Hotellit kaupungissa Ayia Napa (Famagusta, Kypros)

 1. 130 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 2. 96 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
  122 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 3. 155 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 4. 461 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 5. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
  Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 6. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 7. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
  Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

Hotellit kaupungissa Ayia Napa

Löydä uskomattoman halpoja hotelleja kohteessa Ayia Napa, Kypros. Hae ja vertaile majoitustarjousta löytääksesi halvimmat hinnat trivago-sivustolla

 • Löydä kaikki hotellit lähellä kohdetta Ayia Napa
 • Löydä halvin hotelli kohteesta Ayia Napa!
 • Varaa aina loistavaan hintaan!

Yksi suosituimmista (Hotels, Ayia Napa)

  124 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
  102 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
  Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
  Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
  69 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • 98 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

AYIA NAPA – RANTAHIEKKAA JA YÖELÄMÄÄ KYPROKSEN SAARELLA

Kyproksen kaunis saari sijaitsee Välimeren itäosassa, jossa meri välkkyy turkoosimpana kuin monessa muussa paikassa. Kreikkalaisten ja turkkilaisten asuttama aurinkoinen Kypros on ollut vuosia suosittu matkakohde kauniin ilmastonsa vuoksi. Tunnettuja lomakyliä saarella on useita, mutta Ayia Napan rannikon kerrotaan olevan Kyproksen kaakkoisosassa kaikista lomakylistä kaunein.

Kreikaksi Ayia Napa tarkoittaa pyhää puista laaksoa. Pitkään Ayia Napa olikin pieni kalastajakylä, mutta 1970-luvulta alkaen Ayia Napa on kehittynyt monipuoliseksi lomakohteeksi. Nykyisin Aiya Napa on erityisesti tunnettu yöelämästään, mutta siellä viihtyy jokainen: saaren rannat ovat lapsiystävällisiä ja koko perheelle löytyy kiinnostavaa tekemistä. Pitkän rannan ja monipuolisten aktiviteettien lisäksi alueelta löytyy myös kaunista luonnonrauhaa ja mahtavat vaellusmaastot luontoon kaipaavalle. Ei kuitenkaan ole kiistäminen etteikö Ayia Napan yöelämä olisi myöskään poikkeuksellisen kiinnostavaa, ja asiasta innostuneille riittää biletysmahdollisuuksia aamuun saakka.

Kyproksella vallitsee välimerenilmasto, jonka ansiosta sää on leuto ja aurinko paistaa läpi vuoden. Kypros onkin yksi Välimeren aurinkoisimpia paikkoja ja siten ihanteellista aluetta rantalomalle haikailevalle. Talvikuukausienkin aikana alue pysyy suhteellisen lämpimänä, vaikka merivesi ehtisikin viilentyä.

Majoitusvaihtoehtoja Ayia Napassa on jokaiseen tarpeeseen, sillä alueella hotellit ovat tasokkaita, ja tarjoavat monipuolisia hotellimukavuuksia mieltymysten mukaan. Hotellit, joissa on all inclusive –mahdollisuus sopivat parhaiten rentoutumisesta nauttiville, kun taas huoneistohotelli saattanee olla sopivampi vaihtoehto omatoimisemmasta matkailusta pitäville.

ROMANTTINEN MATKAKOHDE

Ayia Napan aluetta Kyproksen saarella asuttavat kreikkalaiset, ja alue on ollut tärkeä pyhä paikka vuosisatoja. Tarinan mukaan yhdestä lähistön luolasta löytyi Neitsyt Marian ikoni, ja paikalle perustettiin luostari 1300-luvulla. Nykyinen luostari kaupungin keskustassa on rakennettu venetsialaisten vallan aikana 1500-luvulla, ja luostari on osittain louhittu maan sisään. Luostari on kaupungin tärkein nähtävyys, ja erittäin mielenkiintoinen vierailukohde. Thalassa-museossa kaupungin keskustassa pääsee tutustumaan paremmin alueen historiaan ja erityisesti sen asemaan Välimeren satamakaupunkina.

Ayia Napa on sijoittunut pitkähkölle rantakaistaleelle, jonka keskellä sijaitsee itse kylä ja sen ympärillä monet kauniit hiekkarannat. Kylästä löytyvät tärkeimmät palvelut ja ravintolat, mutta niitä löytyy myös ympäri aluetta. Rannan tuntumassa kulkee Ayia Napan kuuluisimman hiekkarannan mukaan nimetty Nissi Avenue, jonka varrella palvelevat niin erilaiset erikoisliikkeet, ravintolat kuin matkamuistomyymälätkin. Parhaimmat iltaelämän mahdollisuudet sijaitsevat kuitenkin luostarin läheisyydessä kylän keskustassa. Vaihtoehtoja on paljon niin rauhallisemmasta menosta pitävälle kuin aamuun asti tanssijallekin.

Meren rannan kävelykatua on mukava kävellä auringon laskiessa. Illan tullen ravintolat ja niiden terassit houkuttelevat rentoutumaan aurinkoisen päivän jälkeen ja nauttimaan hyvistä ruuista ja juomista. Satama-alueella on monia ravintoloita ja värikkäät veneet ja huojuvat palmut tarjoavat kauniit maisemat illalliselle.

Yksi Ayia Napan parhaista vaihtoehdoista romanttiselle lomalle on hotelli Napa Mermaid. Hotelli on yksi kylän tasokkaimmista majapaikoista ja sijaitsee lähellä rantaa, kuten useimmat alueen muut hotellit. Napa Mermaidin mukavuuksin kuuluvat muun muassa kaksi uima-allasta, sekä ravintoloita joissa voi nauttia herkullisista ruuista kuunnellen elävää musiikkia.

