Hotellit kaupungissa Tallinna (Harju, Viro)

  99 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 1. 66 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 2. 58 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 3. 48 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 4. 74 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
  95 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
  48 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 5. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 6. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 7. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

Hotellit kaupungissa Tallinna

Löydä uskomattoman halpoja hotelleja kohteessa Tallinna, Viro. Hae ja vertaile majoitustarjousta löytääksesi halvimmat hinnat trivago-sivustolla

 • Löydä kaikki hotellit lähellä kohdetta Tallinna
 • Löydä halvin hotelli kohteesta Tallinna!
 • Varaa aina loistavaan hintaan!

Yksi suosituimmista (Hotels, Tallinna)

 • 74 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
  54 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • 96 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • 49 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • 75 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • 49 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
  45 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
  57 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • 44 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024

TALLINNA – MONIEN KASVOJEN KAUPUNKI

Viron kaunis pääkaupunki Tallinna sijaitsee merellisen lauttamatkan päässä Helsingistä etelään. Naapurimme pääkaupunki on paljon muutakin kuin paikka ostaa edullista olutta: Tallinna on kaunis, monipuolinen, kansainvälinen ja mielenkiintoinen kaupunki, jossa riittää tekemistä useammaksi lomapäiväksi. Kaupungista löytyy kaikkea, mitä matkailija voi lomaltaan toivoa – historiaa, kulttuuria, mahtavat ostos- ja yöelämämahdollisuudet sekä erittäin hyvä ravintolatarjonta.

Tallinna on nostanut imagoaan selkeästi viime vuosina, muuttuen itäblokkihenkisestä kaupungista trendikkääksi eurooppalaiseksi pääkaupungiksi. Vaikka se on edelleen tärkeä historiallinen kaupunki, se on myös yllättävän moderni ja trendikäs. Unohda suomalaiset karaokebaarit ja nauti maukkaista käsityöoluista ja herkullisesta ruoasta kaupungin laadukkaissa ja viehättävissä pubeissa ja ravintoloissa. Suomalaisille hintataso on edelleen edullinen, joten pienemmälläkin rahasummalla pääsee nauttimaan maukkaista herkuista.

Vaikka Tallinna on suosittu päiväristeilykohde, se on monipuolinen matkakohde myös vähän pidemmälle lomalle. Jo parin päivän reissulla ehtii nauttia sekä historiallisen kaupungin keskiaikaisesta ilmapiiristä mutta myös muista kaupunginosista, jotka luovat viikonloppureissulle mainiot puitteet. Loistavat hotellit, hostellit ja muut majoitusmahdollisuudet varmistavat vierailijoiden viihtyvyyden : Tallinnassa kannattaa ehdottomasti siis satamassa pyörähtämisen sijaan viettää ainakin yksi hotelliyö!

Suomalaiset ovat jo kauan tulleet Viroon nauttimaan kylpylälomista. Rentoutumista kaipaavan ei tarvitse lähteä Pärnuun asti, sillä myös Tallinnassa on oivia vaihtoehtoja. Hyvä valinta kylpylälomalle on hotelli Tallink Spa and Conference. Kokous- ja kylpylähotelli sijaitsee lähellä satamaa ja vanhaakaupunkia, ja sen Aqua Spa -kylpylässä on useita altaita ja saunoja, joissa rentoutuminen onnistuu varmasti.

KESKIAIKAISEN KAUPUNGIN ROMANTTINEN TUNNELMA

Tallinnalla on pitkä historia, jonka alueelta on löydetty merkkejä asutuksesta jopa viiden tuhannen vuoden takaa. 1200-luvulla Tallinnan merkitys tärkeänä kauppakaupunkina alkoi kasvaa, kun se liittyi Hansaliittoon. Loistava sijainti mahdollisti kaupungin kehittymisen ja Tallinna on historiansa aikana kuulunut monen eri valloittajan alaisuuteen, mutta viimeiset vuosikymmenet se on ollut itsenäisen Viron pääkaupunki. Kaupungin nykyinen nimi on peräisin tanskalaisten valloituksen ajalta, sillä nimi Tallinna uskotaan olevan lyhenne tanskalaisten kaupunkia tarkoittavasta sanasta Taanilinna.

