Hotellit kaupungissa Barcelona (Katalonia, Espanja)

 1. 114 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 2. 160 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
  404 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 3. 166 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
  126 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:elo 2024
  145 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:elo 2024
  115 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 4. 154 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 5. 122 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 6. 180 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:elo 2024

Hotellit kaupungissa Barcelona

Löydä uskomattoman halpoja hotelleja kohteessa Barcelona, Espanja. Hae ja vertaile majoitustarjousta löytääksesi halvimmat hinnat trivago-sivustolla

 • Löydä kaikki hotellit lähellä kohdetta Barcelona
 • Löydä halvin hotelli kohteesta Barcelona!
 • Varaa aina loistavaan hintaan!

Yksi suosituimmista (Hotels, Barcelona)

 • 183 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 • 167 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
  137 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 • 172 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 • 117 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024

BARCELONA – KATALONIAN VÄRIKÄS PÄÄKAUPUNKI

Barcelona, tuo mielenkiintoinen ja rempseä Katalonian pääkaupunki, on mainio vaihtoehto jokaiselle matkailijalle. Barcelonasta löytyy kaikkea mitä ihminen lomaltaan voi kaivata: rantaa ja aurinkoa, mielenkiintoista arkkitehtuuria, historiaa, kulttuuria, hyvää ruokaa ja viiniä ja mahtavat shoppailu- ja yöelämämahdollisuudet.

Barcelona on Espanjan toiseksi suurin kaupunki, mutta sinne matkustaessa on hyvä muistaa, että ollaan kuitenkin Katalonian puolella. Katalonian itsehallintoalue sijaitsee Espanjan koillisosassa. Se eroaa muusta Espanjasta niin kielellisesti kuin kulttuurillisesti, vaikka onkin tiukasti sidoksissa Espanjaan pitkän yhteisen historiansa vuoksi. Kataloniassa puhutaan kuitenkin katalaanin kieltä, joka on paikallisille erityinen ylpeydenaihe.

Vaikka Barcelona on tunnettu rantakaupunkina, se on erittäin monipuolinen kaupunki myös kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille. Barcelona on vanha kaupunki ja sen historiaan mahtuu tarinoita aina Hannibalin norsuista alkaen. Kaupunki on toiminut maailmannäyttelyiden ja kesäolympialaisten pitopaikkana, ja kuuluisat taiteilijat ja arkkitehdit kuten paikallinen Antoni Gaudí, Pablo Picasso ja Joan Miró ovat vaikuttaneet täällä.

Kaupunki on suosittu matkakohde, joten yöpyminen käy mukavasti kaupungin lukuisissa majapaikoissa eri puolilla kaupunkia. Jokainen löytää varmasti omaan tarpeeseensa parhaiten sopivat hotellit ja hostellit, isommalla porukalla liikkuessa mainio vaihtoehto on myös huoneistohotelli.

LA RAMBLA JA VANHAN KAUPUNGIN KUJAT

Barcelona on vilkas kaupunki, ja La Rambla on paras paikka kokea kaupungin eloisuus. Pitkä, monesta kadunpätkästä koostuva puistokatu on täynnä elämää : ihmiset kulkevat täällä katutaiteilijoiden, kaupustelijoiden ja kukkakauppiaiden välissä. Katu on täynnä vilinää ja elämää, ollen hyvä paikka tavata paikallista rentoa elämänmenoa ja ostaa halvat tuliaiset kotiin vietäväksi. Pidä kuitenkin lompakosta kiinni, sillä katu on yksi kaupungin todennäköisimmistä paikoista tulla taskuvarastetuksi.

La Rambla alkaa Plaça de Catalunyalta eli Katalonian aukiolta. Aukio rajaa samalla kaupungin sekä keskiaikaiseen ja sokkeloisempaan että uudempaan ruutukaavoitettuun osaan. Rambla päättyy rantaan, jossa Kolumbuksen patsas ottaa tulijat vastaan ja viehättävä rantabulevardi huojuvine palmuineen reunustaa huviveneiden täplittämää vanhaa satamaa.

