille kaupunkia. Monet kaupungin hotellit sijaitsevat juurikin siellä. Keskustassa tekee myös parhaiten halvat ostokset, sillä kaupungin ostostarjonta on lyhyen kävelymatkan säteellä.

KAUNIS VANAJAVESI JA AULANGONVUORI

Vanajanlinna on yksi Hämeenlinnan näyttävimmistä majapaikoista. Vanajan viehättävässä kartanossa sijaitseva hotelli on laatua arvostavan valinta, jonka pitkään historiaan mahtuu monenlaisia vaiheita. Alun perin kartano rakennettiin 1900-luvun alkuvuosikymmenillä metsästyslinnaksi, mutta sen historia ulottuu pitkälle keskiaikaan. Nykyään se toimii monipuolisena hotellina ja erilaisten juhlien, ja erityisesti häiden tapahtumapaikkana. Linnan suurella ja kauniilla alueella sijaitsee jopa oma golfkenttä! Alueella palvelevat myös tasokas päiväkylpylä sekä monet erilaiset, hemmottelevat saunat.

Hämeenlinna on mainio kohde rentoutumiseen. Aulangon alueella sijaitseva kylpylähotelli Rantasipi on koko perheen suosikki. Kylpylähotelli tarjoaa oivan tukikohdan lapsiperheille päiväretkille esimerkiksi Puuhamaahan tai Kalpalinnan rinteille. Kylpyläloma voi olla hyvinkin halpa, jos kohdalle sattuu sopiva hotellitarjous.

Aulanko on puisto ja luonnonsuojelualue, josta löytyvät Hämeenlinnan parhaat harrastus- ja ulkoilumahdollisuudet. Kylpylähotellin lisäksi Aulangossa sijaitsee kaksi golfkenttää. Aulangon näkötorni on yli sata vuotta vanha, jonka jykevä graniittinen muoto muistuttaa majakkaa. Kesäaikana näkötornissa käyminen kuuluu jokaisen kaupungissa vierailevan ehdottomiin käyntikohteisiin.

Usein kysytyt kysymykset kohteesta Hämeenlinna