Hotellit kohteessa Lahti

 • Löydä kaikki hotellit lähellä kohdetta Lahti
 • Löydä halvin hotelli kohteesta Lahti!
 • Varaa aina parhaaseen hintaan!
Luettelonäkymä
Karttanäkymä
Ladataan
 1. Lisää listaan Lisätty Poista
  Cumulus Lahti

  Cumulus Lahti

  Lahti, 0,2 km kohteesta Keskusta

  76 / 100 (1508 arvostelua)

  Other deals

 2. Lisää listaan Lisätty Poista
  Solo Sokos Lahden Seurahuone

  Solo Sokos Lahden Seurahuone

  Lahti, 0,1 km kohteesta Keskusta

  86 / 100 (795 arvostelua)

  Suosikki

  Tämä on parhaat arvostelut saanut 4 tähden hotelli kohteessa Lahti

  Other deals

 3. Lisää listaan Lisätty Poista
  Scandic Lahti

  Scandic Lahti

  Lahti, 0,5 km kohteesta Keskusta

  74 / 100 (717 arvostelua)

  Other deals

 4. Lisää listaan Lisätty Poista
  Kauppahotelli Grand

  Kauppahotelli Grand

  Lahti, 0,5 km kohteesta Keskusta

  74 / 100 (49 arvostelua)

  Other deals

 5. Lisää listaan Lisätty Poista
  Forenom Aparthotel Lahti City

  Forenom Aparthotel Lahti City Huoneistohotelli

  Lahti, 0,4 km kohteesta Keskusta

  71 / 100 (1216 arvostelua)

  Other deals

 6. Lisää listaan Lisätty Poista
  Lahti Knit House

  Lahti Knit House Huoneistohotelli

  Lahti, 0,9 km kohteesta Keskusta

  83 / 100 (31 arvostelua)

  Other deals

 7. Lisää listaan Lisätty Poista
  Pinjakoti

  Pinjakoti Huoneistohotelli

  Lahti, 0,9 km kohteesta Keskusta

  83 / 100 (38 arvostelua)

  Other deals

 8. Lisää listaan Lisätty Poista
  Guesthouse Little Tundra

  Guesthouse Little Tundra Majatalo

  Lahti, 0,8 km kohteesta Keskusta

  85 / 100 (126 arvostelua)

  Suosikki

  Tämä on parhaat arvostelut saanut 3 tähden hotelli kohteessa Lahti

  Other deals

 9. Lisää listaan Lisätty Poista
  Messilä Camping

  Messilä Camping Leirintäalue

  Hollola, 7,9 km kohteesta Lahti

  79 / 100 (45 arvostelua)

  Other deals

 10. Lisää listaan Lisätty Poista
  Salpakievari

  Salpakievari Loma-asunto

  Hollola, 8,2 km kohteesta Lahti

  70 / 100 (193 arvostelua)

  Other deals

 11. Lisää listaan Lisätty Poista
  Liikuntakeskus Pajulahti

  Liikuntakeskus Pajulahti Huoneistohotelli

  Nastola, 15,1 km kohteesta Lahti

  Ei arvostelua saatavilla

  Other deals

trivagon näyttämät hinnat ovat huone- ja yökohtaisia
Hotellit kohteessa Lahti

LAHTI – EI VAIN SUOMEN CHICAGO


Reilun sadan tuhannen asukkaan Lahti sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä pohjoiseen. Suomen Chicagona tunnetun kaupungin lempinimi juontuu näiden kaupunkien nopeasta ja tehokkaasta kehittymisestä teollisuuskaupungeiksi. Chicagoon vertaaminen ei ole suinkaan huono asia, sillä Lahti on mielenkiintoinen matkakohde, jossa matkailijan yöpyminen sujuu mainiosti monissa tasokkaissa hotelleissa.

Vaikka Lahti tunnetaan lähinnä Salpausselästä, hyppyrimäistään ja lihamuki-grilliherkustaan, on se paljon muutakin. Kaupungin loistavat ulkoilumaastot, monipuolinen kulttuuritarjonta ja sataman ravintolalaivat palvelevat kaupunkiin saapuvia matkailijoita ympäri vuoden. Jos lahtelaisella grillillä tai kebab-ravintolassa kuitenkin sattuu käymään, kannattaa maistaa tunnettua lihamukia, sillä kebab-lihaa ei tiettävästi saa mukista tarjottuna muualta maailmasta.

