Hotellit kaupungissa Alanya (Antalyan maakunta, Turkki)

  56 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 1. 110 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
  59 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
  26 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 2. 52 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 3. 15 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
  87 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
  Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 4. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 5. Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden

Hotellit kaupungissa Alanya

Löydä uskomattoman halpoja hotelleja kohteessa Alanya, Turkki. Hae ja vertaile majoitustarjousta löytääksesi halvimmat hinnat trivago-sivustolla

 • Löydä kaikki hotellit lähellä kohdetta Alanya
 • Löydä halvin hotelli kohteesta Alanya!
 • Varaa aina loistavaan hintaan!

Yksi suosituimmista (Hotels, Alanya)

 • 90 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
  Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
  34 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • 37 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • 45 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • 30 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024

ALANYA – MERELLISTÄ TUNNELMAA JA LUONNONIHMEITÄ

Alanya sijaitsee eteläisessä Turkissa Välimeren rannan äärellä. Vilkas ja kaunis kaupunki on suosittu lomakohde, joka vetää matkailijoita ympäri maailman nauttimaan pitkästä hiekkarannasta ja leppoisasta elämänmenosta. Alanyan sää on lauha, jossa aurinko paistaa läpi vuoden, mutta erityisesti kesäisin rantahiekka täyttyy auringonpalvojista ja uimareista. Turkkilainen elämänmeno on täällä rentoa - ei siis ihme, että Alanya on ollut vuosia jo suomalaisten matkailijoiden suosiossa.

Antalyanlahden rannalla sijaitsee useampikin lomakohde, mutta Alanya on niistä suosituin – Välimeren vesi täällä on kauniin turkoosia ja hiekka hienoa. Kaupunki on sijoittunut kapeahkolle kaistaleelle meren ja jylhän Taurus-vuoriston väliin. Kahden pitkän hiekkarannan välissä keskellä aluetta on niemi, jonka päällä kohoaa ikivanha linnoitus, Kalesi. Linnoitus ja erityisesti sen pyöreä torni ovat Alanyan symboleita ja tärkeimpiä nähtävyyksiä.

Alanya on mainio kokonaisuus historiaa, kulttuuria, rantaelämää ja yöelämää , jossa lomastaan voi tehdä aivan oman näköisen riippuen siitä, mitä lomalta on hakemassa. Tekemistä riittää kaupungin vilskeessä ja sitä ympäröivässä kauniissa vuoristoisessa luontomaisemassa, ja basaareissa ja hamam-kylpylöissä voi kokea itämaista tunnelmaa. Hintataso on edullinen, mutta erityisesti markkinoilta ostoksia tehdessä on hyvä muistaa, että hinnoissa on usein paljonkin tinkimisen varaa. Kannattaa siis opetella tinkimisen jalo taito jo ennen Turkkiin menoa, jotta saa ostettua halvat tuliaiset kotiin viemisiksi.

Alanyan ollessa suosittu lomakohde, sen hotellit ovat tasokkaita ja niitä löytyy jokaiseen tarpeeseen: pienemmällä budjetilla matkaavalle hostelli on oiva valinta, mutta rentoutumisesta ja omasta rauhasta nauttivalle useimmiten paras paikka on kylpylä- tai huoneistohotelli. Hyvä vaihtoehto kaupungissa majoittumiseen on hotelli Lemon Villa, joka on tasokas boutique-hotelli lähellä rantaa. Viehättävän hotellin terassilta on kaunis näköala merelle yli kaupungin kattojen.

KAUPUNGIN MIELENKIINTOINEN HISTORIA

Kaupungin pitkään historiaan mahtuu monenlaisia vaiheita, ja aikojen saatossa eri valloittajat ovat jättäneet kaupunkiin jälkensä.

Kalen linna eli Alanya Kalesi on kaupungin tärkein nähtävyys, joka hallitsee alueen maisemaa. Sen rakentaminen aloitettiin Rooman valtakunnan aikana, mutta suurin osa linnoitusta on rakennettu myöhemmin, 1200-luvulla. Linnake koostuu ympäri aluetta leviävistä muureista ja ylhäällä olevasta linnasta, josta avautuvat maisemat ovat huikeat. Linnalle pääsee joko erilaisilla moottoriajoneuvoilla tai kiipeämällä, joka tosin on yllättävän raskasta Turkin auringon paisteessa! Paikka on kuitenkin ehdottomasti näkemisen arvoinen, sillä huipulta avautuva näköala on äärimmäisen kaunis.

Linnoitukseen kuuluu myös pyöreä torni, jota kutsutaan väristänsä johtuen Punaiseksi torniksi. Torni on helppo löytää, sillä se sijaitsee lähellä satamaa. Tornissa toimii nykyisin etnografinen museo. Tornin katveessa muurin ja meren välissä on pieni ja rauhaisa hiekkaranta, joka on erityisesti paikallisten suosiossa. Hiekkarannan päässä on telakka, jossa ennen kunnostettiin laivoja, ja alueeseen kannattaa tutustua kävellen.

