Hotellit kaupungissa Kuusamo (Pohjois-Suomi, Suomi)

  83 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
  111 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:kesä 2024
 1. 151 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:elo 2024
 2. 67 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:kesä 2024
 3. 103 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:kesä 2024
 4. 109 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:kesä 2024
 5. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 6. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 7. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 8. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

Hotellit kaupungissa Kuusamo

Löydä uskomattoman halpoja hotelleja kohteessa Kuusamo, Suomi. Hae ja vertaile majoitustarjousta löytääksesi halvimmat hinnat trivago-sivustolla

 • Löydä kaikki hotellit lähellä kohdetta Kuusamo
 • Löydä halvin hotelli kohteesta Kuusamo!
 • Varaa aina loistavaan hintaan!

Yksi suosituimmista (Hotels, Kuusamo)

 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • 109 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:kesä 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

“KUUSAMO, NYT KUTSUU MUA KUUSAMO”

Kuusamo, tuo pohjoissuomalainen kaupunki, joka ei sijaitse toisin kuin usein kuvitellaan Lapissa vaan Pohjois-Pohjanmaan koillisosassa. Vaikka monelle meistä Kuusamo-nimi tuo mieleen Dannyn ikivihreän kappaleen, kaupungissa on paljon muutakin. Kuusamo joka tapauksessa kutsuu, ja sieltä voi löytää rauhan – toki myös Rukan laskettelukeskuksen, Oulangan kansallispuiston mahtavat maisemat sekä suurpetokeskuksen.

Pohjois-Suomen kaunis luonto vaaroineen ja koskineen ja mahtavat ulkoilumaastot vetävät alueelle matkailijoita ympäri vuoden. Kuusamon kaupungin alue on laaja, johon mahtuu paljon kauniita luonnonkohteita. Kaupungissa olevista luonnonnähtävyyksistä merkittävimpiä ovat Oulangan kansallispuisto sekä Julma-Ölkyn kanjonijärvi, joka on tunnettu kallioistaan ja niistä löytyneistä maalauksista. Kalliomaalaukset ovat pohjoisimpia Suomesta löytyneitä. Järvellä voi osallistua ohjatuille veneretkille kesäisin ja talvella kalliomaalaukset voit nähdä järven jäältä.

Kaupungin vetonaulana toimivat myös villieläimet. Jos onni on myötä, voit nähdä niitä luonnossa mutta varmimmin se onnistuu Kuusamon suurpetokeskuksessa. Eräät keskuksen asukeista ovat valtakunnallisestikin tunnettuja, sillä esimerkiksi Juuso-karhun voit bongata palkitusta Miesten vuoro –dokumentista. Suurpetokeskuksessa pääset tutustumaan suomalaisiin petoeläimiin oppaan johdolla. Erityisesti karhuja keskuksessa on useita, mutta voit myös tutustua ilveksiin, kettuihin ja ahmoihin. Suupetokeskuksessa kannattaa vierailla kesäisin ja syksyisin, sillä talvisin kuten luonnossa myös keskuksessa majailevat karhut ovat talviunilla.

Kuusamossa on helppo viihtyä mihin vuoden aikaan tahansa. Vaikka Rukan hiihtokeskus on alueen vetovoimaisimpia tekijöitä, on kaupungin laajalla alueella myös muita yöpymis- ja ajanviettovaihtoehtoja. Kuusamon Tropiikki on viihtyisä ja monipuolinen kylpylähotelli, joka sijaitsee vartin ajomatkan päässä Rukalta. Hotellista löytyy harmoninen kylpyläosasto, jossa viihtyy koko perhe. Monet porealtaat ja saunat rentouttavat, ja Harmony Spa -hyvinvointiosastolla voit nauttia erilaisista hieronnoista ja hoidoista. Riemukas vesiliukumäki ja lastenallas varmistavat lapsienkin viihtyvyyden. Talvella ulkoilu onnistuu mainiosti hotellin ympäristössä, kun hiihtoladuille voi lähteä aivan hotellin pihasta.

RUKATUNTURI – VAARA SINERTÄVÄ

Rukatunturi ja sen yhteydessä oleva monipuolinen hiihtokeskus sijaitsee siis Kuusamon kaupungin alueella. Nimestään huolimatta Ruka ei ole tunturi vaan puoli kilometriä korkea vaara. Tunturi määritelmähän on, että sen tulisi ulottua puurajan yläpuolelle. Pohjoismaisten hiihtolajien eli maastohiihdon ja mäkihypyn sekä kumparelaskun maailmancupin osakilpailut järjestetään Rukalla. Hiihtokeskuksessa järjestetään myös monia muita tasokkaita kilpailuja, jotka vetävät alueelle paljon ihmisiä ja joiden aikana hotellit täyttyvät nopeasti. Kuusamo onkin monen menestyneen talviurheilijan kotikaupunki.

Ruka on yksi Suomen suosituimmista laskettelukeskuksista ja sen monipuoliset rinteet ja erinomaiset palvelut houkuttelevat viettämään mukavan loman. Laskettelurinteitä on yli kolmekymmentä, jotka ovat auki yli puolet vuodesta. Eritasoisista rinteistä löytyy jokaiselle laskijalle sopiva, sekä vasta-alkajat että hurjapäät viihtyvät varmasti. Tasokkaat hiihtokoulut auttavat tarvittaessa ja varusteet voi vuokrata paikan päältä.