Seudulta on löydetty merkkejä asutuksesta jo 10 000 vuoden takaa, näin tehden Lahdesta yhden Suomen vanhimmista asutuspaikoista. Kaupungin historiaan liittyy monenlaisia vaiheita, sillä teollistumisen ja rautatien rakentamisen myötä Lahdesta kehittyi tärkeä kauppapaikka, sillä erityisesti sijainti Pietarin-radan ja vesistöjen varrella oli ihanteellinen. Itsenäisen kaupungin aseman Lahti sai vuonna 1905. Lahden historiallisessa museossa voi tutustua Päijät-Hämeen alueen historiaan, ja museon mielenkiintoiset perusnäyttelyt vievät ajassa taaksepäin puuseppien ja hevoskärryjen aikaan.

Lahden keskusta on näppärän kompakti, ja monet kaupungin hyvät hotellit löytyvätkin keskustan alueelta. Keskustan arkkitehtuuri on kiinnostava yhdistelmä pastellisävyisiä rakennuksia ja uudempaa arkkitehtuuria. Alueen helminä onkin useita näyttäviä jugend-rakennuksia. Kaupungintalo vuodelta 1912 on Eliel Saarisen suunnittelema ja sen punatiilinen kellotorni on näyttävä yksityiskohta, jonka tornin voit nähdä suositulle kauppatorille saakka.

URHEILUNJUHLAN TUNTUA


Lahti on yksi Suomen tärkeimmistä talviurheilukaupungeista ihanteellisen sijaintinsa ansiosta Salpausselän kainalossa. Salpausselät ovat reunamuodostumia, jotka syntyivät jääkauden loppuvaiheella jäätikön sulamisvesien kuljettamasta kivimateriaalista. Suomessa Salpausselkiä on kolme, joista ensimmäinen ja pisin kulkee Lahden läpi. Lahdesta löytyy saman nimen omaava kaupunginosa, joka on tunnettu erityisesti Lahden urheilukeskuksesta ja hyppyrimäistänsä, jotka ovat samalla Lahden symboli. Salpausselän kisat ja niiden yhteydessä olevat maailmancupin osakilpailut järjestetään vuosittain Lahdessa. Salpausselän kisat vetävät kaupunkiin vuosittain valtavasti urheilijoita ja urheilusta kiinnostuneita ihmisiä, ja halvat hotellit täyttyvät nopeasti. Majoitus kannattaa varata jo hyvissä ajoin, jotta on helppoa hyödyntää paras hotellitarjous.

Lahden suurmäki on suurin kolmesta Salpausselän hyppyrimäestä. Betoninen mäki rakennettiin jo vuonna 1972 ja on sen jälkeen toiminut monien kilpailuiden näyttämönä sekä Lahden maamerkkinä. Suurmäki ei ole pelkästään talviurheilua varten, sillä kesäisin suurmäen alapuolella toimii maauimala. 50-metrinen ulkoallas on oiva paikka kuntoiluun tai leppoisampaan uimiseen. Mäen päälle voi kavuta myös ilman suksia, ja kesäisin torni on auki maisemien ihailua varten.

Lahti ei ole paikka vain huippu-urheilijoille, vaan urheilu käy mainiosti tavallisemmaltakin hiihtäjältä. Hiihtäminen hoidetuilla laduilla ja Vesijärven jäällä on miellyttävää erityisesti aurinkoisina päivinä keväthangilla liukuen. Kansainvälisesti tunnetun Lahden Urheilukeskuksen alueella sijaitsee hyppytornien lisäksi myös mm. stadion, jäähalli, hiihtostadion ja hiihtomuseo. Talvisin alueella onnistuu hiihto, kesäisin voi vaikkapa pyöräillä maastossa tai lenkkeillä tai harrastaa erilaisia joukkuelajeja ympäri vuoden.

Vaikka kylpylähotelli kaupungista puuttuukin, hotelli Lahden Scandicissa on uima-allas ja kuntohuone. Saunassa voi helppo rentoutua ladulla vietetyn päivän jälkeen.

