Hotellit kaupungissa Lontoo (Englanti, Iso-Britannia)

  188 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
  197 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
  87 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 1. 133 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 2. 89 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
  87 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 3. 66 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 4. 97 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 5. 151 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 6. 198 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024

Hotellit kaupungissa Lontoo

Löydä uskomattoman halpoja hotelleja kohteessa Lontoo, Iso-Britannia. Hae ja vertaile majoitustarjousta löytääksesi halvimmat hinnat trivago-sivustolla

 • Löydä kaikki hotellit lähellä kohdetta Lontoo
 • Löydä halvin hotelli kohteesta Lontoo!
 • Varaa aina loistavaan hintaan!

Yksi suosituimmista (Hotels, Lontoo)

 • 713 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • 198 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
  192 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • 151 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • 105 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
  214 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
  76 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

LONTOO – TUHANSIEN TARINOIDEN KAUPUNKI

Lontoo on paitsi Englannin ja Yhdistyneiden kuningaskuntien pääkaupunki, myös Euroopan suurin metropoli, jonka alueella asuu yli viisitoista miljoonaa ihmistä. Lontoo on vilkas ja aktiivinen kaupunki täynnä kulttuuria ja historiaa, museoita ja illanviettopaikkoja. Eri kansalaisuuksien sulatusuunina tunnettu kaupunki yhdistelee mielenkiintoisesti perinteistä brittiläistä elämäntyyliä, jossa on helppo seikkailla yhden kaupungin sisällä tutustuen moniin eri maailmoihin.

Vaikka Lontoota ajatellessa mieleen tulevat kliseet karvahattuisista vartijoista, punaisista puhelinkopeista ja kello viiden teestä, on hauska huomata näiden pitävän oikeasti paikkansa. Lontoo on oma itsensä juuri sellaisena, kun olemme sen nähneet populaariviihteessä Harry Pottereista Sherlock Holmesiin. Ikonisessa kaupungissa Big Ben muistuttaa tuntien kulumisesta, punaisissa busseissa on kaksi kerrosta, Thames-joki virtaa voimakkaana ja Portobello Roadin talot ovat pastellinsävyisiä.

Lontoossa riittää tekemistä pidemmäksi aikaa, sillä pelkästään tärkeimpien nähtävyyksien näkemisessä menee oma aikansa. Museoita ja kulttuuririentojakin riittää niin paljon kuin ikinä jaksaa kiertää… ja kannattaa pitää mielessä että useimmat Lontoon museot ovat pääsymaksuttomia. Lontoo on myös hyvä matkakohde siksi, että siitä saa paljon irti pelkästään kävelemällä ja katselemalla – joka puolella on kaikkea mielenkiintoista ja suurkaupungin tunnelma on ainutlaatuinen. Jo pidennetyllä viikonloppumatkalla ehtii nähdä paljon, vaikka tekeminen metropolissa ei helposti loppuisi kesken.

Koska kaupunki on iso ja suosittu matkakohde, majoitusvaihtoehtoja löytyy runsaasti. Hotelli kannattaa valita siitä osasta kaupunkia, jossa todennäköisimmin tulee liikkumaan pitkien välimatkojen vuoksi. Hostellit ovat usein edullinen vaihtoehto, mutta isommalla porukalla matkaavalle huoneistohotelli voi olla kenties se paras vaihtoehto, mikäli hotellit eivät miellytä. Mainio valinta on esimerkiksi Studios2Let - North Gower Street , jonka modernit huoneistot sijaitsevat lähellä mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

KUNINKAALLISEN ELÄMÄN NÄYTTÄMÖ

Lontoo on kuningaskunnan pääkaupunki, ja pitkään kuninkaalliseen historiaan voi tutustua monissa osissa kaupunkia. Useat Lontoon nähtävyydet liittyvätkin jollain lailla kuninkaallisiin ja heidän tekemisiinsä.

Kuningatar asuu Buckinghamin palatsissa, jonka edustalla punaisiin pukuihin ja karvahattuihin pukeutuneiden vartijoiden vaihtoa tulee seuraamaan päivittäin valtavat määrät turisteja. Vahdinvaihto toimii erittäin tarkasti tiettyä koreografiaa käyttäen. Juhlapäivinä kuningattaren voi nähdä vilkuttavan palatsin parvekkeelta. Kuningattaren hovi sijaitsee kuitenkin näyttävässä St. Jamesin palatsissa lyhyen matkan päässä.

Tower of London –linna on paitsi hieno keskiaikainen linna myös paikka, jossa pääsee näkemään kuuluisat kruununjalokivet. Linnan vanhimmat osat ovat jo 1000-luvulta peräisin. Historiansa aikana se on toiminut niin kaupungin puolustamisessa kuin vankilanakin, mutta nykyisin se toimii museona. Linnan vieressä on yksi Lontoon kuuluisimmista silloista, näyttävä nostosilta Tower Bridge. Se on rakennettu samaan tyyliin Towerin linnan kanssa, vaikkakin vuosisatoja myöhemmin.

Westminster Abbey on yksi Lontoon tärkeimmistä kirkoista ja tunnettu erityisesti kuningasperheen kruunajaisista ja hautajaisista. Näyttävän, goottilaisen kirkon erikoisuutena on Poet’s Corner, jonne useat tärkeimmät englantilaiset kirjailijat ovat haudattu tai saaneet muistomerkin. Erityisesti Charles Dickensin hauta on usean matkaajan nähtävien asioiden listalla.