Kaupungin pitkän historian havinaa pystyy tuntemaan erityisesti kaupungin vanhan osan kapeilla kaduilla. Vanhaakaupunkia ympäröi lähes kahden kilometrin matkalta vankat keskiaikaiset muurit, joita koristavat monet punakattoiset tornit. Muurien sisäpuolelta voi löytää monia pieniä kirkkoja, mukulakivisiä kujia, pieniä viihtyisiä sisäpihoja, kivijalkaputiikkeja ja taidegallerioita. Tallinnan vanhakaupunki on kansainvälisesti huomioitu, sillä se on Unescon maailmanperintökohteiden listalla.

Vanhankaupungin sydän on pastellisävyisten talojen ympäröimä Raatihuoneentori, jonka keskellä seisoo vanha ja näyttävä, jo 1300-luvulla rakennettu raatihuone. Parhaiten keskiaikaiseen tunnelmaan pääsee virittäytymään raatihuoneen sisällä olevassa ravintolassa, jossa voi nauttia aitoa hirvenlihakeittoa suoraan savimukista pelkässä kynttilänvalossa - nykyajan murheet unohtuvat varmasti. Paras asia Tallinnassa onkin juuri keskiaikaisen miljöön ja nykyaikaisen eurooppalaisen tunnelman yhdistelmä.

Vaikka vanhakaupunki tuntuu nykyisin yhtenäiseltä alueelta, se koostuu kahdesta osasta: raatihuoneen ympäristössä olevasta alakaupungista ja ylemmästä osasta linnoituksineen. Yläkaupunki on nimeltään Toompean eli tuomiopään mäki, joka on saanut nimensä sen päällä olevan tuomiokirkon mukaan. Mäellä on useita kauniita rakennuksia, kuten valtava ortodoksinen Aleksanteri Nevskin katedraali ja historiallinen Toompean linna, jossa nykyisin kokoontuu Viron parlamentti. Mäeltä on hieno näkymä alas kaupunkiin ja merelle. Vaikka yläkaupungissa on useampiakin näköalapaikkoja, Kohtu-kadun päästä löytyy kaupungin paras näköala: täältä katsoen näkee satamaan ja kaikki kaupungin siluettia halkovat monet kirkontornit.

Majoitus vanhankaupungin tuntumassa on hyvä vaihtoehto, sillä tärkeimmät nähtävyydet ovat kävelymatkan etäisyydellä. Hotelli L’Ermitage sijaitsee kaupunginmuurien ulkopuolella, mutta silti ydinkeskustassa ja lyhyen matkan päässä nähtävyyksistä. Rauhallisen hotellin huoneet on sisustettu tyylikkäästi ja rentoutua voi suomalaisessa saunassa. Paras tarjous löytyy, kun varaat hotellit hyvissä ajoin ennen aiottua matkaa.

KALAMAJAN JA TELLISKIVEN TRENDIKKÄÄT ALUEET

Tallinna on kuitenkin muutakin kuin vanhan kaupungin keskusta ja keskiaikaiset kujat, ja viikonloppureissulla ehtii hyvin tutustua vanhankaupungin ulkopuolella oleviin alueisiin. Lyhyen raitiovaunumatkan päässä keskustasta oleva Kalamajan alue on yksi Tallinnan tyylikkäimmistä naapurustoista. Puisesta arkkitehtuuristaan tunnettu Kalamaja oli ennen työväen asuinaluetta, mutta siitä on vähitellen kehittynyt moderni ja nuorekas kaupunginosa. Vanhat viehättävät puutalot ovat kokeneet uudistuksen ja nyt niissä toimii erilaisia kahviloita ja pieniä putiikkeja. Erityisen tunnettu kaupunginosa on ravintolakulttuuristaan – tule tänne vaikka illalliselle ja nauti puisten talojen tunnelmasta.

Telliskiven luova keskus löytyy Kalamajan alueelta. Se on vanhoihin tehdasrakennuksiin rakennettu kompleksi, josta löytyy niin kahvilat, vintageliikkeet kuin viikonloppuiset kirpputoritkin. Lisäksi täällä järjestetään erilaisia tapahtumia kuten konsertteja ja festivaaleja, joihin kokoontuu paljon ihmisiä nauttimaan rennosta ja kansainvälisestä tunnelmasta.