Puistokadun molemmin puolin sijaitsee kaupungin keskusta, ja vanhin osa Barcelonaa. Sokkeloisen Barri Gòticin katujen varsille mahtuu lukematon määrä kauniita kirkkoja ja pieniä aukioita, joille voi istahtaa juomaan vaikka lasillisen sangriaa. Alueella on myös monet nähtävyydet kuten 1300-luvulla rakennettu tuomiokirkko ja Barcelonan ja Katalonian hallinnolliset rakennukset.

Toisella puolella Ramblaa on El Ravalin vaihtoehtoisempi kaupunginosa, joka on kiinnostava erityisesti kulttuurista ja katutaiteesta kiinnostuneille matkaajille. Alueelta löytyy paljon mielenkiintoisia kauppoja erityisesti persoonallisemmasta tyylistä pitävälle. El Ravalissa sijaitsee myös Museu d’Art Contemporani de Barcelona eli nykytaiteen museo ja nykykulttuuriin keskittynyt keskus CCCB, jossa pidetään erilaisia vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Vanhassa kaupungissa Ramblan ympärillä on valtava määrä erilaisia yöpymispaikkoja, joten jokaiselle löytyy sopivat hotellit - Yövy vaikka hotelli NH Barcelona Eixamplessa. Alue on sijainniltaan hyvä, sillä tärkeimmät nähtävyydet ovat vain kävelymatkan päässä.

ANTONI GAUDÍN MIELIKUVITUKSELLINEN ARKKITEHTUURI

Barcelona on tunnettu ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan, erityisesti mahtavan Antoni Gaudín töiden vuoksi. Hänen tyylilleen tunnusomaista on erityisesti monimutkaisiset, värikkäät ja mielikuvitukselliset, lähes surrealistiset rakennukset, jotka viehättävät kaikessa monimutkaisuudessaan. Gaudín suunnittelemia rakennuksia kaupungista löytyy useita. Tunnetuin niistä on yksiselitteisesti valtava roomalaiskatolinen kirkko Sagrada Família, mutta muita tärkeitä kohteita kaupungissa ovat esimerkiksi Güellin värikäs puisto ja kaksi näyttävää asuinrakennusta Casa Mila ja Casa Batlló. Gaudín suunnittelemat rakennukset kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon.

Güellin värikkäillä kaakeleilla koristeltu puisto on yksi Gaudín tärkeimmistä kohteista. Puisto koostuu useista mielikuvituksellisista osista, joista tunnetuimpia ovat sadan pylvään sali ja sen yläpuolella oleva kiemurteleva käärmemäinen ja värikäs penkki, sekä pyöreäkulmaiset Hannun ja Kertun talot. Güellin puistoa ympäröi Gràcian boheemi kaupunginosa, jossa voi tuntea kylämäistä tunnelmaa. Gràciassa järjestetään joka vuosi katujuhlat, jolloin kaupunginosa koristellaan värikkääksi ja sen kadut täyttyvät juhlivista ihmisistä. Koska kaupunginosa on rinteessä, on sieltä kauniit näkymät alas kaupunkiin ja merelle.

Sagrada Famílian kirkko eli pyhälle perheelle omistettu basilika on Gaudín pääteos ja varmasti maailman kuuluisin edelleen kesken oleva rakennus. Arkkitehti omisti elämänsä viimeiset vuodet täysin kirkolle, asui sisällä rakennuksessa ja poistui harvoin ulkomaailmaan. Vaikka Gaudí kuoli raitiovaunun törmättyä häneen jo vuonna 1926, kirkon rakentaminen jatkuu edelleen. Keskeneräisyydestä huolimatta (tai ehkäpä juuri siitä syystä) rakennus on yksi ehkä jopa maailman mittakaavassa tärkeimpiä arkkitehtuurisia rakennuksia.

Sagrada Familían ympärillä oleva ruutukaavoitettu kaupunginosa on nimeltään Eixample, joka rakentaminen aloitettiin 1800-luvun puolessavälissä, kun vanha kaupunki kävi liian ahtaaksi. Siellä käy rauhallisempi yöpyminen, sillä monet hotellit sijaitsevat täällä.

