Hotellit kaupungissa Viipuri (Venäjän luoteinen liittovaltiopiiri, Venäjä)

 1. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 2. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 3. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 4. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 5. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 6. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 7. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 8. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 9. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 10. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

Hotellit kaupungissa Viipuri

Löydä uskomattoman halpoja hotelleja kohteessa Viipuri, Venäjä. Hae ja vertaile majoitustarjousta löytääksesi halvimmat hinnat trivago-sivustolla

 • Löydä kaikki hotellit lähellä kohdetta Viipuri
 • Löydä halvin hotelli kohteesta Viipuri!
 • Varaa aina loistavaan hintaan!

Yksi suosituimmista (Hotels, Viipuri)

 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

VIIPURI – NOSTALGIAA JA HISTORIAN HAVINAA

Luoteis-Venäjällä sijaitseva Viipuri on monelle suomalaisille rakas kaupunki pitkän yhteisen historiamme vuoksi. Viipuri sijaitsee Karjalankannaksella Viipurinlahden rannalla ja on myös Viipurin piirin hallinnollinen keskus. Kaupunki on viehättävä ja romanttinen matkakohde, jonka kaunis vanhakaupunki ja jykevä linna muistuttavat menneestä ajasta. Viipurin sijainti Helsingistä Pietariin kulkevan radan varrella on loistava, jonka vuoksi Viipuri on oiva kohde viikonloppulomalle. Majoitus kaupungissa käy mainiosti yllättävän monipuolisissa majapaikoissa.

Viipurin vanha keskusta on yhdistelmä eri aikakausia, vanhoja kauniita taloja ja rappioromanttisesti rapistuneita rakennuksia. Koko vanhan kaupungin keskustan läpi kulkeva Linnankatu on yksi kaupungin kauneimmista teistä. Tien varrella maisemaa hallitsee vanhan tuomiokirkon torni, jonka kirkko tuhoutui talvisodassa.

Kaupungin keskustassa olevalla sievällä kauppatorilla sijaitsee jugendia edustava 1900-luvun alussa rakennettu kauppahalli, joka oli ennen Helsingin Hakaniemen hallin rakentamista Pohjoismaiden suurin kauppahalli. Kotiin vietävät tuliaiset kannattaakin ostaa täältä, sillä tarjolla on runsaasti paikallisia herkkuja, käsitöitä sekä perinteisiä torituotteita kuten hedelmiä ja vihanneksia. Mikäli sää on suosiollinen, voit jatkaa ostosten tekoa myös pihan puolella. Kauppatorilta lähtevä Torkkelinkatu on täynnä pieniä ihania putiikkeja ja käsityöliikkeitä, joihin kannatta poiketa tekemään löytöjä.

Kauppahalli ei ole kaupungin ainut jugend-rakennus, vaan niitä löytyy kaupungista useampi. Yksi tärkeimmistä oli Viipurin vanha rautatieasema, joka muistutti häkellyttävästi Helsingin vastaavaa. Kivimiesten sijaan pääoven molemmin puolin vartioivat karhut. Asema valitettavasti tuhoutui jatkosodassa, mutta tilalle rakennettu uusi rautatieasema on myöskin kiinnostava.

Keskusta on oiva paikka yöpymiseen, kun kulkeminen ympäri kaupunkia käy kätevästi jalkaisin. Hotelli Victoria sijaitsee hyvällä paikalla kauppatorin rannassa. Se on yksi kaupungin parhaista hotelleista ja hyvä valinta kaupungissa yöpymiseen.

KESKIAIKAISTA RITARIROMANTIIKKAA

Viipuri on historiansa aikana ollut useasti vuorotellen osa Suomea ja Venäjää tai Neuvostoliittoa, mutta se on ollut tärkeä kaupunki myös Ruotsin valtakunnan alueella keskiajalta alkaen.

Viipurin linna näyttää kohoavan uljaana merestä kaupungin edustalla. Linnan korkea torni näkyy kaupungin eri osiin ja muistuttaa kaupungin merkityksestä keskiajalla. Pieni linnan saari on siltayhteydessä mantereeseen, joten saarelle pääsy on vaivatonta. Linna kattaa lähes koko saaren ja Linnasalmi sen ympärillä on kuin leveä vallihauta.