Talviurheilulajien ystäville Ruka tarjoaa paljon vaikka ei rinteissä viihtyisikään. Hyvin hoidettuja maastohiihtolatuja alueelta löytyy runsaasti, ja osa niistä on valaistuja, joten hiihtämään ei tarvitse ehtiä lyhyiden talvisten päivien aikana. Latujen varsilla on myös kahviloita, joissa voi piipahtaa hiihtoreissun aikana vaikkapa kuumalla kaakaolla. Lumikengillä käveleminen onnistuu järjestettyjen ryhmien kanssa tai yksikseen, ja niiden avulla pääsee paikkoihin, joihin hiihtoladut eivät vie. Revontulien ihaileminen koskemattoman luonnon keskellä on unohtumaton kokemus.

Kesällä Rukalla pääsee nauttimaan erityisesti monipuolisista vaellusreiteistä, mutta alueella on myös mahdollisuus harrastaa esimerkiksi maastopyöräilyä. Kuusamon alueella on monta sataa kilometriä, tasoltaan vaihtelevia ja viitoitettuja pyöräilyreittejä. Alueen korkeuserot tuovat pyöräilyyn lisähaastetta mutta myös mielenkiintoa. Rukalta voi myös vuokrata pyöriä, joten harrastuksen aloittamiseen ei tarvita omia varusteita. Kesäisin oiva aktiviteetti on Suomen pisin kesäkelkkarata, jota pitkin pääsee huristelemaan alas rinnettä haluamaansa vauhtia.

ERÄMAA KUTSUU

Oulangan kaunis kansallispuisto sijaitsee Kuusamon ja Sallan kuntien alueella. Kansallispuiston kaunis metsämaisema, jääkauden muokkaama maasto ja kuohuvat kosket ovat Suomen kauneimpia. Kansallispuiston tunnetuin vaellusreitti on Suomen suosituin vaellusreitti Karhunkierros. Reitin lähtöpisteitä on useita, ja Kuusamon Ristikalliolta aloitettaessa reitin pituus on 80 kilometriä. Karhunkierroksen kiertäminen kokonaan vaatii monta päivää. Matkan varrella sijaitsee useita autiotupia, joissa voi yöpyä ilmaiseksi, kunhan vain ottaa muut kulkijat huomioon. Reitiltä löytyy myös monia muita levähdys- ja tulentekopaikkoja ja monet joet voi ylittää sieviä riippusiltoja pitkin. Osan reittiä voi halutessaan edetä melomalla.

Kansallispuiston leirintäalue sijaitsee Kuusamon puolella puistoa. Kiutakönkään kaunis ja kuuluisa koski sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä leirintäalueelta, joten sieltä käsin kosken ihaileminen onnistuu mainiosti. Pieni karhunkierros on 12 kilometriä pitkä, ja sopii hyvin reippaaksi päiväreissuksi. Muitakin vaihtoehtoja on, jokaiselle löytyy varmasti sopivan pituinen päivämatka.

Kuusamosta löytyy muutakin - kokeile vaikka koskenlaskua tai melomista alueen monissa koskissa ja muissa vesistöissä. Mahdollisuuksia löytyy rauhallisimmista reissuista hurjempiin laskuihin, sillä vaihtoehtoja on useita. Rukalta löytyy frisbeegolfaaijille oma DiscGolfPark, jossa on kokonainen 18-väyläinen rata. Tavallisesta golfista enemmän pitäville on olemassa myös Kuusamo Golfin upeissa maisemissa oleva täysimittainen golfkenttä lähellä kaupungin keskustaa.

RUKAN MONIPUOLISET PALVELUT

Kaupunkiin tulevat matkailijat etsivät lähinnä luonnon rauhaa ja hiljaisuutta. Vaikka Kuusamon keskustasta löytyy monipuolisia palveluita ja kauppoja, kaupungin viihde-elämä on keskittynyt pääasiallisesti Rukan alueelle. Rukalta löytyvätkin monipuoliset hotellit ja niiden yhteydessä olevat yökerhot ja ravintolat, joissa on tarjolla monipuolisesti ilta- ja yöelämää.

Rukan rinteiden alapuolella on kävelykylä, jonka yhteydessä on perinteisten hiihtokeskuksen palveluiden lisäksi myös useita ravintoloita ja hotelleja. Alueella on myös monenlaisia kauppoja ja matkamuistomyymälöitä ja jopa kauppakeskus: kaikki tarvittava löytyy lyhyen kävelymatkan säteellä.

Yöpyminen Rukan kävelykylässä käy mainiosti esimerkiksi Rantasipi Rukahovissa. Rantasipi Rukahovi on oiva koko perheen hotelli, jossa majoitus sujuu näppärästi ympäri vuoden joko itse hotellissa tai rivitalohuoneistoissa hotellin lähettyvillä. Huoneistoja on erikokoisille porukoille ja niihin kuuluvat kaikki palvelut: se on mukava vaihtoehto erityisesti perheille tai kaveriporukoille. Omissa keittiöissä voi vaikka kokata, lähistöltä löytyy myös ruokakauppoja.

Halpa vaihtoehto Rukalla yöpymiseen on esimerkiksi mökki tai hostelli, kuten Motel Willis West. Erityisesti tapahtumien aikaan kaupungin yöpymispaikat kannattaa varata ajoissa. Tarkastamalla hotellitarjoukset säännöllisesti löydät parhaat vaihtoehdot.

Usein kysytyt kysymykset kohteesta Kuusamo