Punaisen tornin tuntumassa on pitkän aallonmurtajan suojaama satama. Alue on mukavaa seutua kävelylle ja rentoutumiseen, sillä sen ympäristössä on paljon ravintoloita ja baareja, joiden terasseille voi istahtaa nauttimaan virvokkeita. Värikkäät veneet vievät turisteja merelle risteilemään, mereltä käsiin Alanya näyttää parhaimmat puolensa. Osassa veneistä järjestetään erilaista ohjelmaa, kuten ruokailua ja tansseja. Satama on kaupungin yöelämän keskus, jossa voi tanssia pitkälle aamuun.

Kaupungin vanha keskusta sijaitsee kukkulan rinteessä linnoituksen sisäpuolella. Sieltä voi löytää autenttista tunnelmaa, elämänmenoa ja kapeita katuja. Kaupunki on laajentunut kuitenkin valtavasti, joten erityisesti isommat hotellit löytyvät pääasiassa rannoilta molemmin puolin kukkulaa.

KLEOPATRAN KAUNIS RANTA

Alanya on tunnettu hiekkarannoistaan, joita löytyy alueelta useita. Kleopatran ranta on Alanyan ylpeys, noin kaksi kilometriä pitkä hienohiekkainen ranta alueen länsipuolella. Se on nimetty itsensä Egyptin kuningatar Kleopatran mukaan, sillä tarinan mukaan hän sai Alanyan lahjaksi roomalaiselta keisarilta Marcus Antoniukselta. Silloin Alanyan nimi oli vielä Coracesium, ja nimi Alanya kaupungille annettiin vasta myöhemmin paikallisen hallitsijan mukaan.

Rannalla riittää tekemistä kaiken ikäisille matkailijoille. Vesi syvenee hitaasti, joten lapsienkin on helppo polskia ja opetella uimaan. Auringonotto on täällä miellyttävää, sillä aurinko paistaa vuoden ympäri. Erilaiset vesiurheiluaktiviteetit ovat suosittuja ja täällä voikin harjoittaa monenlaisia asioita, kuten vesiskootterilla ajelua ja sukeltelua. Aurinkovarjoja voi vuokrata, ja erilaiset kioskit ja kuppilat tarjoavat ruokaa ja virvokkeita.

Huoneistohotelli Green Garden on mainio vaihtoehto lasten kanssa matkustaville. Hotellin huoneistot ovat tilavia, ja hotellin allasosastolla on useita liukumäkiä ja leikkipaikkoja lapsille. Hiekkaranta sijaitsee myös aivan lähellä. Se on samalla myös kylpylähotelli, jonka rentouttavalta kylpyläosastolta löytyy myös se paras mahdollinen sauna - suomalainen sauna! Monet ravintolat ja baarit palvelevat matkailijoita, ja kaikki tarvittava löytyy saman katon alta.

TIPPUKIVILUOLIA JA VUORISTOMAISEMIA

Vaikka Alanya on menevä kaupunki- ja rantakohde, sen ympäristössä on myös mielenkiintoisia luontonähtävyyksiä. Lähellä Kleopatran rantaa sijaitsee Damlatas-tippukiviluola, joka on hieno vierailukohde. Lämpötila luolassa pysyy ympäri vuoden viileähkönä, joten siellä on mukava viilentyä vastapainona helteiselle Etelä-Turkin ilmastolle. Lisäksi luolan kostea ilma on kuulemma niin erikoislaatuista ja parantavaa, että monet paikalliset astmaatikot menevät sinne viettämään aikaa hoivatakseen astmaansa.

Jos tippukiviluolat kiinnostavat enemmänkin, lähistöltä löytyy myös toinen suurempi luolasto, jonne voi tehdä päiväretken. Dim-tippukiviluolasto on vähän pidemmän matkan päässä, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen, sillä luolaston sanotaan syntyneen jopa miljoona vuotta sitten. Se koostuu kahdesta luolasta ja maanalaisesta järvestä.

Skootterin vuokraaminen on mainio tapa viettää aikaa, sillä Taurus-vuoriston rinteillä kiemuraisia teitä riittää, ja joita pitkin on mukava ajella maisemia ihastellen. Kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä paikallinen liikenne voi olla vauhdikasta. Lähellä Alanyaa on paljon hyviä retkikohteita, kuten edellä mainittu luolasto ja samaa nimeä kantava joki, joka on tunnettu joenvarren useista rantaravintoloista. Vähän pidemmällä on Sapaderen kanjoni, jossa on kaunis vesiputous ja sen muovaamat kalliot.

Luonnonrauhasta ja maisemista nauttivalle majoitus hotelli Centauerassa on hyvä vaihtoehto. Rauhallisella alueella sijaitseva hotelli on pieni, viihtyisä ja näkymä sen terassilta on kenties kaupungin paras - täältä näkee yli koko alueen. Tänne on mukava palata rannalla tai luonnossa vietetyn päivän jälkeen.

Our top-rated cheap hotels in Alanya

 • 38 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • 149 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
  91 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • 50 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • 31 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024
 • Valitse päivät nähdäksesi hinnat ja saatavuuden
 • 19 € per yö
  Odotettu hinta ajalle:touko 2024

Usein kysytyt kysymykset kohteesta Alanya