Linnaa rakennus aloitettiin jo vuonna 1293. Ruotsalaiset valtasivat kolmannen ristiretken yhteydessä alueen ja rakensivat linnan sen suojaksi. Linna on rakentamisestaan lähtien ollut Viipurin symboli, mutta sen rooli eri sotien ja taisteluiden aikana on myös ollut merkittävä. Linnan historiaan kannattaa tutustua siellä sijaitsevassa museossa, ja jykevään Pyhän Olavin torniin voi kiivetä katsomaan maisemia. Linnan muurien sisäpihalla on helppo samaistua keskiaikaiseen tunnelmaan.

1470-luvulla Viipurin ympärille rakennettiin yhtenäinen suojamuuri, mutta se purettiin käytännössä kokonaan 1800-luvun loppupuolella. Keskiaikaisesta kaupunginmuurista muistuttaa keskellä kauppatoria oleva Pyöreä torni. Se oli aikoinaan muurin tykkitorni ja toimii nykyisin viehättävänä ravintolana. Pässinlinnaksikin kutsuttu torni on yksi Viipurin tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Keskiaikaisen arkkitehtuurin vastapainona majoitus neuvostoaikana rakennetussa kolossissa voi olla mainio vaihtoehto, onhan Neuvostoliitto ollut osaltaan myös tärkeä osa kaupungin historiaa. Ystävyyttä suomeksi tarkoittava Hotelli Druzhba sijaitsee rautatieaseman lähettyvillä. Paitsi hotelli, hotellikompleksissa on myös yökerho, ravintola ja baari.

MUISTATKO MONREPOS’N?

Monrepos’n puisto sijaitsee Viipurin edustalla olevassa Linnasaaressa. Linnasaari on yhteydessä vanhaan kaupunkikeskustaan useiden siltojen avulla. Asutus levisi Linnasaarelle 1700-luvulla, jossa sijaitsivat vanhat suomalaiset kaupunginosat.

Jo Annikki Tähti lauloi aikanaan Monrepos’n kaunehimmasta puistosta, ja kuinka “usein haaveissani kuljen satumaani lehmustohon”. Monrepos’n 1780-luvulla rakennetun kartanon puisto on todellisuudessakin kaunis, ja kaupungin kiinnostavimpia nähtävyyksiä. Sen pitkä historia limittyy kartanossa asuneiden merkkihenkilöiden elämään ja kiinnostuksen kohteisiin, jonka puistoa kehitetty ja kunnostettu useampaan eri otteeseen. Puiston nimi, kuten arvata saattaa, tulee ranskan kielestä ja tarkoittaa “minun lepoani”.

Monterepos’n puistoon pääsee kulkemalla näyttävän, puisen puuportin läpi. Puisto on miellyttävä paikka esimerkiksi piknikille. Puistossa voi ihailla eri aikakausien yhdistelmää, jossa vanhat puut kumartuvat polkujen ylle ja “kaunehimmat kaarisillat” kantavat vierailijaa menneisiin aikoihin.

Linnasaaressa sijaitsee Monrepos’n puiston lisäksi 1700-luvulla rakennettu Pyhän Annan kruunun linnoitus. Se rakennettiin kaupungin suojaksi, kun suuressa Pohjan sodassa Viipuri oli saatu vallattua takaisin ruotsalaisilta. Linnoituksen kruunumainen linnake ja siinä olevat näyttävät portit ovat säilyneet hyvin, sillä sitä ei koskaan käytetty todellisissa sotatoimissa.

Vaikka hotelli olisikin keskustassa, kulkeminen Linnasaarelle ei ole hankalaa. Monrepos’n puistoon on parin kilometrin kävelymatka, mutta se sujuu leppoisasti ihastellen eri aikakausien arkkitehtuuria. Halutessaan voi tietenkin ottaa vaikka taksin, sillä hintataso on Viipurissa huokea.