MONET KAUNIIT HIEKKARANNAT

Ayia Napa on tunnettu rannoistaan, joissa rantahiekka on vaaleaa ja vesi turkoosia. Kylän ympäristössä on monia rantoja, joista voi valita itselleen mieluisimman vaihtoehdon. Lähes kaikki alueen rannat ovat vaaleahiekkaisia ja hitaasti syveneviä, joten useimmat Ayia Napan rannat ovat myös lapsille sopivia.

Nissi Beach on Ayia Napan ja ehkä koko Kyproksen saaren tärkein hiekkaranta. Nissi Beach on puoli kilometriä pitkä vaaleahiekkainen ranta, ollen yksi kylän suosituimmista ajanviettopaikoista. Rannalla otetaan aurinkoa, uidaan matalassa rantavedessä ja harrastetaan erilaisia urheilulajeja. Rantalentopallo on suosittu harrastus, mutta hurjemmista aktiviteeteista pitävät voivat vuokrata vaikkapa vesiskootterin tai kokeilla leijalautailua. Kirkas vesi mahdollistaa hyvin myös snorklauksen ja laitesukelluksen.

Rannoilla on helppo rentoutua, sillä aurinkotuolin vuokra on yleensä edullinen kukkarolle ja rannalla on useita baareja, joissa voi käydä nauttimassa vilvoittavan juoman. Rantojen lähettyvillä sijaitsevat monet hotellit, kuten hotelli Nissi Beach Resort. Hotelli on mainio vaihtoehto, jos haluaa yöpyä aivan kuuluisimman rannan tuntumassa. Lomakeskuksessa on useita uima-altaita ja oma trooppinen puutarha. Nissi Beach Resort on yksi saaren ensimmäisistä lomakeskuksista.

KOKO PERHEEN LOMAKOHDE

Ayia Napa on monipuolinen lomakohde koko perheelle. Useat hotellit ovat lapsiystävällisiä, jotka tarjoavat monenlaisia palveluja lapsille, kuten leikkipaikkoja ja uima-altaita. Meren ranta on matalaa, joten uimisen harjoittelukin sujuu turvallisesti ja helposti. Erilaisia urheilu- ja liikuntamahdollisuuksia on paljon ja palmujen alla on mukava loikoilla.

Vaikka Kyproksella merta riittää, on vesipuisto Waterworld mainio vaihtoehto pienille ja suuremmillekin vesipedoille. Vesipuistossa on valtavasti erilaisia vesiliukumäkiä, joista hurjimmissa pääsee laskemaan lähes pystysuoraan. Monenlaiset uima-altaat ja muut hauskat aktiviteetit varmistavat riemukkaan lomapäivän.

Toinen lasten suosikki on kylän sydämessä sijaitseva värikäs Parko Paliatso –huvipuisto, jossa voi nauttia erilaisista perinteisistä huvipuistolaitteista kuten karuselleista ja vuoristoradasta. Ylhäältä maailmanpyörästä on hienot näköalat kylälle ja merelle.

Huoneistohotelli on usein mainio vaihtoehto perheille, sillä huoneistossa on useimmiten enemmän tilaa kuin perinteisessä hotellihuoneessa, ja myös mahdollisuus ruokailla itse huoneistossa. Hyvä huoneistohotelli on esimerkiksi Elenapa Holiday, jonka huoneistot sijaitsevat Ayia Napan keskustan tuntumassa.

LÄHISEUDUN RETKEILYMAHDOLLISUUDET

Kyproksen saari on luonnoltaan monimuotoinen - rannoilta löytyy jylhiä kallioita sekä näyttäviä kivimuodostelmia, mutta luonto myös osittain vehreää, sillä puolet saaren pinta-alasta on maanviljelykäytössä. Saaren läpi kulkee kaksi vuorijonoa, joiden korkein kohta ulottuu lähes huimaan kahden kilometrin korkeuteen.

Lähistöllä sijaitsevat kaupungit ovat hyviä päiväretkikohteita, jos hotellit ja rannalla makaaminen alkavat pitkästyttämään. Ayia Napa sijaitsee Famagustan alueella, joka on yksi Kyproksen kuudesta alueesta ja tunnettu maaperän punaisuudestaan. Alueen samanniminen pääkaupunki on historiallinen kaupunki, jossa riittää varmasti mielenkiintoista tekemistä koko päiväksi. Mainio päiväretkikohde on myös Larnakan kaupunki, jonne Ayia Napaan saapuvat pääosin lentävät, sillä Larnakassa sijaitsee Kyproksen suurin kansainvälinen lentokenttä

Cape Grecon niemi ja luonnonsuojelualue sijaitsevat Ayia Napan ja Protarasin kylien välissä. Cape Greco on tunnettu erityisesti luonnon muovaamista kallioista, jotka ovat murtuneet veteen muodostaen valokuvauksellisia luolia. Tarinan mukaan Cape Grecon alueella vaanii merihirviö, jota paikalliset kalastajat kutsuvat kuitenkin ystävälliseksi hirviöksi. Jos hyvin käy, saatat päästä näkemään jonkun sen monista päistä – turvallisen etäisyyden päästä!

Our top-rated cheap hotels in Ayia Napa

 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
  102 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
  79 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
  Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

Usein kysytyt kysymykset kohteesta Ayia Napa