BARCELONETA JA SEN MAHTAVA RANTAELÄMÄ

Barcelona on tärkeä rantakaupunki, jossa välimerellinen tunnelma on läsnä. Kaupungilla on paljon pitkää hiekkarantaa, mutta niistä kuuluisin on nimeltään La Barceloneta. Pitkä ja kaunis hiekkaranta on tunnettu erityisesti sen päässä olevasta purjeenmuotoisesta rakennuksesta, hotelli W Barcelonasta. Majoitus luksushotellissa on ensiluokkaista, mutta hintataso ei erityisen edullinen. Vaikka budjetti ei venyisi täällä yöpymiseen, voi maisemista nauttia muutenkin: hotellin yläkerran Eclipse-ravintolasta on parhaat näkymät merelle.

Ei Barceloneta ole kuitenkaan pelkkää luksusta, vaan kaupunginosassa on lisäksi myös kolmionmuotoiselle alueelle suoriin riveihin rakennettu viehättävä asuinalue. Alueen rakentaminen aloitettiin 1700-luvun puolessavälissä asunnoiksi kalastajille ja sataman työntekijöille, jossa on edelleenkin kalastajakylän tunnelmaa - parhaat paella-annokset saa juurikin Barcelonetan ravintoloista.

Rantabulevardi palmuineen kulkee koko matkan reunustaen hiekkarantaa, joka hyvällä säällä täyttyy merestä ja rantaelämästä nauttivista ihmisistä. Rantaelämän ystävien kannattaakin valita hotellit läheltä rantaa, jolloin rantalomasta saa kaiken mahdollisen irti.

KAUPUNKIA YMPÄRÖIVÄT KUKKULAT

Barcelona on kukkuloiden ympäröimä, mikä tuo kaupungille omanalaista viehättävyyttä. Jätä hotellit hetkeksi kaupunkiin ja tee pieni matka kaupungin ulkopuolelle vaikkapa Tibidabon tai Montjuïcin kukkuloille ja nauti raittiista ulkoilmasta hienojen maisemien ympäröimänä.

Tibidado-kukkula on alueen korkein kohta. Kukkulan tunnusmerkkinä on kaunis valkoinen kirkko, jonka voi nähdä alas kaupunkiin saakka. Kirkon vieressä oleva huvipuisto avattiin jo 1800-luvun lopussa, jossa voi vieläkin kokea vanhanaikaista tunnelmaa.

Montjuïcin kukkula on tunnettu erityisesti Barcelonan olympialaisten pitopaikkana ja kukkulan laella sijaitsevasta vanhasta linnoituksesta, jolla on ollut tärkeä rooli kaupungin puolustamisessa. Kesäolympialaiset pidettiin täällä vuonna 1992, joista muistuttamassa ovat vielä näyttävät monumentit. Kukkulalle pääsee nousemaan köysiradalla, josta on mahtavat näkymät yli kaupungin. Kannattaa pitää mielessä, että erityisen kauniilta kaupunki näyttää auringonlaskun aikaan. Kukkulan rinteellä on myös Museu Nacional d’Art de Catalunya eli katalonialaisen taiteen museo, joka sijaitsee vuoden 1929 maailmannäyttelyyn rakennetussa valtavassa näyttävässä Palau Nacionalissa. Sen korkeiden portaiden alla on kuuluisa suihkulähde eli Font màgica, jossa iltaisin hohtavat värikkäät valot.

Hemmottelua kaipaaville matkalaisille mainio vaihtoehto on Montjuïcin kukkulalla sijaitseva kylpylähotelli Miramar. Ylellinen hotelli sijaitsee rauhallisella alueella, jonka kylpylä on erittäin tasokas. Majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin, niin saat hyödynnettyä parhaat hotellitarjoukset matkallesi Barcelonaan.

Our top-rated cheap hotels in Barcelona

 • 164 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 • 127 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
  137 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 • 180 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 • 129 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
  92 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024
 • 137 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:heinä 2024

Usein kysytyt kysymykset kohteesta Barcelona