MONIPUOLISIA KULTTUURITAPAHTUMIA


Vaikka Lahti mielletäänkin usein teollisuus- ja urheilukaupungiksi, on sillä paljon aktiivista kulttuuritoimintaa. Kulttuurinnälkäiselle Lahti tarjoaa paljon teatterista klassiseen musiikkiin ja kaikkea siltä väliltä. Lahden kaupunginorkesteri Sinfonia Lahti on perustettu jo vuonna 1950 ja on yksi maamme parhaista orkestereista. Orkesteri on tehnyt kymmeniä levyjä, joista erityisesti Sibelius-levytykset ovat kansainvälisesti merkittäviä. Orkesterin konsertit ovat suosittuja ja niistä pääsee nauttimaan esimerkiksi hienossa Sibeliustalossa Lahden sataman lähettyvillä.

Sibeliustalo on kaupungin konserttisali ja kongressikeskus. Vuonna 2000 rakennettu näyttävä kompleksi on yhdistelmä puurakenteita, modernia lasiarkkitehtuuria ja vanhan puusepäntehtaan punatiiltä. Kaupungissa järjestetään vuosittain Sibelius-festivaali, jolloin Sibeliustalo ja koko Lahti täyttyy kansallissäveltäjämme musiikin ystävistä..

Lahden kaupunginteatteri on yksi Suomen suurimmista ammattiteattereista, jonka kolmessa näyttämössä voi nauttia näytelmistä. Teatterin historia ulottuu kaupungissa sadan vuoden taakse. Kesällä kaupungissa palvelevat useammat kesäteatterit. Myös taide on tärkeä osa Lahtea, ja taiteen koulutus muotoilu- ja taideinstituutissa on tunnettua koko Suomen mittakaavassa. Kaupungissa on myös mielenkiintoinen taidemuseo, jossa kannattaa vierailla.

Kulttuurimatkailijan majoitus käy parhaiten erimerkiksi Lahden Seurahuonessa. Se on kaupungin kauneimpia hotelleja, jonka historia ulottuu aina 1890-luvulle saakka. Onpa hotelli valittu myös vuoden 2015 Euroopan parhaaksi kaupunkihotelliksi! Sijainti kaupungin keskustassa on loistava ja jalkaisin pääsee kulkemaan helposti kaupungin eri osiin. Hotellin tasokkaassa ravintolassa ja viinibaarissa voi nauttia Italiaa muistuttavista herkuista.

RANTAKAUPUNGIN TUNNELMAA


Lahti ja sen ympäristö on tunnettu kauniista luonnostaan, ja monella onkin mökki Lahden lähialueella. Luonnossa liikkuville vaihtoehtoja on useita, ja Salpausselän harjumaisema ja Vesijärven ranta on kaunista seutua lenkkeilyyn tai vaelteluun. Pilkkiminen ja retkiluistelu onnistuu talvisin järven jäällä.

Vesijärvi sijaitsee kahden ensimmäisen Salpausselän välissä. Vaikka Lahti sijaitsee kauniin järven rannalla, ei sitä historiallisesti ole mielletty rantakaupungiksi. Teollisuus ja rautatie veivät paljon hyvää ranta-aluetta, ja vasta muutama vuosikymmen sitten asia on muuttunut. Viehättävä ja aktiivinen Lahden satama Vesijärven eteläpäässä sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa ja on nykyisin pääasiallisesti virkistyskäytössä. Nämä muodostavat Ankkurin kaupunginosan ja Ankkurikeskuksen kanssa yhtenäisen jatkeen ydinkeskustalle. Myös Sibeliustalo sijaitsee Ankkurin kaupunginosassa.

Satama on parhaimmillaan lämpimänä kesäpäivänä, kun voi nauttia jäätelöstä oikeassa jäätelölaivassa! Jäätelölaiva on yksi Salpausselän vanhimmista matkustajalaivoista, jonka kyydissä voit nauttia herkullisista jäätelöannoksista. Kahviloitakin alueelta löytyy useita, joissa istuskellen voi rentoutua katsellen laivoja ja ohitse kulkevia ihmisiä.

Kokoonsa nähden Lahti on siis oikein mainio kaupunkilomakohde. Tekemistä riittää, vaihtoehtoja on runsaasti ja jokaisen tarpeeseen löytyy sopiva hotelli. Persoonallisempaa yöpaikkaa kaipaavalle paras vaihtoehto on edullinen

Hintahaarukka

/ 37 €- 174 €

Nähtävyydet - Lahti