Myös yöpyminen onnistuu Kalamajan alueella, sillä täältä löytyy esimerkiksi useampikin huoneistohotelli sekä hostelli. Hyvä vaihtoehto on Kalamajan kupeessa sijaitseva hotelli PK Ilmarine, joka on rakennettu alueelle tyypilliseen tapaan vanhaan teollisuusmiljööseen mutta remontoitu kokonaan uuteen uskoon. Vaativammallekin matkaajalle sopiva hotelli sijaitsee lähellä vanhaakaupunkia, tarjoten monipuolisia ja laadukkaita palveluita.

Tallinnasta löytyy kuitenkin vielä sitä nostalgista neuvostoliittolaista rappioromantiikkaa. Paras paikka ihastella auringonlaskua on kiivetä valtavan neuvostokompleksin Linnahallin päälle, josta avautuu upeat maisemat merelle. Sataman taakse laskeva aurinko valaisee maailman punaisellaan ja tunnelma on äärimmäisen rauhoittava.

KAUPUNGIN LUKEMATTOMAT AJANVIETTOTAVAT

Tallinna on pullollaan mielenkiintoisia museoita ja kulttuurimahdollisuuksia, joissa voi tutustua sekä paikalliseen historiaan ja kulttuuriin että kansainvälisen tason taidenäyttelyihin. Museot ja niiden vaihtuvat näyttelyt kutsuvat käymään ja erilaiset tapahtumat vetävät kaupunkiin väkeä ympäri Baltiaa ja Pohjoismaita. Kulttuuritapahtumia löytyy laidasta laitaan, joista yksi tunnetuimpia on joka viides vuosi järjestettävät kansainväliset Laulujuhlat, jotka tuovat kaupungin täyteen laulukuoroja eri maista.

Kumu Kunstimuuseum on Baltian suurin taidemuseo ja pelkästään rakennuksena jo näkemisen arvoinen : lasinen kontrasti vanhan kaupungin pastellinsävyisille rakennuksille. Museo on taiteen ystäville ehdoton vierailukohde, sillä se on valittu myös aikoinaan parhaimmaksi eurooppalaiseksi museoksi. Se sisältää monipuolisesti virolaista taidetta aina 1700-luvulta alkaen. Viron taidemuseoon kuuluu Kumun lisäksi myös kolme muuta museota, jotka esittelevät pääasiassa vanhempaa taidetta.

Tallinnasta löytyy lisäksi useita tiettyyn aihepiirin keskittyneitä museoita. Rocca al Maren ulkoilmamuseossa pääsee nauttimaan luonnonrauhasta ja Viron historiallisessa museossa sukelletaan vanhaan aikaan. Merenkulusta kiinnostuneiden suosikkikohde on Lentosatama, joka on vanhaan vesilentokonehalliin rakennettu tyylikäs ja moderni merimuseo. Museo on mielenkiintoinen paikka tutustua Viroon merivaltana sekä erilaisiin laivoihin ja hylkyihin.

Tallinna on myös shoppailijalle mahtava lomakohde, sillä Tallinnasta löytyy paljon erilaisia ostosmahdollisuuksia. Vanhassakaupungissa on paljon pieniä kivijalkamyymälöitä, turistikauppoja ja käsityöliikkeitä, mutta parhaat ja halvat ostokset tehdään vanhankaupungin muurien ulkopuolella sijaitsevissa ostoskeskuksissa. Monet hotellit löytyvät ostoskeskusten yhteydestä, joten lomailun ja ostosten tekemisen saa helposti yhdistettyä. Yksi sellaisista on pitkäaikainen suosikkikohde hotelli Sokos Viru, jonka massiivinen siluetti hallitsee maisemaa. Se on myös hyvä valinta sijainniltaan, sillä hotelli sijaitsee lähellä sekä satamaa että vanhaakaupunkia. Kulkeminen täältä käy helposti ympäri Tallinnaa, sen monia näyttäviä kaupunginosia ja vanhankaupungin katuja. Yövyitpä kuitenkin missä vain, lomasi tulee varmasti olemaan onnistunut.

Our top-rated cheap hotels in Tallinna

 • 110 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • 73 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • 60 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • 73 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • 51 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • 47 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

Usein kysytyt kysymykset kohteesta Tallinna