Westminsterin alueella on muutakin nähtävää, kuten kuuluisa The Palace of Westminster eli parlamenttitalo, jonka korkeassa tornissa olevaa tasatunnein lyövää kelloa kutsutaan Big Beniksi. Yöpyminen tällä alueella on hyvä vaihto, sillä lähistöllä on kävelymatkan etäisyydellä paljon nähtävyyksiä. Hotelli The Sanctuary House sijaitsee vain parin korttelin päässä parlamenttitalosta ja henkii vanhan ajan brittiläistä tunnelmaa.

NYKYPÄIVÄ EI OLISI SAMA ILMAN LONTOOTA

Lontoo on shoppailijalle lyömätön matkakohde. Kauppoja löytyy kaikkien makuun – Lontoon keskusta Oxford Street –ostoskatuineen ovat suosittuja, mutta mikäli kiikarissa on jotakin tiettyä, kannattaa tutustua eri kaupunginosien tarjontaan. Esimerkiksi Camden Town on vaihtoehtoväen suosiossa, sillä täältä löytyy niin klubeja, konserttipaikkoja sekä parhaat tatuointiliikkeet, bändipaidat kuin maiharitkin. Camden on erityisesti tunnettu musiikkiskenestään, jossa myös Hanoi Rocks oli suosionsa alkutaipaleella kovassa nosteessa. Shoreditch on tällä hetkellä yksi Lontoon tyylikkäimmistä kaupunginosista, joten trenditietoisimpien kannattaa suunnata tänne. Taitelijoiden ja suunnittelijoiden suosiossa oleva kaupunginosa on kovassa nosteessa, jossa tiiliseinät ovat toimineet muun muassa kuuluisan Banksyn töiden pohjana.

Covent Gardenin tori keskellä Lontoota on suosittu markkinapaikka, josta niin kaupustelijat kuin katutaiteilijatkin viihdyttävät kulkijoita. Aikoinaan Covent Garden oli yksi Lontoon suurimmista slummeista, mutta nykypäivänä mainio paikka tehdä halvat ostokset ja nauttia rennosta tunnelmasta.

Portobello Roadin tie viehättävässä Notting Hillin kaupunginosassa on tunnettu erityisesti lauantaisista antiikkimarkkinoistaan , jolloin katu täyttyy vanhan tavaran myyjistä ja niitä ostamaan tulleista ihmisistä. Täällä on kiinnostavaa käveleskellä kojujen välissä ja tehdä löytöjä - parhaat ja edulliset tuliaiset saattavat löytyä juuri täältä! Elokuvien ystäville löytyy myös mielenkiinnon kohteita, sillä esimerkiksi ikonisesta Notting Hill –elokuvasta tunnettu sininen ovi löytyy samaiselta kadulta. Jos Lontoo kutsuu loppukesästä, kannattaa suunnata Notting Hillin karvenaaliin, joka on yksi Lontoon tapahtumien kohokohdista.

LONTOO HURMAA VEHREYDELLÄÄN

Lontoo on tunnettu myös useista puistoistaan – kaupunki panostaakin puistoihin, jotka ovat yleisesti ottaen hyvin hoidettuja ja tarjoten miellyttävää vastapainoa hektiselle kaupunkikulttuurille. Hyde Park on varmasti Lontoon tunnetuin puisto, joka on mainio kohde vaikkapa päiväkävelylle tai piknikille. Hyde Park perustettiin jo 1500-luvulla kuninkaan metsästysalueeksi, mutta nykyisin se on kaunis virkistysalue, joka toimii myös suosittuna tapahtumapaikkana. Hyde Parkin erikoisuutena on Speakers’ Cornerin alue, jossa kuka tahansa voi pitää halutessaan puheen. Ihan vaatimattomia puheita täällä ei ole pidetty, sillä tilaisuutta ovat hyödyntäneet niin Marx, Lenin kuin Orwellkin. Puisto yhdistyy Kensingtonin puutarhoihin saman nimisen palatsin edustalla.

Alueella yöpymiseen hyvä valinta on esimerkiksi hotelli Thistle Kensington Gardens, joka sijaitsee aivan Hyde Parkin kupeessa. Varaa hyvissä ajoin, niin saat hyödynnettyä parhaat hotellitarjoukset.

Mielenkiintoinen Greenwichin kaupunginosa sijaitsee vähän syrjemmässä, mutta vierailun arvoinen kohde, sillä siellä kulkee aikavyöhykkeiden ja nollameridiaanin raja. Kuninkaallinen observatorio perustettiin jo vuonna 1675 , mutta nykyisin tieteellinen toiminta on siirtynyt muualle ja observatorio toimii museona.

Myös muusikkojen kaupunkina Lontoo on ehdoton. Brittiläinen musiikkikulttuuri on maailman tunnetuimpia, ja kaupunki onkin pullollaan erilaisia klubeja, jotka tarjoavat livemusiikkia. Sekä suuret kansainväliset yhtyeet että pienemmät vaihtoehtobändit voi tavata eri puolilla kaupunkia. Musiikkihistoria on kaikkialla läsnä. Käy lomasi lopuksi ottamassa kuva Abbey Roadin suojatiellä, sillä samaisella, jolla legendaarisen Beatlesin levynkansi aikoinaan kuvattiin.

Our top-rated cheap hotels in Lontoo

  Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • 175 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
  134 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
  Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • 130 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
  129 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • 246 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024

Usein kysytyt kysymykset kohteesta Lontoo