Hotellit kaupungissa Pärnu (Pärnu, Viro)

  Hotellit kaupungissa Pärnu

  Löydä uskomattoman halpoja hotelleja kohteessa Pärnu, Viro. Hae ja vertaile majoitustarjousta löytääksesi halvimmat hinnat trivago-sivustolla

  • Löydä kaikki hotellit lähellä kohdetta Pärnu
  • Löydä halvin hotelli kohteesta Pärnu!
  • Varaa aina loistavaan hintaan!

  PÄRNU – VIRON KYLPYLÄKAUPUNKI

  Viron oma aurinkoranta Pärnu sijaitsee eteläisen naapurimaamme lounaisosassa Itämeren rannalla. Kaupunki on tunnettu erityisesti kylpylöistään, mutta sen lauha ilmasto yhdistettynä pitkään ja puhtaaseen hiekkarantaan on vetänyt kaupunkiin turisteja jo pari sataa vuotta.

  Pärnu on pitänyt Viron virallisen kesäpääkaupungin titteliä vuodesta 1996, sillä Viron valtion hallinto siirtyy kesien ajaksi Tallinnan sijasta Pärnuun. Nimi on osuva myös vertauskuvallisesti, sillä hallinnon lisäksi Pärnun kesä on pullollaan lomalaisia, jotka tulevat viettämään aikaa kaupungin kuuluisille kauniille hiekkarannoille ja erilaisiin kylpylöihin. Myös talvella kaupunki on hyvä vierailukohde, koska monet hotellit ja kylpylät pysyvät auki ympäri vuoden.

  Pärnun kaupunki perustettiin vuonna 1251, mutta alueen historia ulottuu aina 11 000 vuoden taakse. Kaupungin värikkääseen historiaan mahtuu mielenkiintoisia vaiheita kuten tärkeä hansakaupungin asema Itämerellä sekä aika Ruotsin ja Venäjän vallan alla. Pärnun museossa voi tutustua alueen historiaan tarkemmin aina esihistoriallisista ajoista neuvostokauteen.

  Vanhan kaupungin katukuvaa värittävät kauniit puiset talot, joista vanhimmat säilyneet ovat 1600-luvulta. Keskustan alueelle ovatkin keskittyneet kahviloiden lisäksi myös kaupungin parhaimmat ostosmahdollisuudet. Alueen nähtävyyksistä tärkeimpiä ovat 1797 valmistunut kaunis Raatihuoneentalo ja kaupungin vanhin rakennus Punainen torni, joka on säilynyt hansakaupungin keskiaikaisesta kaupunkilinnoituksesta. Torni rakennettiin vankitorniksi 1400-luvulla, mutta on historiansa aikana toiminut eri tarkoituksissa kuten varastona ja kaupunginarkistona. Jekaterinan kirkko on erittäin kaunis ortodoksinen barokkikirkko, joka rakennettiin jo vuonna 1768 Venäjän keisarinna Katariina II:n käskystä.

  Ydinkeskustassa on paljon viehättäviä kahviloita eli kohvikeja, joiden kävelykaduille levittäytyvillä terasseilla on mukava istuskella. Kuten Ultra Bra laulaa, myös sinulla voi olla muutaman päivän kuluttua olla oma kantakohvik ja siellä kantapöytä. Kahvilat ja ravintolat ovatkin keskittyneet lähinnä ydinkeskustaan tai rannalle, joka sijaitsee reippaan kävelymatkan päässä keskustasta. Pyöräily on hyvä tapa liikkua paikasta toiseen, mutta tarvittaessa myös taksilla pääsee helposti ja nopeasti. Pyörän vuokraaminen on suosittu ajanviettotapa kaupungissa, ja oiva keino tutustua kaupunkiin onkin pyörän selästä.

  PUHTAITA HIEKKARANTOJA, KAUNISTA ARKKITEHTUURIA

  Pärnu ja sitä ympäröivä lahti ovat kuuluisia hiekkarannoistaan. Ranta onkin kaupungin tärkein vetonaula yhdessä kylpylöiden kanssa. Pärnun purjehdusseura Jahtklubi perustettiin jo vuonna 1906 ja purjehdusta harrastetaan alueella edelleen paljon. Purjehduskerhon satama sijaitsee Pärnujoen suulla.

  Pärnun hiekkaranta on pitkä ja puhdas. Rannalla voi viettää aikaansa monella eri tapaa, ja tavallisimpien auringonoton ja uimisen lisäksi erilaiset pelit ja leikit ovat suosittuja. Hurjapäät voivat kokeilla vesihiihtoa tai –skootteria. Veden ollessa matalaa, se myös lämpenee nopeasti ja matalassa rantavedessä lapsetkin voivat polskia. Naisille on varattu oma ranta-alue, jossa myös rajattoman rusketuksen ottaminen sujuu miellyttävästi. Läheltä löytyy monenlaisia palveluita: ravintoloita, kahviloita ja erilaisia kioskeja on paljon. Rannan ympäristössä on monia hotelleja, joten rantaelämää kaipaavalle alueelle majoittuminen on hyvä vaihtoehto - hotellimatka Pärnussa on mukava koko perheelle. Hiekan jälkeen alkaa kaunis rantapromenadi, jossa on miellyttävä kävellä tai vaikkapa rullaluistella ja nauttia kesäkaupungin elämästä. Yöelämästä kiinnostuneille alue tarjoaa myös monia yökerhoja.