RAUHALLISTA TUNNELMAA JA RINKELEITÄ

Monrepos’n puisto ei kuitenkaan ole kaupungin ainut viehättävä puisto, sillä keskustassa sijaitseva Lenininpuisto on myös täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia. Suomalaiset tuntevat puiston paremminkin Viipurin linnan perustajaan viittaavalla entisellä nimellä Torkkelinpuisto. Puistossa ja sen ympärillä on monta tärkeää nähtävyyttä, kuten monia tärkeitä patsaita, kaupungin ainoa säilynyt luterilainen Pietari-Paavalin kirkko ja Alvar Aallon suunnittelema Viipurin kaupunginkirjasto.

Viipuri on Venäjän ainoa kaupunki, josta löytyy Alvar Aallon suunnittelema rakennus. Funktionalistinen kirjasto on yksi Aallon hienoimmista töistä , ja sen suunnittelu nosti Aallon maineeseen maailmalla. Vastikään kunnostettu rakennus on Viipurin helmi, ja siellä vierailu mielenkiintoinen myös heille, joille kirjoihin tarttuminen ei yleensä harrastuksiin kuulu.

Torkkeli Knuutinpojalle on omistettu omakin tori. Ville Vallgren veisti hänestä patsaan, ja se laitettiin 1900-luvun alussa seisomaan kaupungin vanhan raatihuoneen eteen. Se on yksi kaupungin kauneimmista rakennuksista.

Majoitus ei aina tarvitse aina olla hotellissa, sillä lähellä vanhaa raatihuonetta sijaitseva Vyborg Hostel on edullista majapaikkaa kaipaavalle mainio vaihtoehto. Sen siisteissä huoneissa voi yöpyä joko yksityishuoneissa makuusaleissa ja on oiva vaihtoehto erityisesti yksin matkaavalle budjettilomailijalle.

Viipuri on rauhallinen kaupunki, jossa on kiireetön tunnelma. Kauniina päivänä kannattaakin Viipurissa vuokrata polkuvene, jonka kyydissä voi poljeskella Kauppatorin edustalla olevassa lahdessa maisemia katsellen. Kotiin ei kannata lähteä ennen kuin on maistanut kaupungin kuuluisaa rinkeliä, jonka 1500-luvulta peräisin olevasta reseptistä on käyty jopa sotaa!

Our top-rated cheap hotels in Viipuri

 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

Usein kysytyt kysymykset kohteesta Viipuri

 • Mitkä ovat parhaat hotellit kohteessa Viipuri?

  Kohteesta Viipuri löytyviä hotelleja ovat Vyborg Hotel, Hotel Druzhba, Viсtoria Vyborg, and North Crown hotel. Monet matkailijat suosittelevat näitä hotelleja lämpimästi.

 • Mitkä ovat parhaat luksushotellit kohteessa Viipuri?

  Jos haluat maistaa luksusta kohteessa Viipuri, kannattaa ottaa huomioon ainakin and Moja Mechta. Nämä hotellit tunnetaan erinomaisista mukavuuksista ja korkealuokkaisista palveluista.

 • Mitkä ovat parhaat perheystävälliset hotellit kohteessa Viipuri?

  Jos vierailet kohteessa Viipuri perheesi kanssa, Hotel Druzhba, North Crown hotel, Atlantic, and Michur Inn ovat suositeltavia hotelleja. Nämä hotellit tarjoavat monipuolisia perheystävällisiä palveluja ja aktiviteetteja.

 • Mitkä ovat parhaat lemmikkiystävälliset hotellit kohteessa Viipuri?

  Matkustatko lemmikkien kanssa? Siinä tapauksessa Vyborg Hotel, Viсtoria Vyborg, Michur Inn, and Victoria ovat hyviä vaihtoehtoja. Nämä majoituspaikat eivät vain ole lemmikkiystävällisiä, vaan tarjoavat myös useita mukavuuksia, jotka saavat lemmikkisi tuntemaan olonsa kotoisaksi.

 • Mitkä ovat kohteen Viipuri parhaat hotellit, joissa on kylpylä?

  Jos etsit rentouttavaa kylpyläkokemusta vierailusi aikana kohteessa Viipuri, niin Vyborg Hotel, Hotel Druzhba, Michur Inn, and Victoria tarjoavat kaikki erinomaisia kylpyläpalveluja ja -tiloja.