  Rannapark eli rantapuisto sijaitsee kaupungin ja hiekkarannan välimaastossa. Puisto on perustettu jo vuonna 1882 ja on eräs kaupungin viehättävimpiä paikkoja. Yksi kaupungin kauneimmista rakennuksista on Ammende Villa. Rantapuiston kupeessa sijaitsevassa näyttävässä Art Nouveau -huvilassa toimii neljän tähden hotelli ja ravintola. Vaikka hotellissa ei aikoisi yöpyä, se on näkemisen arvoinen myös ulkoapäin. Rannan ja keskustan välissä olevalta alueelta löytyy myös muita kauniita rakennuksia, sillä alue on erittäin hurmaavaa seutua vaikkapa iltakävelylle. Monet kaupungin pitsihuvilat toimivat nykyisin hotelleina.

  Yksi Pärnun merkittävimmistä nähtävyyksistä on Tallinnan portti, joka on peräisin 1600-luvulta ja joka johdattaa kulkijat ranta-alueelle. Barokkityylinen portti oli aikoinaan osa kaupunkia kiertävää linnoitusjärjestelmää. Portin ylätasanteella on kesäisin terassikahvila ja sitä ympäröivä puisto on erittäin sievä vesialueineen ja suihkulähteineen. Se onkin ainoa jäljellä oleva osa kaupunkia ympäröineestä vallihaudasta.

  Rannalla kävellessä kannattaa suunnata aallonmurtajalle. Aallonmurtajia on kaksi, mutta erityisesti hiekkarannan puolella oleva on muodostunut tärkeäksi maamerkiksi. Keisarinna Katariina II:n käskystä Pärnujoen suulle rakennettiin vuonna 1769 hirsiset aallonmurtajat, jottei hiekka kasaantuisi joen suulle. Uudet kiviset aallonmurtajat rakennettiin vajaa sata vuotta myöhemmin. Matkaa rannalta aallonmurtajan päähän on yli kaksi kilometriä. Tarina kertoo, että jos rakastettunsa kanssa kävelee päähän asti pitäen kättä koko ajan kädessä, pysyy loppuelämänsä yhdessä. Siinä on omat haasteensa, kivet voivat olla liukkaita ja välillä nousuvesi peittää ne kokonaan alleen.

  KYLPYLÖIDEN YSTÄVIEN KESTOSUOSIKKI

  Pärnun kylpylähotellit ovat tasokkaita ja niistä saa monenlaisia hemmotteluhoitoja - kaupunkiin on saapunut ihmisiä nauttimaan erilaisista hoidoista jo lähes kahden sadan vuoden ajan. Kaupungin kylpylätoiminta alkoi jo vuonna 1838. Pärnun mutakylpylän kaunis rakennus on 1920-luvulta ja mutakylvyt ovat edelleenkin erittäin suosittuja matkailijoiden keskuudessa. Nykyisin näyttävässä uusklassisessa rakennuksessa rannan lähettyvillä toimii kylpylähotelli Hedon Spa. Sen kylpylä jatkaa Pärnun mutakylpylän historiaa tarjoten edelleen mutahoitoja monen muun kauneushoidon lisäksi.

  Tervise Paradiis on hyvä paikka viettää koko perheen yhteinen kylpyläloma, koska siellä yhdistyvät vesipuiston monet hurjat liukumäet ja erilaisten saunojen ja kylpylähoitojen maailma. Hotelli sijaitsee ihan kaupungin uimarannan lähettyvillä, lomamatkaan voi siis erittäin helposti yhdistää kylpyläloman lisäksi rantaloman! Rannan lähettyvillä sijaitsee myös Rannahotell, jonka funktionalistinen arkkitehtuuri on mielenkiintoinen ja rakennus näyttävä myös ulkoapäin. Sisältä löytyy hotellin lisäksi tasokas ravintola.

  Pärnussa riittää tapahtumia ympäri vuoden. Kesäaikana kaupungissa on monenlaisia ulkoilmajuhlia kuten konsertteja ja erilaisia musiikkifestivaaleja. Tärkeä tapahtuma on aina kesäkuussa, kun Tallinna luovuttaa kesäpääkaupungin kunnian Pärnulle, ja sen yhteydessä olevasta ulkoilmakonsertista tulee nauttimaan runsas määrä ihmisiä. Hansapäivät ovat kunnianosoitus kaupungin historialle, ja silloin pääsee tutustumaan keskiaikaiseen elämänmenoon, ruokaan ja viihteeseen. Kesäisin kaupungissa järjestetään myös kansainvälinen dokumentti- ja antropologisen elokuvan festivaali. Kylmimpinä kuukausina tapahtumat siirtyvät sisätiloihin, jolloin järjestetään esimerkiksi erilaisia konsertteja.

  Pärnu on Pärnunmaan maakunnan pääkaupunki, mutta maakunnasta löytyy paljon muutakin nähtävää. Matkailu alueella on antoisaa, ja monella onkin rannikolla oma mökki. Pärnusta käsin voi tehdä reissun vaikkapa viehättävälle Kihnun saarelle, jonne vie avoveden aikaan laivat Pärnun satamasta.